Stiri
16.5 C
Buzău

Top 8 tendințe de design tipografie de care să ții cont în 2022

Data:

Tendințele de design grafic rareori rămân prea mult timp, așa că este dificil de prezis exact ce va fi mare în tipografie în 2022. 

Stilurile populare de fonturi nu apar de nicăieri, așa că, având în vedere asta, putem specula care favorite de nișă vor ocupa centrul atenției în acest an.

Aici puteți găsi primele 8 tendințe de design tipografie pe care să le urmăriți în 2022:

Fonturi scrise de mână

Deși nu este neobișnuit în 2022, ne așteptăm ca fonturile scrise de mână să fie populare în acest an. Aspectul liber și uman al unui font scris de mână poate face ca afacerea dvs. să pară mai puțin corporativă și mai accesibilă.

Este mai probabil ca un client să te vadă ca o persoană, mai degrabă decât o afacere, ceea ce poate fi benefic dacă încerci să creezi un sentiment primitor și tradițional. Deși de obicei nu este potrivit pentru organizațiile la scară largă, fonturile ca acestea sunt ideale pentru companiile mai mici care doresc să construiască o relație mai mare cu clientela lor.

Fonturi de epocă

În mod similar cu fonturile scrise de mână, tendința de design tipografie vintage crește în popularitate datorită conexiunii emoționale pe care o poate avea cineva când o vede. Le place tipografia clasică pentru că este familiară și este ceva despre care pot simți nostalgii.

Acest font este perfect pentru întreprinderile mici care încearcă să profite de trecutul sau copilăria unei persoane. A avea o astfel de conexiune cu cineva este o modalitate excelentă de a-l încuraja să devină client.

Decupaje și suprapuneri

Din ce în ce mai multe design-uri de site-uri web și materiale de marketing tipărite profită de profunzimea oferită de fonturile decupate. Este o oportunitate de a adăuga straturi unui design care, practic, face ceva mai interesant de privit.

Sunt o modalitate excelentă de a încorpora imagini sau modele interesante pentru a vă suprapune textul. În plus, oferă designului un efect tridimensional fără a fi nevoie să faceți ceva prea elegant.

Fonturi variabile

Fonturile standard pot fi puțin restrictive atunci când proiectați pagini web sau vă îmbunătățiți marca online. O tendință pe care ne așteptăm să înflorească în 2022 este utilizarea fonturilor variabile. Aceste fonturi folosesc setări dinamice când vine vorba de lățime, greutate și alte atribute pe care de obicei nu le puteți modifica prea mult.

Fonturile variabile sunt practic o mulțime de fonturi într-unul și pot fi ușor editate și modificate pentru a fi mai subțiri, mai groase, mai îndrăznețe și așa mai departe, în funcție de ceea ce aveți nevoie de ele. Sunt receptivi, așa că sunt potrivite pentru orice dispozitiv pe care cineva l-ar putea folosi și, odată cu creșterea importanței experienței utilizatorului, este probabil să vedem mai multe dintre ele în 2021.

Extremele se atrag

Fie că este mare și mic sau alb-negru, elementele contrastante pot fi un mare succes atunci când vine vorba de tipografie. Textul mare și puternic atrage atenția cuiva și apoi fontul mai mic oferă informațiile de care are nevoie.

Nu este o idee revoluționară. Gândiți-vă la un semn uriaș „VÂNZARE” care are detalii despre oferta dedesubt, dar este în creștere și în popularitate în tipografie. Este un mod creativ de a pune accent pe ceva important și de a atrage cu adevărat privirea.

Font Mashup-uri

Acesta este unul dificil de făcut corect, dar atunci când este făcut corect, este creativ și atrăgător. Joacă-te cu diferite fonturi și vezi care dintre ele merg împreună. Există o linie fină între artă și haos, așa că țineți cont de asta pentru că nu doriți ca mesajul dvs. să fie greu de citit sau de înțeles.

Mai jos este un exemplu extrem, dar vă oferă o idee generală despre ce să căutați. Diferitele stiluri și fonturi se combină bine pentru a crea un design captivant, care să te atragă. Joacă-te cu fonturile care îți plac și vezi ce funcționează.

De asemenea, ține cont de conținutul designului tău, deoarece combinația de cuvinte și fonturi trebuie să fie relevantă și adecvată.

Repetiţie

Îl poți învinovăți pe Kanye West pentru această tendință emergentă de design de tipografie. Repetarea aceluiași cuvânt sau expresie este o modalitate simplă, dar eficientă de a vă asigura că mesajul dvs. iese în evidență. Kanye a făcut-o cel mai faimos cu albumul său The Life of Pablo, dar este în creștere în popularitate și pentru întreprinderile mici și artiști.

Nu există nicio confuzie când vine vorba de o astfel de tipografie. Lăsați textul să facă munca grea și nu trebuie să vă faceți griji pentru imagini. Este o declarație vizuală puternică, deși sunt aceleași cuvinte din nou și din nou.

Cel mai probabil, veți vedea astfel de tipografii pentru întreprinderile mici, artistice, care își propun să-și intrigă clienții.

Fonturi colorate

Dacă sunteți o afacere mică, vibrantă, energică și pasionată, atunci un font colorat vă poate prezenta cu adevărat identitatea potențialilor clienți. În 2021, ne așteptăm ca mărcile să se îndepărteze de fonturile tradiționale negre și să îmbrățișeze toate culorile curcubeului.

Alege culorile care te ajuta sa iesi in evidenta dar si sa te reflecte cel mai bine ca afacere. Evitați orice este prea tare sau care vă distrage atenția, deoarece tot ceea ce veți face este să iritați mai degrabă decât să atrageți.

Alăturați-vă conversației de mai jos dacă aveți alte tendințe de design de tipografie despre care estimați că vor avea succes în 2022. Pentru ajutor cu oricare dintre nevoile dvs. de design, continuați-vă descoperirea și luați legătura cu designeri și creativi pricepuți.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...