Stiri
17.1 C
Buzău

De ce este o idee proastă să vă abandonați eforturile de marketing în timpul unei crize economice

Data:

Te gândești să economisești niște bani pe marketing? Gandeste-te de doua ori. Brandurile care încetează să-și promoveze afacerile vor fi uitate! 

Ne aflăm în mijlocul unui teritoriu neexplorat: o pandemie globală. Nu există nicio îndoială că viața s-a schimbat. Unele afaceri sunt puternic lovite, în timp ce altele sunt de fapt în creștere, iar altele există undeva la mijloc.

Când viețile noastre și afacerile noastre sunt răsturnate, este un răspuns natural să trecem în modul „agățat”. Ne facem griji că afacerile noastre vor supraviețui haosului și, prin urmare, este de înțeles să dorim să reducem toate cheltuielile și să ne pregătim pentru ce e mai rău. Nu ar trebui să ne simțim rău din cauza acestor reacții foarte valide (și uneori practice).

Este adevărat – nu știm ce ne rezervă viitorul. Sunt atât de multe lucruri în afara controlului nostru în acest moment. Cu toate acestea, aș dori să ofer un argument că îmbunătățirile de marketing și site-ul web nu sunt lucrurile care ar trebui suspendate chiar acum. De fapt, există multe motive pentru care acesta este momentul perfect pentru ca platformele tale digitale să continue – sau chiar să obțină mai multe resurse.

Oamenii petrec mai mult timp pe rețelele sociale chiar acum

Aruncă o privire la acest studiu, care arată o creștere bruscă a utilizării rețelelor sociale chiar acum . Acest lucru are sens dacă te gândești la asta: aproape toți cei care pot lucrează acum de acasă și, în timp ce lucrează de acasă, urmăresc, de asemenea, evenimentele curente pe rețelele de socializare și folosesc rețelele sociale pentru a ajunge la colegii lor de muncă și la cei dragi.

Dacă marca dvs. desfășoară campanii pe rețelele de socializare, acum poate fi un moment excelent pentru a vă dubla eforturile de marketing pe rețelele sociale . Atenția este foarte mare și concurența poate face pauză, oferindu-vă o oportunitate unică de a fi remarcat.

În special, platformele de top, cum ar fi Facebook și Instagram, vor fi platforme incredibil de valoroase pentru a vă împărtăși mesajele, pe măsură ce oamenii urmăresc povești de actualitate și se ceartă despre politică pe Facebook și împărtășesc inspirație și povești de viață pe Instagram.

Construirea unei liste poate fi mai ușor ca oricând acum

În mijlocul acestei incertitudini, oamenii caută soluții și inspirație oriunde o pot găsi. Colectiv, așteptăm cu nerăbdare ziua în care putem socializa din nou și vom vedea viața revenind la normal. Acum este momentul ideal pentru a crea conținut care să inspire și să vă ajute publicul să aștepte cu nerăbdare zilele următoare.

Indiferent dacă sunteți în B2B sau B2C sau ambele, principiile clasice ale inbound marketing nu s-au schimbat: oferiți valoare . Chiar și în era distanțării sociale, puteți oferi tot felul de valoare clienților dvs. și potențialilor clienți potențiali. Gândiți-vă la toți oamenii care ar putea face cunoștință cu marca dvs. în timp ce lucrați de acasă.

Acum poate fi momentul să lansați acea nouă ofertă uimitoare, curs, podcast, descărcare, serial video, webinar sau pagină pilon care vă ajută publicul să-și navigheze provocările. O oportunitate perfectă de a lansa conținut care vă poate construi lista de e-mail, publicul personalizat de rețelele sociale, abonații podcastului, urmăritorii video și orice canal în jurul căruia construiți o comunitate.

Oamenii din ambele industrii B2B și B2C caută speranță și îndrumare chiar acum. Aveți o poziție unică aici: puteți face parte din soluție și le puteți oferi ajutorul pe care îl caută. După ce am depășit toate acestea, când toată lumea iese din această criză și se îndreaptă din plin înainte în afacerea lor, tu vei fi făcut parte din soluție. Acest lucru vă oferă moneda socială și de afaceri pentru a transforma acea loialitate în venituri.

Nu doar creați și partajați conținut sau construiți o listă de contacte; construiești relații cu clienții.

Marketingul nu are un buton de pauză; este un motor

În vremuri de turbulențe, este tentant să ne gândim la marketing ca la un comutator care poate fi pornit și oprit – sau un buton de pauză, ceva pe care îl putem pune în așteptare, apoi reluăm exact de unde ne-am oprit când lucrurile sunt mai stabile. Dar nu așa funcționează.

Marketingul este un motor care pornește lent și apoi își creează impuls pe măsură ce îl învârți ( volați pe cineva?). Cu cât adaugi mai mult combustibil și cu cât câștigi mai mult impuls, cu atât va fi mai rapid și mai eficient.

Dar ceea ce i-a diferențiat cu adevărat pe marii câștigători a fost capacitatea lor de a transforma succesul inițial într-un volant susținut, chiar dacă au început în spatele pionierilor.

Jim CollinsAutor al cărții Turning the Flywheel: O monografie pentru a însoți binele la mare

„Dar ceea ce i-a diferențiat cu adevărat pe marii câștigători a fost capacitatea lor de a transforma succesul inițial într-un volant susținut, chiar dacă au început în spatele pionierilor.”

– Jim Collins , autor al cărții Turning the Flywheel: O monografie pentru a însoți Good to Great

Cheia aici este ideea de a vă susține eforturile pentru a obține succesul pe termen lung.

Dacă opriți brusc totul, trebuie să o luați de la capăt prin a construi impuls de la zero. Dacă nu au mai auzit de tine de ceva timp, s-ar putea să fii nevoit să-ți dublezi eforturile de a re-câștiga loialitatea publicului tău. Și dacă concurența ta continuă în aceste vremuri ciudate, s-ar putea să fii nevoit să recâștigi clasamentele SEO. Ți-ai pierdut picioarele; toată munca pe care ai făcut-o pentru a-ți consolida poziția pe piața ta.

În loc să vă opriți strident eforturile de marketing, probabil că este mai bine să vă mențineți sau chiar să vă măriți eforturile, astfel încât să alergați puternic când furtuna trece. În acest moment, marketingul tău este cea mai bună investiție pe care o poți face în brandul tău.

Este gata sistemul dvs. de management de conținut?

Ceva de luat în considerare atunci când vă creșteți prezența în rețelele sociale și eforturile de marketing: este sistemul dvs. de management al conținutului (CMS) gata să întâmpine noi clienți? Acesta poate fi momentul să luați în considerare adăugarea unei noi pagini de destinație și simplificarea procesului.

Nu are rost să vă intensificați eforturile de marketing dacă nu sunteți pregătit pentru un aflux de noi clienți potențiali. Este ca și cum ai turna prea multă apă într-o cadă – cu siguranță se va revărsa și va face o mizerie uriașă.

Sunteți pregătit pentru a comercializa noile contacte care vă descoperă marca? Un program CMS precum HubSpot vă poate ajuta să urmăriți noile vizitatori și să începeți următoarea campanie de marketing prin e-mail.

Afacerile se reinventează – din necesitate

În timp ce unele companii se luptă, din păcate, chiar acum, altele își iau acest timp pentru a se reinventa. De la restaurante la fabrici de bere la magazine de vânzare cu amănuntul , multe companii B2C își orientează acțiunile ca răspuns la coronavirus în nenumărate moduri creative.

Companiile B2B sunt mai puțin afectate și, în anumite privințe, prosperă (luați Zoom , de exemplu). Multe industrii, în special cea tehnologică, se confruntă cu o cerere fără precedent, deoarece lucrătorii fac tot posibilul să lucreze de la distanță și să mențină legătura cu echipele lor.

Ce moduri unice poate servi afacerea dvs. comunității în mediul actual – și cum puteți adăuga valoare? Ce poți face pentru a-ți pivota și a adapta mesajul în era distanțării sociale și pentru a rămâne în continuare în prim-planul minții clienților tăi?

Acesta este momentul perfect pentru a reveni la propunerea ta de valoare unică . Ce poți oferi acum și nimeni altcineva nu poate? Acesta este ceea ce a făcut ca brandul tău să aibă succes înainte de pandemie. Cum poți lua acea valoare unică și să o faci în siguranță și accesibilă în timpul distanței sociale? Ce moduri creative vă puteți ajuta clienții ? (Și dacă doriți să faceți un pas mai departe, cum puteți împărtăși aceste eforturi pe rețelele sociale și atrage și mai mulți clienți?) Când oferiți un alt serviciu, produs sau un nou mod de a face afaceri, trebuie să fiți de marketing. Cum altfel va ști consumatorul?

Da, există știri negative acolo – nu există nicio îndoială în acest sens. Dar există și câteva oportunități uimitoare dacă îți faci timp să te uiți.

O recesiune este momentul pentru a crește cota de piață

Nimănui nu-i place să spună cuvântul cu voce tare, dar este destul de acceptat că vom vedea o recesiune în timpul și după această pandemie. Nu știm cât de lungă (sau scurtă) va fi, dar este probabil.

Când se întâmplă acest lucru, probabil că concurența dumneavoastră se va reduce. Aceasta este șansa ta de a câștiga teren. Din nou, vrei să menții acel volant în rotație și să-ți menții impulsul.

Cheltuielile crescute în marketing și publicitate în timpul unei recesiuni pot da roade. De la Forbes:

„… au existat o serie de studii care se întorc cu aproape un secol care subliniază avantajele menținerii sau chiar creșterii bugetelor publicitare în timpul unei economii mai slabe. Acei agenți de publicitate care și-au menținut sau au crescut cheltuielile publicitare au crescut vânzările și cota de piață în timpul recesiunii și după aceea.”

Articolul continua:

Există mai multe motive pentru a face publicitate în timpul unei încetiniri.

  • „Nivelul de zgomot” din categoria de produse a unei mărci poate scădea atunci când concurenții își reduc cheltuielile publicitare. De asemenea, permite agenților de publicitate să repoziționeze o marcă sau să introducă un produs nou.
  • Mărcile pot proiecta consumatorilor imaginea stabilității corporative în perioadele dificile.
  • Costul reclamei scade în timpul recesiunilor. Ratele mai mici creează o „piață a cumpărătorului” pentru mărci. Studiile au arătat că publicitatea prin corespondență directă, care poate oferi o creștere mai mare a vânzărilor pe termen scurt, crește în timpul unei recesiuni.
  • Atunci când agenții de marketing își reduc cheltuielile publicitare, marca își pierde „cota de spirit” față de consumatori, cu potențialul de a pierde vânzările curente – și posibil viitoare. O creștere a „cotei de voce” duce de obicei la o creștere a „cotei de piață”. Rezultă o creștere a cotei de piață, cu o creștere a profiturilor.

Multe companii binecunoscute precum Kellog’s și Amazon au devenit lideri incontestați în spațiul lor prin creșterea marketingului în timpul recesiunilor. Și sunt practic de neoprit acum.

Este decizia ta de luat

Deci, ce ar trebui să facă brandul tău în aceste vremuri ciudate? Este ceva ce numai tu poți răspunde. Există multe considerații foarte reale pe care trebuie să le rezolvați, inclusiv fluxul de numerar și situațiile financiare care iau în considerare unde puteți și nu puteți cheltui bani.

Cu toate acestea, dacă este fezabil și realist să vă continuați marketingul – sau chiar să o creșteți – chiar acum, ar putea plăti exponențial în lunile și anii următori.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...