Stiri
6.3 C
Buzău

Top 12 sfaturi pentru a crește semnalul WiFi de acasă

Data:

Cu toții stăm mai mult acasă în aceste zile, ceea ce înseamnă că rețelele noastre de acasă sunt pline de hardware conectat la internet. Acesta este motivul pentru care este mai important ca niciodată să aveți o conexiune la rețea WiFi de înaltă calitate. 

Din păcate, nu este atât de ușor pe cât pare. Obținerea unei conexiuni solide poate fi dificilă atunci când aveți o mulțime de dispozitive care se luptă pentru aceeași lățime de bandă. Dar, există modalități încercate și adevărate de a profita la maximum de conexiunea dvs. la internet. Iată primele 10 sfaturi ale noastre pentru a vă spori semnalul WiFi de acasă.

Obțineți hardware-ul de rutare potrivit

Cea mai importantă parte a rețelei dvs. este routerul , ceea ce înseamnă că puteți lua multe măsuri aici înainte de a investiga problemele în altă parte.

1. Testați conexiunea prin cablu

Utilizați un cablu ethernet pentru a conecta un laptop sau un computer direct la modem, apoi executați un test de viteză. Asta vă va spune dacă internetul rulează la viteza corespunzătoare. Dacă este suficient de rapid, atunci problemele tale de conectivitate sunt în altă parte. Dacă este lent, probabil că nu este hardware-ul dvs. și ar trebui să sunați la furnizorul de servicii de internet (ISP).

2. Examinați-vă vitezele WiFi

Dacă testul cu fir este rapid, faceți un test fără fir în timp ce stați lângă router. Dacă viteza scade imediat, atunci este timpul să începeți să investigați problemele dvs. WiFi.

3. Obțineți cel mai recent firmware

Dacă nu ați actualizat firmware-ul routerului de ceva timp (sau vreodată), acum este momentul să începeți. Și vestea bună este că este destul de ușor. Doar intrați în meniul de setări al routerului dvs. – consultați manualul însoțitor sau site-ul producătorului – și ar trebui să vedeți un proces de actualizare a firmware-ului acolo.

Schimbați frecvența WiFi

Odată ce ați efectuat acele verificări de bază ale routerului, puteți lua pași mai aprofundați pentru a vă asigura că routerul și rețeaua dvs. funcționează cât mai bine posibil.

4. Schimbați-vă banda WiFi

Vă amintiți meniul de setări pe care tocmai l-am menționat? Întoarceți-vă acolo și asigurați-vă că routerul dvs. folosește banda de 5 GHz în loc de banda de 2,4 GHz, deoarece aceasta va oferi viteze mai bune și mai puține interferențe.

5. Alegeți un alt canal

Meniul de setări avansate poate asigura că routerul alege automat și canalele cu cea mai mică interferență. Această opțiune va fi deja selectată pe majoritatea routerelor, dar merită verificată în cazul în care routerul dvs. folosește o altă opțiune.

6. Poziționați routerul

Luați în considerare unde este situat routerul dvs. în casa dvs. Majoritatea oamenilor încearcă să țină routerul departe, dar ar trebui să fie în aer liber pentru a evita potențialele zone moarte. Așezați-l într-o locație centrală în casa dvs. și departe de alte dispozitive electronice, cum ar fi cuptoarele cu microunde și telefoanele fără fir, pentru a evita interferențele.

7. Consolidează-ți parola

Meniul de setări va avea o listă cu fiecare dispozitiv care este conectat la rețeaua dvs., astfel încât să puteți vedea dacă vecinii vă sprijină conexiunea. Dacă sunt, poate fi timpul să folosiți o parolă mai puternică pentru a le ține departe de rețea.

8. Prioritizează aplicațiile importante

Cele mai multe routere au controale ale calității serviciului care pot restricționa accesul pentru anumite aplicații și pot acorda prioritate altora, astfel încât să poți oferi aplicațiilor importante precum Netflix și PC-urilor de jocuri acces la o viteză mai mare de internet.

Încărcați-vă hardware-ul WiFi cu turbo

Dacă întâmpinați în continuare probleme, merită să luați în considerare un nou hardware de router pentru a rezolva problemele de rețea.

9. Actualizați-vă antena

Unii producători de routere vând antene mai bune, așa că merită să vă actualizați antena standard cu un model cu câștig mare sau direcțional pentru a elimina punctele slabe.

10. Înlocuiți-vă routerul

Dacă toate celelalte nu reușesc, luați în considerare înlocuirea routerului, mai ales dacă este un model mai vechi cu tehnologie WiFi învechită. Căutați opțiuni cu WiFi 6, care este o tehnologie mai nouă, pentru a vă proteja achiziția în viitor.

Un produs modern precum routerul Google Nest WiFi oferă conectivitate de cea mai bună calitate într-un pachet elegant. Este și un difuzor inteligent pentru casă Google Assistant. Dacă nu aveți nevoie de o gamă WiFi atât de vastă, routerul WiFi Google este accesibil și excelent. Este disponibil și într -un pachet de trei dacă doriți să creați o rețea de domiciliu și să vă extindeți cu adevărat acoperirea WiFi.

11. Obțineți un adaptor USB WiFi

Nu este vorba doar despre routerul tău wireless. Dacă întâmpinați performanțe slabe pe un computer sau un laptop, atunci puteți cumpăra un adaptor USB WiFi pentru a oferi o conectivitate mai bună, mai ales dacă hardware-ul este mai vechi.

12 . Luați în considerare rețelele mesh și extindetoarele de gamă

Priviți, de asemenea, extinderii de gamă și sistemele de plasă. Un extender WiFi preia semnalul wireless de la router și îl retransmite în colțurile îndepărtate ale casei pentru a elimina zonele moarte. Un sistem mesh înlocuiește un router convențional cu dispozitive mai mici care promit o rețea fără fir mai puternică și mai largă.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...

Cum contribuie platformele de cursuri live la dezvoltarea personală și profesională

Una dintre modalitățile inovatoare și eficiente de a investi...

Filantropia și Impactul Social: Cum Donațiile Pot Schimba Lumea

Filantropia este o forță puternică de transformare a lumii...