Stiri
17.1 C
Buzău

TikTok permite videoclipuri de 10 minute acum: noua actualizare TikTok

Data:

TikTok a anunțat luna aceasta că actualizează durata maximă a videoclipurilor de pe platforma sa de la trei minute la zece. Sophia Cohen, Head of Influencer Marketing la Moburst, discută câteva dintre modificările recente aduse platformei TikTok. 

Ce este Big TikTok Update?

Actualizarea este o mare problemă, deoarece TikTok a fost întotdeauna o platformă video de scurtă durată – așa că se pune întrebarea, este încă?

Se pare că decizia a fost luată în încercarea de a permite influențelor să creeze vloguri mai aprofundate, spre deosebire de clipuri simple, și să nu fie nevoiți să-și trimită publicul în altă parte pentru conținut mai lung.

Cum a răspuns industria?

Consensul la nivel de industrie cu privire la noua schimbare a TikTok a fost covârșitor de negativ. Schimbarea aduce cu sine noi valori, noi bune practici și o schimbare în abordare, așa că este adesea întâmpinată cu scepticism.

Cu toate acestea, criticii consideră că chiar și justificarea lui TikTok pentru introducerea actualizării le validează preocupările – vor să le ofere creatorilor șansa de a produce conținut de lungă durată, dar asta îndepărtează formula actuală (foarte reușită) a TikTok.

Cheia succesului TikTok de până acum constă în modul în care utilizatorii sunt stimulați să revizeze în mod repetat videoclipurile pe platformă. Fie că un anumit element le-a atras atenția, fie că au ratat un anumit clip, fie că i-a amuzat ceva, nu e nimic de pierdut din vizionarea din nou, având în vedere cât de scurte sunt videoclipurile.

Videoclipurile captivante, de la provocări la ținute, pregătiți-vă cu mine (GRWM), încurajează utilizatorii să le revizeze în mod repetat.

Durata maximă a videoclipului de zece minute va însemna că utilizatorii sunt mai puțin probabil să revizeze videoclipurile TikTok, astfel încât vizionările generale vor scădea. Cu oarecum cu refuz, industria va trebui să stabilească încă o dată noi repere.

De ce a făcut TikTok această schimbare?

TikTok a dezvăluit că a mărit lungimea maximă pentru a satisface creatorii care doresc să producă mai mult conținut de formă lungă. În mod pozitiv, aceasta oferă mai mult spațiu pentru diferite tipuri de creatori și diferite stiluri de conținut.

De exemplu, instructorii de fitness vor putea acum să creeze sesiuni de antrenament pentru întregul corp de zece minute în loc de antrenamente rapide de trei minute pentru abdomen. Sau, stiliștii de modă vor putea ghida oamenii prin ținute de o săptămână, mai degrabă decât o zi.

Drept urmare, acești creatori nu vor mai fi nevoiți să-și redirecționeze publicul în altă parte, cum ar fi pe YouTube, lucru pe care îl fac de ceva timp. În consecință, TikTok se afirmă ca un concurent direct al YouTube, oferind în același timp creatorilor șansa de a păstra tot conținutul centralizat într-un singur loc.

Nu se poate nega faptul că TikTok încearcă să monetizeze și mai mult aplicația, oferind atât consumatorilor, cât și creatorilor o caracteristică suplimentară care împiedică necesitatea unor „trailere” video YouTube care să redirecționeze adepții TikTok către conținut mai lung de acolo.

Există o soluție pentru ca această actualizare să fie mai bine primită de industrie?

Ei bine, o idee pe care Moburst a analizat este dacă TikTok și-ar putea muta videoclipurile de lungă durată într-o secțiune dedicată a aplicației, care este separată de pagina For You.

Sau, soluția ar putea fi chiar la fel de simplă ca adăugarea unui filtru pentru a permite utilizatorilor să aleagă durata maximă a videoclipurilor pe care o doresc. Acest lucru le-ar oferi creatorilor și date despre ce durată preferă de fapt utilizatorii videoclipurilor.

Cu oricare dintre aceste metode, videoclipurile de lungă durată nu vor întrerupe natura rapidă a paginii Pentru tine dacă utilizatorii nu doresc. Acesta ar fi cel mai bun mod de a menține dinamica TikTok cât mai aproape de ceea ce oamenii știu și iubesc în prezent.

La urma urmei, nu este unul dintre motivele principale pentru care oamenii folosesc TikTok (spre deosebire de o altă platformă de socializare) pentru conținutul său video scurt?

TikTok a fost liderul industriei în acest domeniu, până la punctul în care aproape orice altă platformă a încercat să o copieze, cum ar fi Instagram cu Reels sau YouTube cu Shorts. Mulinetele depășesc toate celelalte funcții Instagram, ceea ce sugerează că TikTok va vedea un model similar.

La sfârșitul zilei, trebuie să aveți încredere că acest lucru va fi reușit cu succes, având în vedere că este TikTok și, ei bine, asta vorbește de la sine.

Cu toate acestea, Moburst nu se poate abține să nu pună la îndoială faptul că, fără a rămâne doar la videoclipuri scurte, tendințe rapide, conținut de dimensiuni mici și orice altceva orientat spre menținerea derulării oamenilor – își va menține TikTok statutul de top?

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...