Stiri
31.9 C
Buzău

Pași cheie în dezvoltarea unei strategii de social media

Data:

Pentru multe companii, rețelele sociale au devenit un instrument obligatoriu. Dar, aceste companii folosesc rețelele sociale la cel mai mare potențial?

Crearea unui profil și publicarea de materiale și conținut aleatoriu din când în când nu mai este suficientă. De fapt, nu a fost niciodată. În ciuda acestui fapt, multe companii nu par să aibă un plan definit de marketing pe rețelele sociale care să le ajute să reușească.

S-ar putea să nu pară a fi o problemă majoră la început, dar eșecul de a avea un plan clar pentru rețelele sociale și un proces bine definit ar putea duce la faptul că eforturile tale de marketing pe rețelele sociale nu au rezultatele pe care le dorești.

Cu toate acestea, dacă alocați suficient timp pentru a face lucrurile corect, vă puteți stabili și vă îndeplini rapid obiectivele. Sau mai bine zis, ați putea face ceea ce fac majoritatea companiilor și ați investi într-o agenție de social media din Londra pentru a vă ajuta să vă gestionați și să vă gestionați platformele .

5 pași cheie în dezvoltarea unei strategii de social media

1. Stabiliți obiective

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când creezi o strategie de social media este să stabilești niște obiective SMART clar definite.

  • Specific
  • Măsurabil
  • Atins
  • Relevant
  • Limitat în timp

Obiectivele tale vor fi unice pentru compania ta și vor completa obiectivele tale generale. Cu toate acestea, câteva categorii standard de obiective de social media care trebuie luate în considerare sunt:

Creșterea gradului de conștientizare a mărcii dvs.: rețelele sociale sunt un instrument excelent pentru a construi o voce a mărcii, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele pe care le susțineți și pentru a promova morala și valorile mărcii dvs.

Creșterea dimensiunii audienței dvs.: dimensiunea publicului dvs. și ritmul cu care crește sunt de obicei factori determinanți în succesul rețelelor sociale. Cu cât audiența dvs. este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele de a genera clienți potențiali, vânzări și o bază de clienți loiali.

Îmbunătățirea angajamentului comunității: în timp ce cantitatea de audiență este crucială pentru influenți, proporția de oameni care vă vizitează pagina de socializare și o apreciază, o comentează sau o distribuie este mult mai semnificativă. Mai ales cu algoritmii de social media.

Atragerea de trafic către site-ul dvs.: deși a avea mulți adepți implicați este fantastic, rețelele de socializare ar trebui utilizate în cele din urmă pentru a direcționa vizitatorii către site-ul dvs. pentru a crește vânzările.

Creșterea numărului de clienți potențiali și vânzări: dacă doriți ca strategia dvs. de social media să aibă succes, va trebui să observați o creștere a clienților potențiali și a vânzărilor ca rezultat direct al acesteia.

2. Definiți-vă publicul

Una dintre cele mai frecvente gafe făcute de companii pe rețelele sociale este să presupunem că toți adepții lor le sunt benefice. Este inutil să ai un număr mare de urmăritori dacă nu duc la conversii.

Mai întâi, analizați cu cine rezonează cel mai mult conținutul dvs. și determinați dacă acest grup se potrivește demografiei țintă pentru compania dvs. – clienții potențiali calificați vă vor converti rapid publicul în consumatori .

Pentru a obține o perspectivă mai bună asupra publicului dvs., familiarizați-vă cu sondaje și date actualizate. Creați câteva personalități care să reflecte clientul dvs. ideal. Cunoașterea profilului de urmăritor obișnuit vă va ajuta să vă adaptați campaniile pe rețelele sociale pentru a răspunde nevoilor acestora.

3. Creați conținut captivant de înaltă calitate

Când vine vorba de crearea de conținut, scopul este totul. Nu există spațiu pentru postări aleatorii ici și colo, mai ales dacă nu rezonează cu publicul tău.

Conținutul dvs. ar trebui să se încadreze în una dintre aceste patru categorii:

Inspirator: conținutul ar trebui să tragă de sforile inimii sau să-ți intrigă publicul pentru a afla mai multe despre marca ta. Evidențiați morala, valorile și realizările caritabile ale mărcii dvs.

Educațional: arată publicului „de ce” din spatele mărcii și produsului tău. De ce ești mai bun decât concurența? De ce produsul dvs. este ceva de care au nevoie?

Promoție: evidențiați ofertele și reducerile pe care compania dvs. le oferă, cu conținut direct la obiect și CTA clare.

Divertisment: postați conținut distractiv și care se potrivește cu publicul țintă. De la meme-uri și citate în tendințe la sondaje captivante despre cele mai recente dezbateri sociale.

4. Strategia de postare

Deși ați putea posta manual întregul conținut al rețelelor sociale, acest lucru ar putea consuma mult timp și s-ar putea să nu dea cele mai bune rezultate. Majoritatea platformelor de social media folosesc acum un anumit tip de algoritm pentru a filtra informațiile pe care le oferă utilizatorilor.

Adică dacă postezi într-un moment în care publicul țintă nu este online, materialul tău poate trece neobservat.

Veți dori să utilizați unul dintre numeroasele instrumente de programare socială din lume pentru a vă ajuta să vă planificați și să vă preprogramați postările. Instrumentele îți arată adesea momentul optim pentru a posta, în funcție de momentul în care publicul tău este cel mai mult implicat pe fiecare platformă.

5. Utilizați conținut video

În acest moment, videoclipurile se dovedesc a fi conținutul cu cele mai bune performanțe la nivelul rețelelor sociale. Oamenii doresc să fie implicați vizual și audibil atunci când derulează prin fluxurile lor.

Succesul TikTok a forțat alte platforme precum Instagram și YouTube să creeze propria lor versiune de conținut video concis. Instagram are role , iar YouTube are Shorts.

Cu toate acestea spuse, chiar acum, conținutul video este regele. Algoritmii rețelelor sociale împing acum conținutul video în partea de sus a fluxurilor tuturor prin imagini și carusele individuale.

Așadar, o strategie de succes în rețelele sociale în zilele noastre ar trebui să fie cu siguranță bogată în videoclipuri .

Concluzie

Rețelele sociale sunt un mediu cu ritm rapid. Noi platforme apar tot timpul, în timp ce altele sunt supuse unor ture regulate, cu noi funcții care apar săptămânal.

Drept urmare, strategia dvs. de marketing pe rețelele sociale ar trebui să fie un document în direct pe care îl revizuiți și pe care îl modificați pe măsură ce și când.

Pentru a ține cont, consultați-l frecvent, dar nu ezitați să faceți ajustări pentru a reflecta mai bine noile obiective, instrumente, planuri sau tendințe.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...