Stiri
31.9 C
Buzău

SEO vs. PPC – Care este mai bun?

Data:

Când vine vorba de SEO sau PPC, s-ar putea să nu fie nevoie să alegeți unul față de celălalt.
Când vine vorba de dolarii tăi de marketing digital, s-ar putea să te întrebi ce rută este mai bine să mergi, SEO sau PPC. Puteți ajunge în topul motoarelor de căutare printr-o campanie cu plata pe clic (PPC) sau puteți crea o strategie de marketing mai naturală pentru motoarele de căutare prin optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) .
Există un răspuns corect sau greșit? Ar putea fi ambele? Înainte de a vă decide, trebuie să înțelegeți avantajele și dezavantajele atât ale SEO, cât și ale PPC.

SEO / Optimizare pentru motoarele de căutare

Ce este SEO?

Când auziți oameni vorbind despre SEO sau optimizarea motoarelor de căutare, ei vorbesc despre optimizarea paginilor dvs. web pentru a le face să se claseze mai sus în rezultatele motoarelor de căutare. SEO organic constă în a te asigura că păianjenii motoarelor de căutare pot înțelege ce este pe paginile tale web, astfel încât, în mod ideal, să-ți claseze site-ul mai sus decât concurenții tăi.
În timp ce Google își poate schimba algoritmii din când în când, ceea ce ar putea schimba clasamentul dvs., SEO se rezumă întotdeauna la furnizarea unui site web care explică în mod corespunzător ceea ce face afacerea și oferă conținut util atât vizitatorilor umani, cât și crawlerilor de căutare Google. Acest lucru poate implica să vă asigurați că site-ul web este într-o formă bună, utilizând coduri curate și conținut prietenos cu motoarele de căutare, care atrage cititorii umani, precum și păianjeni.
Cultivarea legăturilor de intrare de pe alte site-uri vă poate dicta „autoriatea linkului” și vă poate îmbunătăți clasarea. Poate doriți să includeți și:

 • Blogging
 • Social Media Marketing
 • Videoclipuri online

Toate acestea sunt, de asemenea, modalități eficiente de a obține link-uri de calitate.

Care sunt avantajele SEO organic?

 • SEO organic este foarte rentabil în comparație cu o campanie PPC. Când este făcut corect, SEO ar trebui să vă coste mult mai puțin decât configurarea și gestionarea unei campanii PPC.
 • SEO organic este făcut pentru a dura. Un site optimizat corespunzător poate păstra o poziție înaltă în rezultatele căutării mult timp după ce o campanie PPC a fost oprită.
 • Poziționarea în motoarele de căutare este relativ stabilă, în timp ce pozițiile anunțurilor PPC se schimbă continuu în funcție de tactica de licitare a concurenților tăi. Un site bine optimizat, cu autoritate bună pentru linkuri și conținut excelent, își poate menține poziția în motorul de căutare chiar dacă trebuie să renunți la el timp de o lună.
 • SEO organic construiește credibilitate și încredere. Unii utilizatori omit reclame, așa că atunci când site-ul dvs. poate apărea prin rezultate organice, vă crește credibilitatea pentru un public care caută serviciile dvs.
 • De multe ori, SEO organic are ca rezultat o rată de clic îmbunătățită. De cele mai multe ori, puteți genera mai multe clicuri dintr-o înregistrare organică bine plasată, mai degrabă decât dintr-un anunț care costă foarte mult.

Care sunt dezavantajele SEO?

 • SEO este foarte lent în comparație cu PPC. Pot dura luni după ce vă optimizați site-ul pentru a începe să vedeți rezultate, în timp ce PPC va începe să vă obțineți clienți potențiali imediat.
 • SEO este un proces continuu. Site-ul dvs. nu va fi niciodată 100% „optimizat”, va deveni din ce în ce mai optimizat pe măsură ce depuneți mai multă muncă în el. Vestea bună este că în viitor clasamentul tău va fi mai bun și sperăm că vei culege roadele investiției în SEO.
 • SEO poate consuma mult timp, mai ales dacă alegi să o faci singur. Aveți opțiunea de a cumpăra instrumente SEO sau de a angaja pe cineva care să facă SEO pentru dvs.

Publicitate PPC / Pay-Per-Click

Ce este PPC?

Publicitatea PPC sau Pay-Per-Click înseamnă, în esență, cumpărarea de vizite pe site-ul dvs. Agenții de publicitate plătesc o taxă de fiecare dată când cineva face clic pe unul dintre anunțurile lor. PPC vă permite să utilizați rapid traficul motorului de căutare plătind sau licitați pentru cuvinte cheie legate de ceea ce vindeți sau de un serviciu pe care îl furnizați.

Avantajele PPC:

 • PPC produce rezultate rapide. Odată ce campania dvs. PPC începe, ar trebui să începeți imediat să vedeți mai mult trafic, clicuri și conversii. SEO poate dura luni până când începeți să vedeți site-ul dvs. mișcându-se în rezultatele motorului de căutare.
 • Contul dvs. PPC este controlabil. Vă setați bugetul și aveți o idee decentă despre câte clienți potențiali primiți în schimb. Acest lucru vă ajută să estimați un buget precis pentru marketingul digital. SEO poate dura mai mult sau poate necesita mai mulți bani dacă industria sau locația pentru care doriți să vă clasați este foarte competitivă.
 • Folosirea PPC înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că algoritmul unui motor de căutare vă va afecta poziția. Licitați pe primele locuri, așa că rangul dvs. organic nu va conta. Cu SEO, trebuie să vă asigurați că vă optimizați site-ul conform standardelor Google de cele mai bune practici, altfel puteți pierde rang sau puteți fi penalizat pentru anumite tactici.
 • PPC vă permite să vizați cu strictețe clienții potențiali. Puteți viza anunțuri folosind cuvinte cheie de căutare, geografie și diferite ore ale zilei și săptămânii. Cu trafic organic, este posibil să nu vizați publicul specific de care aveți nevoie.
 • Cu PPC, puteți profita de anunțurile vizuale ale produselor. Acest lucru poate ajuta un utilizator să vadă pe ce va face clic și să îmbunătățească rata de clic, deoarece oferă o funcție pe care o căutare organică nu o poate face.

Dezavantajele PPC:

 • Trebuie să plătești pentru a obține rezultate bune și, în mod ideal, cu cât plătești mai mult, cu atât rezultatele sunt mai bune. Concurența pentru cuvintele cheie nu a fost niciodată mai mare. Acest lucru poate însemna că va trebui să plătiți mai mult mai târziu pentru aceleași rezultate pe care le-ați obținut.
 • Cercetarea și selectarea cuvintelor cheie eficiente pentru care să licitați necesită foarte mult timp. Gestionarea a ceea ce cheltuiți pentru cuvintele cheie, măsurarea randamentelor, ajustarea sumei cheltuiți și jucarea inteligentă a jocului PPC este practic o muncă cu normă întreagă. Fie vei petrece timp făcând-o singur, fie va trebui să angajezi un specialist PPC cu experiență, care să-ți deruleze campaniile în mod corespunzător.
 • PPC este ca un robinet: odată ce îl închideți, încetează să vă mai ofere piste. Dacă dintr-o dată trebuie să-ți devii bugetul PPC către altceva, poți supraviețui cu clienții potențiali pe care le primești în mod natural? SEO este de lungă durată și, deși nu se face niciodată cu adevărat, este ca un bulgăre de zăpadă. Este nevoie de ceva timp pentru a începe și poate încetini uneori, dar odată ce crește impulsul, nu se poate opri.
 • „Frauda prin clicuri” este încă o problemă, deoarece unele companii folosesc clicuri manuale sau software dăunător care simulează clicuri umane de la diferite adrese IP din întreaga lume. Concurenții tăi pot acumula rapid taxele de clic. Google poate detecta o parte din această fraudă, dar există modalități de a evita această detectare.

SEO sau PPC? sau SEO și PPC?

Ar trebui să optați pentru SEO sau PPC? Răspunsul depinde cu adevărat de tine. Dacă aveți buget și trebuie să vedeți un impact imediat, atunci implicarea într-o campanie PPC vă va arăta cele mai rapide rezultate. Dar poate dura în continuare timp și încercări și erori pentru a obține anunțurile potrivite care fac conversie fără a plăti în exces pentru rezultate.
Dacă aveți în minte o cronologie mai lungă și nu aveți nevoie să vedeți rezultate imediate, atunci eforturile de SEO pot oferi unele dintre cele mai bune rezultate și pot reveni în timp. Nu va trebui să plătiți în mod constant pentru traficul site-ului web și anunțuri noi pentru a atrage mai mulți vizitatori.
Scenariul perfect combină cele două eforturi. Acest lucru tinde să conducă la cel mai bun rezultat general. Luați în considerare doar câteva dintre avantajele utilizării SEO și PPC:

 • Puteți utiliza cuvinte cheie și date de conversie de la PPC la SEO.
 • După contactul inițial printr-o căutare organică, puteți face remarketing cu mesaje personalizate pentru a rămâne în fruntea minții.
 • Puteți testa o strategie de cuvinte cheie în PPC înainte de a o utiliza în strategiile SEO pe termen lung.

În loc să încercați să alegeți între cele două, căutați modalități de a implementa ambele tactici, astfel încât să puteți profita la maximum de dolarii dvs. de marketing digital.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...