Stiri
7.1 C
Buzău

Prototiparea aplicației: tipuri, exemple și utilizări

Data:

Designerii, managerii de produs, dezvoltatorii și alți creatori de produse își încep proiectele cu prototipuri, deoarece prototipurile de site-uri web sau de aplicații mobile au fost considerate drept cea mai bună, mai rapidă și chiar mai ieftină modalitate de a testa ideile de aplicații înainte de a trece fără probleme la următorul proces de dezvoltare a aplicațiilor. 

De la idei la prototipuri realiste, există diferite tipuri de prototipuri care vă pot ajuta să vizualizați ideile și să testați pe deplin viabilitatea și capacitatea de utilizare.

Dacă nu sunteți familiarizat cu prototipurile, acest articol vă va oferi un ghid pentru cele 5 tipuri principale de prototipuri, care sunt scopul și utilizarea lor și cum le puteți alege pentru a vă ridica produsul. Câteva sfaturi și trucuri suplimentare vă ajută să creați un prototip mai bun.

Ce este prototipul?

Prototiparea aplicației este procesul de construire a unui site web sau a unui eșantion de aplicație mobilă care prezintă principalele structuri, fluxuri de utilizatori, interacțiuni, interfețe cu utilizatorul sau alte detalii, astfel încât să puteți valida proiectul de proiect al produsului real și să îl repetați la cea mai bună versiune.

Toate prototipurile de aplicații funcționează la fel ca un model vizibil sau chiar funcțional. Ele vă ajută să organizați mai bine toate elementele interfeței, să testați detaliile, să găsiți și să rezolvați toate problemele posibile în avans.

Realizarea de prototipuri este o modalitate importantă de a colecta feedback de la părțile interesate și de la utilizatori reali pentru a vedea cât de utilizabil site-ul sau aplicația și pentru a vedea eficiența rezolvării problemei inițiale stabilite de client sau companie.

Deci, prototiparea aplicației a devenit un pas esențial pentru designeri, dezvoltatori și echipele de produse pentru a crea un produs mai bun.

5 tipuri de prototipuri

Când lucrează la o aplicație, designerii UI/UX și echipele de produse folosesc adesea diferite tipuri de prototipuri, în funcție de locul în care se află în cronologia de proiectare și dezvoltare. Așadar, am compilat 5 tipuri de prototipuri pe care le puteți folosi pentru a vă simplifica procesul de proiectare a produsului:

Schiță și diagrame

  • Când se utilizează : etapa de cercetare a utilizatorului și a pieței, etapa de brainstorming
  • Utilizare : Analizați fluxurile de utilizatori și înregistrați toate ideile brute

Pentru a-și înțelege mai bine publicul, majoritatea designerilor și echipelor de produse petrec adesea timp făcând cercetări de piață și utilizatori înainte de a începe să-și proiecteze proiectul. Când echipele încep să analizeze problemele de utilizare, punctele dureroase, nevoile de produse și soluțiile concurenților, pot apărea câteva idei grozave.

Când apar aceste idei, le puteți captura rapid schițându-le pe hârtie pentru referință ulterioară.

Pentru a capta toate ideile atunci când apar, nu uitați să schițați orice vă iese în minte, cum ar fi fluxurile de utilizatori ai aplicației, atunci când faceți o cercetare de marketing și de utilizatori.

În etapa de brainstorming, schițarea totul direct pe hârtie facilitează prezentarea clară a ideilor, comunicarea mai bună cu ceilalți și obținerea unui proiect de design mult mai creativ.

Și nu trebuie să vă concentrați asupra tuturor detaliilor interfeței în această etapă timpurie de prototipare.

Prototiparea hârtiei

Când se utilizează : Iterare și prezentare inițială a ideii

Utilizare : repetați ideile pe cont propriu și transmiteți-le altora ideile dvs. brute

Acestea sunt mai aprofundate decât simplele schițe. După etapa de brainstorming, doriți să adăugați mai multe detalii și să repetați idei, iar unii designeri optează pentru prototipuri pe hârtie pentru a crea o aplicație tangibilă. Acestea sunt realizate cu hârtie și stilou și pot fi realizate rapid pentru a simula testarea aplicației lor din viața reală.

Prototipări de joasă fidelitate

Când se utilizează: începeți să creați o copie digitală și definiți direcția de proiectare macro

Utilizare : vizualizați detaliile aplicației dvs., colaborați, testați și repetați cu echipa dvs

După ce ați creat și repetat prototipuri pe hârtie, veți dori să traduceți acele idei într-un prototip digital, astfel încât mai multe părți interesate – PM, dezvoltatori, clienți și alți designeri să poată participa la următoarea etapă a procesului.

Majoritatea echipelor încep cu prototipuri de joasă fidelitate. Includeți doar elemente de bază care prezintă aspectul general și interfața pentru a evita pierderea timpului.

Prototipurile de joasă fidelitate sunt modele digitale cu interacțiuni foarte simple, fluxuri generale de utilizatori, împreună cu caracteristici și detalii de bază. Fără toate aceste elemente vizuale și detalii aprofundate, designerii se pot concentra pe baza de bază a aplicației. Prototipurile low-fi, asemănătoare schițelor, sunt instrumente excelente pentru a aduna feedbackul timpuriu al utilizatorilor cu privire la caracteristicile fundamentale de design mai generale.

În întregul ciclu de proiectare a produsului, wireframes-urile sunt unul dintre cele mai tipice prototipuri low-fi.

Wireframes – prezintă structura de bază a aplicațiilor web sau mobile

Un wireframe acționează exact ca un model al unui produs digital. Prezintă principalele structuri ale unui site web sau aplicație, inclusiv pagini cheie, fluxuri de pagini, machete, formulare, arhitecturi și multe altele. De asemenea, wireframes-urile ajută la menținerea atenției numai asupra detaliilor interfeței macro, mai degrabă decât asupra tuturor detaliilor mai mici.

Prototipări de fidelitate medie

Când să utilizați: interfața de utilizare poloneză și detalii vizuale

Utilizare : testați și determinați anumite detalii vizuale și UI

În comparație cu wireframes-urile, prototipurile de fidelitate medie aduc o structură de design mai detaliată, cu detalii de design mai specifice, care îi pot ajuta pe designeri să își testeze în continuare aplicația sau site-ul web. Acestea sunt adesea modele statice cu o schiță generală a ceea ce poate deveni produsul final. Prototipurile de fidelitate medie sunt adesea văzute în machete.

Modele – prezintă mai multe elemente de interfață de utilizare și vizuale, cum ar fi culorile

În general, machetele sunt wireframes statice cu mult mai multe detalii UI, inclusiv culori, butoane, texte, machete, imagini și multe altele. Acestea arată adesea similar cu produsul final, cu excepția faptului că le lipsesc interacțiuni, animații și tranziții realiste.

Modelele aplicațiilor mobile sunt adesea prototipuri digitale statice cu mai multe detalii vizuale și interfață de utilizare. Ele îi ajută pe designeri să testeze în continuare detaliile vizuale cu ușurință.

Prototipări de înaltă fidelitate

Când se utilizează : Determinați proiectul final al proiectului

Utilizare : Prezentați toate detaliile posibile, testați-le, găsiți și rezolvați toate problemele posibile

Prototiparea Hi-Fi este cel mai frecvent tip de prototip văzut pe site-uri web precum Dribbble sau Behance. Acestea vă permit să încercați design-urile și să rezolvați orice probleme întâmpinate atunci când faceți teste de utilizare. Pentru a avea o aplicație sau un site web bun, aveți nevoie de un design bun și de navigare bună, pentru a vă asigura că o faceți, realizarea unui prototip hi-fi vă permite să încercați cum funcționează aplicația dvs. și cum trece de la o pagină la alta.

În comparație cu prototipurile medium-fi, prototipurile hi-fi includ toate detaliile vizuale ale UI. În plus, sunt interactive, permițând utilizatorilor să implementeze interacțiuni, animații și tranziții pentru a testa o reprezentare similară a aplicației lor. Înainte de a fi trimis în dezvoltare, designerul poate testa utilizatorii asupra modului în care utilizatorii interacționează cu produsul final înainte de finalizarea iterațiilor finale.

Cum să alegi tipul potrivit de prototipuri?

După cum am aflat, diferitele tipuri de prototipuri au utilizări diferite și ar trebui să încercați întotdeauna să îl alegeți pe cel potrivit în funcție de nevoile dvs.

De exemplu, dacă răsfoiți o mulțime de site-uri web și obțineți inspirație, vă puteți schița rapid ideile pentru a vă surprinde toate gândurile într-o succesiune rapidă.

Cu toate acestea, atunci când echipele lucrează la un proiect împreună care trebuie să intre în dezvoltare, în special unul cu toate detaliile fine, prototipurile hi-fi sunt calea de urmat, cu capacitatea de a obține toate detaliile importante de design acolo. împreună cu capacitatea adăugată de a testa pe deplin aplicația pentru orice probleme de utilizare.

Toate prototipurile au propriile lor utilizări, este important să găsiți întotdeauna cel mai potrivit prototip pentru ceea ce încercați să realizați, de la elaborarea ideilor de bază până la proiectarea prototipurilor de aplicații complete.

Cum se face un prototip?

Pentru a face o schiță a aplicației dvs., tot ce aveți nevoie este un pix și hârtie. Dar odată ce încercați să creați aplicații digitale, folosind prototipuri de aplicații joase, medii sau hi-fi, veți avea nevoie de un instrument de prototipare digitală precum Mockplus.

În această eră a designului digital, Mockplus vă ajută pe dumneavoastră și echipa dvs. să vă transformați toate ideile în prototipuri realiste, ajutându-vă să treceți de la wireframes de bază la prototipuri realiste, permițându-vă să repetați împreună și să testați gradul de utilizare pe tot parcursul procesului.

Cu Mockplus, aveți o bibliotecă uriașă încorporată de componente UI, pictograme și șabloane, toate gata de utilizare, astfel încât dvs. și echipa dvs. să puteți începe rapid. Instrumentele Vector vă ajută să vă creați propriile componente, logo-uri și alte ilustrații cu precizie de pixeli. Cu gestionarea sarcinilor și permisiunea bazată pe roluri, vă puteți gestiona proiectele și echipele într-o briză.

Sfaturi și trucuri pentru a face un prototip mai bun

Când creați prototipuri pentru a vă testa ideile, nu uitați de sfaturile de mai jos:

  • Furnizați cât mai multe detalii posibil : atunci când testați prototipuri, cu cât adăugați mai multe detalii la prototip, cu atât mai bine. Cu cât detaliile aplicației dvs. pot fi testate mai devreme, reduce șansa ca utilizatorii să întâmpine probleme în viitor. Detaliile fac o mare diferență.
  • Faceți interfața și fluxul de utilizatori cât mai simple posibil : indiferent de tipul de site web sau de aplicație pe care încercați să creați, scopul este atragerea utilizatorilor (și creșterea veniturilor). Nimic nu ar trebui să distragă atenția de la asta. Pentru a atrage atenția utilizatorilor asupra obiectivului dvs. principal, mențineți fluxurile și interacțiunile utilizatorilor simple și intuitive pentru ca utilizatorii să poată găsi rapid informațiile dorite.
  • Încercați să creați și să urmați un sistem de design : atunci când lucrați cu echipa dvs., un sistem de design unificat în care sunt colectate activele mărcii ajută la păstrarea consecvenței și la reducerea erorilor la realizarea unui prototip. Imaginile, culorile, componentele, machetele și multe altele reutilizabile pot fi stocate într-un singur loc ușor de accesat, economisind timp și efort.
  • Încercați să testați pe un computer real și pe un dispozitiv mobil : pentru a obține o evaluare reală a scenariilor de utilizator, ar trebui să testați prototipul pe un computer real sau pe un dispozitiv mobil pentru a vedea cum funcționează prototipul în lumea reală. Dacă există probleme, puteți reveni și repeta rapid. Mockplus are o aplicație de oglindire mobilă atât pentru iOS și Android, cât și pe web, astfel încât utilizatorii să își poată testa prototipurile în orice situație
  • Continuați să testați și să repetați : odată ce ați terminat produsul final, nu vă opriți aici! Testarea și iterația nu se vor termina nici după expedierea produsului, echipa dvs. va trebui să țină la curent cu nevoile în evoluție ale utilizatorilor și să se adapteze la acestea în consecință. Prototiparea vă permite să testați și să repetați rapid actualizările.

Învelire

Prototipurile facilitează procesul de proiectare și dezvoltare a unei aplicații sau a unui site web. Diferite tipuri de prototipuri aduc diferite beneficii designerilor și echipelor.

Sperăm că acest articol vă ajută să alegeți tipul potrivit de prototipuri care vă ajută să economisiți timp și să vă ofere rezultate mai bune.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...

Cum contribuie platformele de cursuri live la dezvoltarea personală și profesională

Una dintre modalitățile inovatoare și eficiente de a investi...

Filantropia și Impactul Social: Cum Donațiile Pot Schimba Lumea

Filantropia este o forță puternică de transformare a lumii...