Stiri
16.5 C
Buzău

Elemente fundamentale ale designului web – Cum să-l distrugeți cu un site web ușor de utilizat?

Data:

Internetul deschide o lume de oportunități pentru afacerile cu gândire de viitor. Marketingul online este calea viitorului – iar primul pas pentru stabilirea unui punct de sprijin online este acela de a avea un site web bun. 

În zilele noastre, nu lipsesc modalitățile de a obține un site web. O afacere ar putea aduce o întreagă echipă IT la bord pentru a se ocupa de sarcină. La capătul opus al spectrului, puteți doar să utilizați un generator de site-uri web și să vă faceți un site web util în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, de departe cel mai impresionant și mai rentabil mod de a face acest lucru este să angajați dezvoltatori profesioniști WordPress pentru a face treaba.

Indiferent de calea pe care o alege o afacere, elementele fundamentale ale construirii site-ului web sunt în continuare aceleași. Pentru a avea succes, un site web trebuie să fie bine gândit, solid proiectat și, cel mai important, ușor de utilizat.

Acest ultim bit este mai important decât își dau seama multe companii. A face un site cât mai ușor de utilizat este o necesitate în zilele noastre, deoarece Internetul este o economie a atenției. Studiile arată că intervalele de atenție ale utilizatorilor sunt din ce în ce mai scurte. Având în vedere acest lucru, iată principalele componente pe care trebuie să vă concentrați pentru a profita la maximum de site-ul dvs.

 

Asigurați stabilitatea site-ului web

Pentru a vă face simțită prezența online, site-ul dvs. trebuie să funcționeze în orice moment. Nu contează cât de bine arată site-ul dvs. și cât de ușor de utilizat este dacă utilizatorii nu îl pot vedea, deoarece nu este tot timpul. Aceasta înseamnă că trebuie să fie bine dezvoltat și optimizat pentru a obține cel mai mic timp de nefuncționare posibil.

Dezvoltarea site-ului web nu este o sarcină simplă, chiar și pentru profesioniștii experimentați. Lucrurile se „rup” tot timpul. Este un proces iterativ care necesită mult timp, efort și dăruire care poate obține rezultate uluitoare. Primul pas pe această cale este să stabiliți care sunt parametrii exacti ai jobului .

Care sunt scopurile și obiectivele proiectului? Ce se poate realiza de fapt și în ce interval de timp? Ce se întâmplă dacă planurile se schimbă la mijlocul dezvoltării? Toate aceste întrebări trebuie să primească răspuns dacă doriți să ajungeți cu un site web funcțional. Nerespectarea acestui lucru de la bun început duce la instabilitate în procesul de dezvoltare. Acest lucru provoacă inevitabil complicații, care, la rândul lor, duc la timpi de nefuncționare – pe care doriți să le evitați.

Un factor important pentru stabilitatea site-ului web este modul în care site-ul în sine este găzduit. În zilele noastre, există o mulțime de servicii de găzduire gratuite pe care le puteți folosi dacă doriți să mergeți cât mai ieftin posibil. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați problemele cu serverul, ați face bine să vă gândiți să cheltuiți niște bani pe un serviciu de găzduire.

Concentrați-vă pe accesibilitate

Un alt aspect crucial care ar trebui acordat prioritate maximă atunci când proiectați un site web este accesibilitatea. Aceasta înseamnă să vă asigurați că site-ul dvs. funcționează bine pe toate platformele și pe toate browserele.

Pentru multe companii, obținerea unui site web care să arate cu adevărat pe dispozitivele desktop este pe primul loc. Scopul ca acesta să fie accesibil pe mobil, sau prin browsere mai puțin populare, este adesea ceva ultim. Acest mod de a face lucrurile este contraproductiv la extrem în mediul online de astăzi, din câteva motive.

În primul rând, o cantitate uluitoare de căutări și, prin urmare, traficul, provine de fapt de pe dispozitive mobile. Utilizatorii care ajung pe site-ul dvs. pe dispozitivele lor mobile sunt norma, mai degrabă decât excepția. Trebuie să vă faceți site-ul cât mai atrăgător pentru ei.

În plus, de la jumătatea anului 2021, Google a făcut din compatibilitatea cu dispozitivele mobile un factor de clasare pentru căutări. Aceasta înseamnă că asigurarea faptului că un site web este optimizat pentru utilizatorii de telefonie mobilă este crucială nu numai pentru experiența utilizatorului, ci și pentru SEO.

Acesta este motivul pentru care companiile care doresc să se descurce bine online ar trebui să se concentreze pe a-și face site-urile cât mai accesibile posibil din prima zi.

Modul de a face față problemelor potențiale este simplu. Obțineți dezvoltatori buni și discutați cu atenție detaliile proiectului cu ei înainte de a începe. Fiți sinceri și sinceri cu ei pe măsură ce proiectul continuă și tratați sarcina în cauză cu seriozitatea pe care o merită.

Design pentru navigabilitate

Asigurarea că site-ul dvs. este stabil și accesibil ar trebui să fie prima ta prioritate atunci când îl planificați. A avea grijă ca acesta să fie conceput pentru a fi la fel de ușor de navigat ar trebui să fie a doua ta treabă.

Adevărat, există multe aspecte ale designului site-ului web care necesită atenție și, la sfârșitul zilei, trebuie să acoperiți toate bazele. Totuși, ca piatră de temelie a unei bune interfețe de utilizator, navigabilitatea este probabil cea mai importantă. Din fericire, să-l atingi nu este atât de dificil, dacă te gândești la asta și te ții de ceea ce funcționează .

Utilizați paleta de culori de pe site-ul dvs. pentru a sublinia anumite elemente de pe fiecare pagină. Nu există o regulă strictă și rapidă cu privire la ce culori trebuie să utilizați și unde să le puneți. Folosind culori îndrăznețe și contrast pe anumite elemente ale designului dvs. creează o ierarhie vizuală clară. Încorporați un design izbitor pentru a sublinia elementele pe care utilizatorul le-ar găsi cele mai utile.

Asigurați-vă că totul de pe site-ul dvs. este etichetat clar. Fiecare detaliu de pe fiecare pagină ar trebui să fie marcat și să fie recunoscut imediat dintr-o privire. Atingerea acestui efect fără a vă face designul prea intruziv sau agresiv se poate dovedi a fi o mică provocare, dar nu este deloc imposibil.

Asigurați-vă că includeți o funcție de căutare funcțională în designul dvs. Nu trebuie să fie neapărat în centrul atenției utilizatorului în orice moment, dar ar trebui să fie destul de ușor de găsit. Aceasta este doar una dintre multele metode încercate și adevărate de îmbunătățire dramatică a UX pe site-ul dvs.

Proiectați structura navigației dvs. principale ținând cont de simplitate. Puneți-l în partea de sus a paginii și faceți-l ușor de utilizat. Nu înghesuiți toate opțiunile de navigare în el, deoarece asta îl va face neplăcut, ca să nu mai vorbim de inestetic. Amintiți-vă, deși doriți să stabiliți o ierarhie vizuală clară, nu doriți ca site-ul dvs. să fie prea „greu în vârf”.

Încorporați un sistem secundar de navigare în subsolul site-ului dvs. sau în altă secțiune. Orice altă parte a site-ului pe care utilizatorul ar dori să o viziteze nu trebuie să fie niciodată la mai mult de două sau trei clicuri distanță de vizualizarea curentă.

În cele din urmă, limitați utilizarea strategiilor de generare de clienți potențiali pe site-ul dvs. Paginile de destinație, ferestrele pop-up și chatul live pot face minuni pentru a converti clicurile în vânzări. Totuși, rețineți că, dacă exagerați, această strategie se va întoarce înapoi. 

Ferestrele pop-up agresive, în special, sunt o oprire instantanee pentru mulți utilizatori. Acesta este motivul pentru care trebuie să găsiți un echilibru și să includeți doar cantitatea potrivită din ele atunci când vă proiectați site-ul web. 

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...