Stiri
16.5 C
Buzău

Cum ne va modela UX Designul viitorul

Data:

Inteligența artificială (AI) a schimbat fiecare aspect al lumii și al interacțiunilor noastre. Designul UX deschide calea pentru ușurința de utilizare și includerea AI în fiecare aspect al vieții noastre. 

Cu cât designul UX devine mai semnificativ în lumea tehnologiei, cu atât AI va deveni mai semnificativă. Designerii UX au fost ridicați la unele dintre cele mai importante locuri în companii din întreaga lume. Aparent, designul experienței utilizatorului va avea un impact mare asupra viitorului nostru.

1. Concentrați-vă mai mult pe servirea clientului

În trecut și în prezent, afacerile se referă la vânzarea de produse și servicii. Fiecare decizie se bazează pe cel mai eficient mod de a determina un client sau client să cumpere ceea ce ai de oferit.

Cu toate acestea, lucrurile încep să se schimbe. Pe măsură ce trec anii, companiile se vor concentra mai mult pe modul în care pot servi clientul, spre deosebire de modul în care pot vinde ceva clientului.

 

Folosind acest model, produsul devine experiența pe care o oferi fiecărei persoane. Designul UX/UI va determina care este această experiență.

Pe măsură ce trece timpul, se va schimba și modul în care clienții decid cine să aleagă să-și ofere serviciile. În loc să privească doar produsul sau serviciul fără a lua în considerare compania, clienții vor ține cont de relația pe care o au cu compania.

Companiile trebuie să înceapă să se concentreze pe persoana pe care doresc să le reprezinte și marca lor, deoarece dispozitivele interactive vor avea personalități care creează conexiuni cu utilizatorii.

2. Design mai ușor și mai rapid

Odată ce oamenii au determinat cea mai bună modalitate de a facilita UX într-un anumit aspect al unei aplicații, nu va mai fi nevoie să începeți de la început de fiecare dată cu un design nou.

Pe măsură ce cunoștințele despre UX devin mai răspândite între companii și designeri, designul va fi mai ușor și mai rapid.

În plus, AI înseamnă că software-ul va cunoaște deja informațiile necesare, făcând posibil ca software-ul să creeze imediat un design care să ofere experiența ideală pentru utilizator.

Componentele utilizate pentru interacțiunea online și tehnologică vor fi stocate în biblioteci de software AI, accesibile ori de câte ori este nevoie.

3. Designul se va adapta personalităților

Pe măsură ce AI devine din ce în ce mai comună, utilizatorii vor putea avea experiențe personalizate pe majoritatea, dacă nu toate, aplicațiile și site-urile web cu care interacționează. Software-ul AI poate lua notă de vârsta, interesele, sexul, dispozițiile unei persoane și o listă nesfârșită de alte calități.

Odată ce a compilat informații despre persoana respectivă, AI are capacitatea de a modifica anumite părți ale aplicațiilor și site-urilor web pentru a atrage utilizatorul specific care îl vizitează.

Partea UI a unui serviciu digital va fi generată în timp real pentru a răspunde fiecărei persoane care îl vizitează.

4. Mai multă nevoie de meșteri și designeri industriali

Meșterii și designerii industriali au fost mai puțin solicitați, pe măsură ce tehnologia își continuă progresul neîncetat. Pe măsură ce AI continuă să se dezvolte, artizanii și designerii industriali vor apărea din nou.

Unul dintre motivele pentru aceasta este crearea realității virtuale și augmentate. Pentru a proiecta și completa cu succes tehnologia bazată pe realitatea virtuală sau îmbunătățită, trebuie să aveți o idee clară și detaliată despre fiecare obiect și mediu specific pe care încercați să le recreați.

Meșterii și designerii industriali știu să construiască și să proiecteze obiecte tridimensionale în viața reală. Mulți alți designeri știu doar cum să imite obiecte cu software pe computere.

Imprimarea tridimensională și fabricarea industrială vor promova, de asemenea, o nevoie tot mai mare de meșteri și designeri industriali. Imprimarea 3D a oferit fabricilor de producție capacitatea de a crea multe modele personalizate și de a face acest lucru mai puțin costisitor.

Anterior, producătorii nu puteau crea materiale personalizate, deoarece era prea costisitor să treacă prin proces și să creeze doar un singur obiect. Cu toate acestea, cu imprimarea 3-D, producătorii pot crea rapid și ușor obiecte din modele de design.

Este posibil să ne imaginăm fabrici care produc mii de produse individualizate pentru a se potrivi nevoilor fiecărui consumator, mai degrabă decât un produs la care utilizatorul trebuie să se adapteze

Progresele materiale (cum ar fi materialele de îmbrăcăminte care se pot adapta la persoana care le poartă) vor duce, de asemenea, la o nevoie crescută de oameni care pot lucra și proiecta obiecte tridimensionale.

Pe măsură ce companiile încep să lucreze cu materiale noi, vor începe să caute oameni care au cunoștințe aprofundate despre materiale și pot înțelege capabilitățile potențiale. Tehnologii materialelor vor fi solicitați să cerceteze modalitatea optimă de utilizare a materialelor noi.

5. Mașini mai avansate

Mașinile autonome, visate de zeci de ani, devin realitate. Multe companii de automobile diferite au proiectat vehicule care pot funcționa fără ca o persoană să le controleze.

Tehnologia AI este o parte importantă a mașinilor cu conducere autonomă, deoarece permite vehiculelor să aibă inteligența necesară pentru a funcționa ca și cum un om s-ar afla la volan.

Mașinile care se conduc singure vor reduce cel mai probabil numărul de adolescenți care obțin permise de conducere și vor fi o demonstrație clară că tehnologia poate prelua rolul oamenilor în societate.

6. Case mai inteligente

Mașinile nu sunt singurele lucruri care sunt revoluționate de software-ul AI. Casele din toată țara abia încep să instaleze funcții care le permit să controleze totul pur și simplu rostind o cerere.

În viitor, aceste tipuri de tehnologie vor fi prezente în și mai multe case. În plus, este posibil ca tehnologia realității virtuale să înlocuiască televizoarele din casele oamenilor.

În loc să aibă un televizor pe care să-l urmărească în camera lor de zi, ei vor accesa un dispozitiv de realitate virtuală și se vor distra cu el în loc de un televizor.

7. Mai puține ecrane

Realitatea virtuală nu va afecta doar ecranele de televiziune. Interfețele ghidate de voce și dispozitivele de realitate virtuală pot oferi utilizatorului o experiență mult mai personalizată și, într-o oarecare măsură, pot elimina senzația că folosești chiar și o interfață.

Se va simți din ce în ce mai mult pe măsură ce vă relaționați direct cu casa sau mașina dvs.

8. Noi poziții de designer

În trecut, au existat o mână de tipuri specifice de designeri la fiecare companie. Pe măsură ce software-ul AI devine mai răspândit și designul UX/UI devine mai important, designerii UX vor fi foarte doriti.

Companiile vor avea nevoie de oameni care pot crea în mod eficient experiența ideală pentru utilizator folosind tehnologia în continuă evoluție. Domeniul designerilor UX se va extinde și tot mai mulți oameni vor alege să intre în cariere ca designeri UX. Ei pot deveni chiar unii dintre cei mai importanți oameni din orice companie dată.

9. Design Thinking va deveni mai important

Oamenii care pot gândi creativ la design nu au fost prioritizați în trecut. Aceștia abia încep să fie apreciați de directorii companiei. Oamenii încep să realizeze că gândirea de design se extinde dincolo de a avea cunoștințele literale de a proiecta și acoperă, de asemenea, capacitatea de a se gândi la calitățile generale ale unui produs și la modul de a crea UX ideal.

Odată cu designul UX/UI care devine din ce în ce mai semnificativ, oamenii nu vor mai putea înlătura nevoia de a înțelege designul. Tehnologia și designul vor fi și mai împletite în viitor.

Directorii și toți angajații companiei vor realiza că trebuie să înțeleagă atât designul, cât și tehnologia pentru a înțelege pe deplin lumea afacerilor.

Liderii de afaceri vor trebui să fie capabili să gestioneze oameni din domeniul designului, precum și tehnologie și afaceri, deoarece pozițiile de proiectare vor deveni din ce în ce mai importante în toate companiile.

Design thinking va fi integratorul care combină tehnologia AI și abilitățile umane pentru a crea cea mai de succes experiență de utilizator.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...