Stiri
35.4 C
Buzău

Cum să creezi o strategie de marketing de succes în rețelele sociale în 2022?

Data:

Rețelele sociale sunt unul dintre cele mai importante instrumente pe care o companie le poate folosi pentru a intra în legătură cu clienții și pentru a promova produse și servicii. Dar, având atâtea platforme disponibile, poate fi dificil să știi unde să-ți concentrezi strategia de marketing pe rețelele sociale. În această postare pe blog, vom discuta principalele canale de promovare pe rețelele sociale, specificul platformei și sfaturi pentru crearea unei strategii eficiente de marketing digital.

De ce am nevoie de social media marketing?

strategie de marketing pe rețelele sociale este esențială pentru companiile de toate dimensiunile astăzi. Potrivit Statista,  92,1% din companiile din SUA folosesc rețelele sociale pentru a intra în legătură cu clienții, pentru a-și promova produsele și serviciile și pentru a-și dezvolta afacerile. În același timp, există 4,55 miliarde de oameni pe tot globul care folosesc rețelele sociale, urmăresc mărci și cumpără de la acestea.

Există multe beneficii în utilizarea rețelelor sociale pentru afaceri, inclusiv:

 • Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii
 • Crearea unei identități de marcă
 • Conectarea cu clienții și construirea de relații
 • Generarea de clienți potențiali și vânzări
 • Promovarea conținutului și creșterea traficului pe site
 • Creșterea loialității și reținerii clienților

Cu atât de multe avantaje, este clar că marketingul pe rețelele sociale ar trebui să facă parte din strategia ta digitală generală.

Ce se întâmplă în 2022?

Pe măsură ce avansăm mai departe în anul, rețelele sociale vor continua să fie o parte importantă a strategiilor de marketing. Iată câteva tendințe în rețelele sociale pe care să le urmăriți în 2022 :

 • Conținut efemer: Acesta este conținut care dispare după o anumită perioadă de timp, cum ar fi poveștile de pe Instagram. Acest tip de conținut devine din ce în ce mai popular deoarece este imediat, personal și captivant.
 • Micro-influenceri: aceștia sunt influenți cu un număr mai mic de urmăritori care sunt considerați experți în nișa lor. Ei au adesea un public mai implicat decât influenți mai mari și mai generali.
 • Videoclip live: Videoclipul live este o modalitate excelentă de a intra în legătură cu clienții în timp real. Poate fi folosit pentru a răspunde la întrebări, a oferi demonstrații de produse și multe altele.

Acestea sunt doar câteva dintre tendințele rețelelor sociale pe care vă puteți aștepta să le vedeți în 2022. Țineți cont de acestea atunci când vă creați propria strategie de marketing.

Ce canale de social media sunt cele mai eficiente?

Există multe platforme de social media din care să alegeți, așa că este important să selectați canalele care vor fi cele mai eficiente pentru afacerea dvs. Platformele cheie sunt Facebook, Twitter, Instagram și TikTok. Fiecare platformă are propriile sale puncte forte și puncte slabe:

Facebook

 • Cea mai mare platformă de social media cu 2,85 miliarde de utilizatori activi lunar.
 • Excelent pentru creșterea gradului de cunoaștere a mărcii și crearea unei comunități.
 • Vă permite să direcționați anunțuri către anumite grupuri de persoane în funcție de interese, date demografice și multe altele.

Cu toate acestea, Facebook necesită mult efort din partea ta atunci când vine vorba de o comunicare eficientă.

Stare de nervozitate

 • O platformă de microblogging care permite utilizatorilor să partajeze scurte actualizări
 • Excelent pentru serviciul clienți și pentru interacțiunea cu clienții în timp real.
 • Puteți folosi hashtag-uri pentru a urmări și a participa la conversații despre subiecte relevante pentru afacerea dvs.

Din păcate, limita de caractere poate cauza probleme la transmiterea mesajului.

Instagram

 • O platformă de partajare a fotografiilor și videoclipurilor cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar.
 • Conținutul vizual este excelent pentru promovarea produselor și serviciilor.
 • Puteți folosi Instagram Stories pentru a partaja conținut din culise, anunțuri despre produse și multe altele.

Instagram, care este deținut de Facebook, este o platformă extrem de competitivă și necesită răbdare și efort pentru a menține o prezență puternică.

TIC-tac

 • O scurtă platformă de partajare video cu peste 1 miliard de utilizatori activi lunar.
 • Excelent pentru conținut creativ și pentru a ajunge la un public mai tânăr.
 • Vă permite să utilizați hashtag-uri și provocări în tendințe pentru ca videoclipurile dvs. să fie văzute de mai multe persoane.

TikTok probabil nu se va potrivi oricărei afaceri datorită concentrării sale pe divertisment și pe un public mai tânăr.

Există multe alte platforme de luat în considerare, cum ar fi LinkedIn, Pinterest, YouTube și Snapchat. Este important să selectați canalele care sunt cele mai relevante pentru afacerea dvs. și unde publicul țintă își petrece timpul.

Cum creez o strategie de marketing social media de succes?

Acum că înțelegeți beneficiile marketingului pe rețelele de socializare și care canale sunt probabil cele mai eficiente, este timpul să vă formulați strategia. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Pasul 1. Definiți-vă obiectivele

În primul rând, trebuie să definiți obiectivul principal al campaniei dvs. Ce speri să obții cu rețelele sociale? Doriți să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii, să generați trafic către site-ul dvs. web sau să vindeți mai multe bunuri? Odată ce ai răspunsurile, vei înțelege mai bine ce trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivele.

Pasul 2. Identificați-vă publicul țintă

Promovarea pe rețelele sociale trebuie să țină cont și de publicul țintă . La cine încerci să ajungi? La ce fel de conținut vor răspunde? De exemplu, dacă vizați mileniali, veți dori să creați conținut care este relevant și care se potrivește cu acest grup demografic. Dacă vizați companii, veți dori să distribuiți conținut util și informativ pe care îl pot aplica în domeniul lor de activitate.

Pasul 3. Cercetați competiția

Odată ce îți cunoști obiectivele și publicul țintă, este timpul să cercetezi concurența . Aruncă o privire la afacerile care sunt similare cu ale tale. Ce fac ei bine? Cu ce ​​ar putea îmbunătăți? Cum poți  ieși în evidență din mulțime? Fă-ți timp pentru a răsfoi canalele lor de rețele sociale și ia notă de ceea ce funcționează pentru ei. Apoi fă o listă cu lucruri pe care le poți face mai bine decât ei.

Pasul 4. Alegeți Platforma

Fiecare platformă are propriile date demografice și comportamentul utilizatorilor care ar trebui luate în considerare atunci când decideți unde să vă investiți timpul și resursele. Luați în considerare beneficiile și dezavantajele descrise mai sus și alegeți-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Pasul 5. Creați conținut captivant

Acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante aspecte ale marketingului pe rețelele sociale, deoarece publicul dvs. se va implica doar cu conținut care este interesant și relevant pentru ei. Încercați să gândiți în afara cutiei și folosiți instrumente eficiente de creare de conținut vizual, cum ar fi Creativ24 , atunci când perfecționați postările pentru rețelele sociale. Unele idei includ videoclipuri, infografice, postări pe blog, imagini sau chiar concursuri și cadouri.

Pasul 6. Analizați rezultatele și faceți modificările necesare

Observați o creștere a traficului pe site-ul web? Mai multe clienți potențiali sau vânzări? Dacă nu, atunci poate că trebuie să vă ajustați conținutul sau să vizați un alt public. Cheia este să înveți și să evoluezi mereu odată cu peisajul în continuă schimbare al rețelelor sociale.

Ce altceva ar trebui să țin minte?

Mai sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă creați strategia de marketing pe rețelele sociale.

Experimentați cu diferite strategii

La fel ca în orice activitate de marketing, este esențial să experimentați cu diferite strategii pentru rețelele sociale pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Nu toate companiile vor avea aceleași nevoi sau obiective, așa că este esențial să vă adaptați strategia în consecință. De exemplu, dacă sunteți o afacere mică care vizează clienții locali, atunci concentrarea pe Instagram poate fi mai eficientă decât investiția în Facebook sau TikTok. În schimb, dacă sunteți o companie mai mare care dorește să ajungă la un public național sau internațional, atunci acele platforme pot fi potrivite mai bine.

Căutați inspirație

Există nenumărate resurse disponibile pentru a vă ajuta să creați o strategie de marketing de succes în rețelele sociale. Fă-ți timp să cercetezi alte afaceri din industria ta și să vezi ce tehnici folosesc. De asemenea, puteți urmări experți în rețelele sociale și influenți pentru a obține idei despre cum să vă îmbunătățiți propria strategie.

Creați un calendar de conținut

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că strategia dvs. de social media este eficientă este să creați un calendar de conținut . Acest lucru vă va ajuta să vă mapați conținutul în avans și să vă asigurați că furnizați în mod constant conținut valoros și captivant pentru publicul dvs.

Păstrați-vă profilurile la zi

Un alt aspect important al marketingului pe rețelele sociale este păstrarea profilurilor la zi. Asigurați-vă că informațiile dvs. de contact și adresa URL a site-ului sunt corecte. De asemenea, ar trebui să vă actualizați în mod regulat fotografia de profil și imaginea de copertă pentru a reflecta focalizarea în evoluție a afacerii dvs.

Rămâneți în fața curbei

După cum am menționat mai devreme, rețelele sociale se schimbă și evoluează în mod constant, așa că este esențial să fii în fruntea curbei dacă vrei să ai succes. Urmăriți noile funcții și actualizări de pe fiecare platformă, precum și orice platforme noi care ar putea apărea. Nu vrei să investești timp și resurse într-un canal care nu mai este folosit sau este pe cale să fie înlocuit cu altceva.

Construiește o comunitate

Crearea unei comunități în jurul mărcii dvs. se poate realiza prin interacțiunea cu publicul dvs. în mod regulat, răspunzând la comentarii și întrebări și promovând conținutul generat de utilizatori. De asemenea, puteți găzdui evenimente sau concursuri pentru a vă implica în continuare în comunitatea dvs. și pentru a le crește loialitatea.

Implicați influenți

Influencerii pot fi incredibil de valoroși în a-ți ajuta marca pe rețelele sociale. Îți pot promova conținutul, îți pot crește publicul și pot crește implicarea. Când lucrați cu influenți , este important să vă asigurați că aceștia se potrivesc bine mărcii dvs. și că publicul lor este relevant pentru afacerea dvs.

Promovarea încrucișată a conținutului

Odată ce ați creat un conținut grozav, asigurați-vă că îl promovați pe toate canalele de socializare. Asigură-te că postezi linkuri către postările tale pe toate platformele tale și încurajează-ți adepții să-ți partajeze conținutul cu propriile lor rețele. De asemenea, puteți utiliza șabloane gratuite de buletine informative pentru a vă crea propriile și a partaja conținutul abonaților dvs. prin e-mail. Publicitatea direcționată pe rețelele sociale vă poate ajuta, de asemenea, să ajungeți la un public mai larg sau mai specific.

Încheierea

După cum puteți vedea, rețelele sociale sunt un instrument puternic de branding și marketing care nu trebuie ignorat. Prin crearea unei strategii de social media și folosind sfaturile pe care le-am împărtășit în această postare pe blog, puteți crește traficul către site-ul dvs. web, puteți îmbunătăți implicarea clienților și puteți crea o prezență online eficientă pentru afacerea dvs. Sperăm că această postare vă va ajuta să vă atingeți obiectivele de socializare.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Panouri solare pentru casele din zonele izolate: Avantaje și provocări

Am descoperit că panourile solare pentru casele din zonele...

O promovare online eficienta pentru business-ul tau

Traim intr-o lume in care aproape tot se intampla...

Cum sa ai confortul necesar in interior?

Sistemele HVAC reprezinta un element esential pentru confortul si...

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...