Stiri
7.1 C
Buzău

Cele mai bune sfaturi pentru o comunicare eficientă B2B pe TikTok

Data:

Ce face comunicarea eficientă între afaceri (B2B) pe TikTok?

Pentru a răspunde la această întrebare, mai întâi trebuie să înțelegeți ce este cu adevărat marketingul B2B și cum folosesc companiile TikTok de zi cu zi.

Marketingul business-to-consumer (B2C) este, de asemenea, un concept esențial pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când vă gândiți la comunicarea B2B, deoarece există unele diferențe critice între cele două.

Din perspectiva unei agenții TikTok, trebuie să înțelegeți în mod adecvat aceste diferențe, deoarece procesul de planificare și creare pentru campaniile clientului dvs. sunt painea și untul succesului!

În acest articol, veți obține o perspectivă asupra lucrurilor valoroase pe care trebuie să le luați în considerare atunci când comunicați eficient pe o piață B2B.

B2B vs B2C

Business-to-business (B2B) este un termen care se referă la tranzacțiile dintre companii. Se referă la companii ai căror consumatori sunt alte companii, prin urmare, întreaga lor marketing este concentrată pe cerințele, interesele și problemele în numele afacerii.

Termenul „business-to-consumer” (B2C) se referă la o relație dintre o afacere și clienții săi. Consumatorii individuali, mai degrabă decât cumpărătorii din industrie, sunt piața țintă.

Ca rezultat, toate eforturile de marketing sunt concentrate pe satisfacerea nevoilor, intereselor și problemelor cu care se confruntă indivizii în viața lor de zi cu zi.

Comunicarea eficientă pe TikTok – B2B

Popularitatea TikTok a crescut rapid de la pandemia globală, iar creșterea aplicației pare să continue să crească în viitorul apropiat – spunând acestea, modul în care companiile utilizează aplicația pentru toate lucrurile B2B devine din ce în ce mai important .

Mai jos sunt câteva informații cheie despre cum arată comunicarea eficientă B2B pe platformă.

„Nu vă fie frică să stabiliți relații personale”

Construirea de relații personale care să producă afaceri pe termen lung este scopul marketingului B2B și al generării de clienți potențiali. Ca rezultat, construirea unui raport este esențială în marketingul B2B pe TikTok, în special în timpul ciclului de achiziție.

De ce? Vă oferă șansa de a demonstra ce fel de practici de afaceri, etică și morală respectați.

Această capacitate de a interacționa cu publicul țintă vă permite să distingeți compania dvs. sau compania clientului dvs. de concurență, în timp ce vă construiți brandul.

„Studiați-vă nișa”

Companiile B2B operează de obicei pe o piață de nișă (ceea ce cu siguranță se aplică și TikTok), astfel că cunoașterea demografică a publicului țintă este esențială. Compilați și evaluați datele corecte pentru a le atrage în mod eficient.

Concentrarea dvs. asupra datelor poate lua o varietate de forme și dimensiuni, atât calitative, cât și cantitative. În general, Google Analytics și cercetarea cuvintelor cheie sunt două dintre cele mai eficiente metode de colectare a datelor.

Cu toate acestea, studierea clienților dvs. și unde se află nevoile și interesele acestora este una dintre cele mai bune abordări pentru o mai bună înțelegere a cine este publicul dvs. potențial țintă (împreună cu hashtag-urile relevante din nișa dvs.).

Puteți chiar să determinați ce tipuri de căutări fac indivizii navigând în mod activ prin SERP pentru a vedea care este intenția utilizatorului pentru diferiți termeni.

Ar trebui să aveți o idee bună despre publicul dvs. țintă dacă combinați rezultatele SERP cu cercetarea cuvintelor cheie și analiza datelor demografice Google Analytics.

„Studiați jargonul relevant”

Companiile B2B sunt mult mai predispuse să dorească să cumpere servicii sau produse de la un profesionist care este familiarizat cu jargonul lor, procesele și chiar considerațiile pe care trebuie să le ia în timpul procesului de cumpărare.

Deci, dacă doriți să comunicați cu publicul vizat, înțelegeți limbajul lor !

O companie B2B care vinde echipamente de birou în valoare de 20.000 de lire sterline, de exemplu, nu ar trebui să producă o copie emoționantă care tentează cititorul să-și cumpere produsele în căldura momentului.

În schimb, conținutul ar trebui să se concentreze pe eliminarea emoțiilor din procesul de luare a deciziilor și pe insuflarea încrederii potențialului cumpărător.

Echipamentul este achiziționat pentru a crește performanța generală a companiei. Ei trebuie să elimine emoția din decizie și să ia în considerare impacturile pozitive și negative ale achiziției și beneficiile generale pe care le va aduce.

Este esențial ca agenții de marketing să înțeleagă că activitățile care profită de diferențele dintre marketingul B2B și B2C vor avea o rată de succes mai mare atunci când vine vorba de generarea de clienți potențiali.

Indiferent de care parte a liniei B2B sau B2C lucrează un agent de marketing, tot marketingul este de la persoană la persoană, indiferent de diferențele exterioare.

Reţea.

Abilitatea de a crea relații online cu alți profesioniști din industrie este o componentă cheie a marketingului B2B; Doar pentru că TikTok nu este creat pentru profesioniști, nu înseamnă că nu poate fi utilizat pentru a crea rețele cu succes.

Pentru a interacționa cu alți profesioniști și cu posibili clienți potențiali, pot fi folosite anumite hashtag-uri.

Este la fel ca și alegerea cuvintelor cheie pentru SEO – ca companie mică, doriți să alegeți hashtag-uri sau cuvinte la modă care vă vor ajuta să fiți văzut.

O altă metodă de a fi găsit și de a intra în legătură cu potențiali clienți potențiali este de a participa la tendințele audio, care se potrivesc bine cu marca, obiectivele și publicul țintă.

Dar nu urma doar tendințele de dragul de a le urma; alegeți care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele de marketing.

Asumă-ți riscuri și prosperă!

TikTok are capacitatea de a aborda bariera psihologică pe care marketingul tradițional B2B o părăsește frecvent și poate fi o cale creativă utilă pentru companiile care încearcă să-și schimbe abordarea și să iasă în evidență din mulțime.

În mod ideal, conținutul B2B TikTok ar trebui să se vândă pasiv, prezentând personalitatea și expertiza companiei dvs., creând cunoașterea mărcii și împingând spectatorii să coboare în pâlnia dvs. de marketing.

Dacă tot nu crezi că TikTok este potrivit pentru imaginea și obiectivele companiei tale, reconsideră-te.

TikTok, ca orice altă zonă a planului dvs. de marketing, este despre a demonstra clienților ceea ce vă diferențiază.

Dacă nu vă place ceea ce vedeți pe TikTok de la concurența dvs., stabiliți o nouă versiune și demonstrați-le oamenilor cum se face.

Reciclarea este bună pentru planetă!

Clipurile informative și instrucționale sunt o metodă fantastică de a face publicitate potențialilor potențiali fără a le vinde în mod explicit. Crearea de conținut interesant de blog este aproape sigur deja o componentă a planului dvs. de marketing B2B. Reciclarea informațiilor similare pe TikTok are o serie de avantaje.

Pentru început, ți-ai făcut deja temele și ai generat conținut despre care știi că ar fi util publicului țintă.

În al doilea rând, folosind această strategie, puteți crește numărul de clienți potențiali posibili în pâlnia dvs. de vânzări.

Ilustrați experiența companiei dvs. și leadership-ul de gândire comprimând sfaturile sau asistența în recomandări de dimensiuni mici, deci marketingul indirect al serviciilor dumneavoastră. Spectatorii ar putea fi atrași să citească întreaga poveste de pe site-ul tău printr-un videoclip TikTok.

Ei pot fi apoi invitați să se alăture listei dvs. de corespondență pentru a obține materiale suplimentare de la dvs. Clientela dvs. actuală poate beneficia și de conținutul educațional TikTok, în cele din urmă profitând la maximum de produsele dvs.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...

Cum contribuie platformele de cursuri live la dezvoltarea personală și profesională

Una dintre modalitățile inovatoare și eficiente de a investi...

Filantropia și Impactul Social: Cum Donațiile Pot Schimba Lumea

Filantropia este o forță puternică de transformare a lumii...