Stiri
20.9 C
Buzău

Cât de mult să percepeți pentru managementul rețelelor sociale

Data:

Cu mai multe companii care trec pe domeniul online, există o mulțime de companii care au nevoie de ajutor cu canalele lor de social media. Menținerea conținutului obișnuit, interacțiunile cu clienții și construirea unui număr de urmăritori pe orice platformă de socializare este dificilă. Indiferent dacă aveți sau nu o echipă internă de agenți de marketing digital, este util să externalizați orice ajutor de care aveți nevoie.

Pentru cei care doresc să ofere management al rețelelor sociale, nu există un ghid oficial despre cât ar trebui să percepeți pentru acest serviciu. În schimb, ar trebui să vă gândiți la ceea ce oferiți și cât de mult considerați că este o valoare exactă pentru acel serviciu.

În acest ghid, vom analiza cât de mult ar trebui să percepeți pentru gestionarea rețelelor sociale. Fie că doriți să vă ajustați tarifele actuale sau că abia începeți pe această carieră, este important să percepeți suma potrivită pe care dumneavoastră și/sau echipa dumneavoastră o meritați.

Ce este Social Media Management?

Managementul rețelelor sociale este un rol care necesită o analiză a audiențelor rețelelor sociale ale companiei și dezvoltarea unei strategii care funcționează pentru acel client individual. De la distribuirea regulată a conținutului proaspăt până la interacțiunea cu clienții și potențialii clienți potențiali, acesta cuprinde toate aspectele prezenței unei companii pe rețelele sociale –  sau lipsa acesteia .

Alte sarcini în cadrul managementului rețelelor sociale includ colaborarea cu influenți, furnizarea de sprijin comunității și monitorizarea comunicării de la clienți și comunitatea în general. Managementul rețelelor sociale va raporta adesea asupra performanței rețelelor sociale și a rentabilității investiției pe care compania l-a cheltuit.

Creșterea social media în 2022

Cu siguranță, rețelele sociale au crescut exponențial de-a lungul anilor, cu  peste 3,78 miliarde de utilizatori de rețele sociale  în întreaga lume. Acesta este un număr care va crește și mai mult pe măsură ce mai mulți indivizi își vor crea o prezență digitală.

Există, desigur, multe beneficii pentru rețelele sociale, principala fiind expunerea pentru o afacere. Indiferent de industrie sau de dimensiunea afacerii în sine, toată lumea are șanse egale de a câștiga următori online.

Pentru companii, există o mulțime de potențiale care pot fi atinse cu îndrumarea și ajutorul potrivite atunci când gestionați platformele de social media. Consumatorii fac mai multe cumpărături online decât oricând. Având  în vedere că 43% dintre consumatori  își măresc utilizarea rețelelor sociale pentru a descoperi produse noi, este util pentru companii să-și scoată produsele sau serviciile.

Cât de mult ar trebui să percepeți pentru managementul rețelelor sociale?

Înainte de a răspunde la această întrebare, este important să luați în considerare ce poate influența suma pe care o percepeți. De la sfera de activitate pe care o cere clientul, la resursele suplimentare și costurile interne pe care afacerea dvs. va trebui să le suporte. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de totalizarea tarifelor.

Experiență în managementul rețelelor sociale

Pentru clienții rețelelor de socializare, aceștia vor naviga pe site-uri de gestionare a rețelelor sociale și persoane fizice, în căutarea experienței anterioare. Toată lumea trebuie să înceapă de undeva, așa că poate fi necesar să percepeți tarife mai mici dacă nu aveți încă experiență în gestionarea profesională a platformelor de social media.

Cu toate acestea, orice experiență relevantă în managementul rețelelor sociale, chiar dacă este vorba de propriile platforme personale, este utilă de inclus atunci când prezentați clienților. Când vine vorba de experiența ta, este important să arăți exemple de  crearea de conținut , ce strategii de social media ai folosit anterior și cum i-a afectat pozitiv clienții anteriori.

Doar pentru că un manager de social media are ani de experiență, nu înseamnă că este cel mai potrivit pentru acest rol. Asigurați-vă că faceți un bilanț al abilităților pe care le aveți și pe care le-ați oferit în trecut înainte de a le comunica unui potențial client.

Upwork este o platformă de liber profesionist și este un punct de plecare util pentru a înțelege cât de mult ar trebui să percepeți. Potrivit Upwork, managerii rețelelor sociale percepe între 14 USD și 35 USD pe oră .

Tipuri de afaceri cu care lucrați

Este important să luați în considerare tipul de afaceri cu care veți lucra ca manager de social media. Cu cât afacerea este mai mare, cu atât veți avea nevoie de mai multă asistență și este posibil să vi se solicite să angajați o echipă care să vă ajute sau poate aveți deja o afacere cu membrii echipei existenți?

Cât de mare este afacerea?

Întreprinderile mai mari vor avea probabil mai multe cheltuieli de marketing, în timp ce întreprinderile mai mici pot fi limitate în ceea ce pot oferi. Ca rezultat direct, acestea pot reflecta aceleași prețuri în ceea ce privește cât vă pot plăti. Este posibil să aveți nevoie să vă ajustați prețurile în funcție de finanțele disponibile în cadrul afacerii.

Înainte de a începe să stabiliți prețul unui proiect de management al rețelelor sociale, este important să aflați tot ce puteți despre un potențial client. Deși aceste informații nu ar trebui să fie singurul factor în determinarea prețului, este util să știți când scrieți propuneri câștigătoare și închideți noi afaceri.

Industria în care se află

Este important să luați în considerare și industria în care operează afacerea, mai ales atunci când acest lucru poate influența și mai mult bugetul disponibil pentru marketing. Acesta este un domeniu în care ar putea merita să faceți câteva cercetări pentru a înțelege ce tarife sunt cele mai bune.

Domeniul de activitate necesar

Ce solicită clientul când vine vorba de domeniul de activitate? În calitate de manager de rețele sociale, pot exista anumite sarcini pentru care percepeți mai mult și altele pe care nu le oferiți ca parte a serviciilor dvs. S-ar putea să fiți mai versați când vine vorba de anumite platforme și, prin urmare, oferiți o selecție de servicii de nișă în calitate de manager de social media.

Ce muncă poate influența ratele de salariu pe care le percepeți? Iată câteva servicii comune, cheie, care pot ajuta la stabilirea unui domeniu de activitate care vi se potrivește dvs. și clientului.

Social plătit vs organic

În mod ideal, ar trebui să existe o combinație de conținut social plătit și organic în toate strategiile de marketing. Unul nu poate coexista în mod eficient fără celălalt și, prin urmare, merită să înțelegeți ce tipuri de conținut furnizați. Poate fi doar rețelele sociale plătite, în timp ce marca se concentrează pe partea socială organică.

Este posibil ca clientul dvs. să nu cunoască bine niciunul și să aibă nevoie de asistență pentru ambele. Ar putea fi ceva pe care le puteți face pe amândouă sau s-ar putea să puteți face doar una sau alta. Merită să învățați ambele pentru a vă mări prețul serviciilor.

Numărul de platforme

Există atât de multe platforme de social media în zilele noastre încât poate fi dificil pentru managerii de social media să țină pasul cu ele, darămite companiile în sine.

Câte platforme de social media au afacerile și câte trebuie gestionate? De la Facebook la YouTube, Twitter la Instagram, Snapchat și Tiktok, poate doriți să luați în considerare cantitatea de muncă necesară pentru fiecare platformă și să stabiliți un preț corespunzător pentru toate acestea.

Unele platforme ar putea necesita mai mult efort și timp din partea dvs., în funcție de sarcinile necesare.

Crearea de conținut

Există mulți manageri de rețele sociale care vor oferi o mulțime de servicii diferite când vine vorba doar de elementul de creare de conținut al jobului. De la blogging și design grafic la copywriting, în funcție de abilitățile tale, există nenumărate abilități și cunoștințe pe care le poți oferi afacerii și, ca rezultat, să plătești mai mult pentru asta.

Poate doriți să adoptați o abordare personalizată în care să cercetați nevoile companiei când vine vorba de crearea de conținut și să faceți sugestii cu privire la ceea ce ar fi cel mai productiv de oferit. Marca în sine poate avea și propriile sale solicitări. Fii flexibil!

Marketing de influență pentru a obține adepți pe Tiktok

Marketingul de influență este uriaș în acest moment, industria fiind așteptată să ajungă la  16,4 miliarde USD în 2022 .

Cu acest domeniu de lucru, pot fi necesare o mulțime de cercetări pentru a găsi persoanele potrivite care vor putea oferi publicul potrivit clientului în cauză și, sperăm, să convertească clienții potențiali în clienți. Este încă o zonă destul de nouă de marketing și mulți pot avea tendința de a greși, așa că merită să devii un expert în acest domeniu al managementului rețelelor sociale!

Există o mulțime de moduri de a folosi marketingul de influență. Indiferent dacă clientul își dă seama  cum să obțină adepți pe Tiktok  pentru a crește numărul de abonați pe YouTube, este o formă de marketing utilă de utilizat.

Comunicări cu clienții

Cât de multe dintre serviciile dumneavoastră vor implica comunicarea cu clienții? Este posibil să doriți să includeți acest lucru ca parte a serviciilor dumneavoastră sau poate fi externalizat de către client către o altă companie sau persoană fizică.

Ce costuri interne vor fi suportate?

Există o serie de costuri interne pe care le puteți suporta ca manager de rețele sociale sau companie de management. De la cheltuielile angajaților până la angajarea oricăror alte persoane din afara afacerii dvs., totul se adună rapid.

Luați în considerare instrumentele și software-ul pentru care este posibil să trebuiască să plătiți, orele lucrate singur și valoarea serviciilor dvs. în ceea ce privește câștigurile pe care clientul le va primi. Cheltuielile generale precum spațiile de birouri, studiourile foto etc. merită luate în considerare atunci când stabiliți o taxă.

Ce opțiuni sunt disponibile pentru taxarea clienților?

Ce opțiuni ai când vine vorba de taxarea clienților? Iată câteva dintre abordările pe care le puteți lua atunci când încărcați clienții:

  • Tarif orar
  • Taxe lunare fixe
  • Un reținător
  • Pe bază de proiect

Modul în care taxați va varia ca manager de rețele sociale. Puteți utiliza o combinație a celor de mai sus pentru a oferi cele mai bune servicii și pentru a fi plătit în timp util.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...