Stiri
20.9 C
Buzău

Care este diferența dintre numele de domeniu și găzduirea web (explicată)

Data:

Suntem adesea rugați de cititorii noștri să explicăm care este diferența dintre un nume de domeniu și găzduire web?

Mulți începători nu știu că acestea sunt două lucruri separate.

În acest ghid pentru începători, vom explica diferența dintre un nume de domeniu și găzduire web.

Ce este un nume de domeniu?

Numele de domeniu este adresa site-ului dvs. pe care oamenii o introduc în bara de adrese URL a browserului pentru a vă vizita site-ul.

Cu alte cuvinte, dacă site-ul tău era o casă, atunci numele tău de domeniu va fi adresa acestuia.

Acum să intrăm în explicația detaliată.

Internetul este practic o rețea uriașă de computere conectate între ele prin cabluri. Pentru a le identifica cu ușurință, fiecărui computer i se atribuie o serie de numere numite Adresă IP.

Această adresă IP este o combinație de numere separate cu puncte. De obicei, adresele IP arată astfel:

66.249.66.1

Calculatoarele nu au nicio problemă în identificarea și amintirea acestor numere. Cu toate acestea, este imposibil ca oamenii să-și amintească și să utilizeze aceste numere pentru a se conecta la site-uri web de pe internet.

Pentru a rezolva această problemă, au fost inventate nume de domenii.

Un nume de domeniu poate avea cuvinte care facilitează reținerea adreselor site-urilor web.

Acum, dacă doriți să vizitați un site web pe internet, nu trebuie să introduceți un șir de numere. În schimb, puteți introduce un nume de domeniu ușor de reținut, de exemplu, webteam.ro.

Pentru a afla mai multe despre numele de domenii, aruncați o privire la ghidul nostru pentru începători despre numele de domenii și cum funcționează acestea.

Ce este Web Hosting?

gazduire web

Găzduirea web este locul în care trăiesc toate fișierele site-ului dvs. Este ca acasă site-ul dvs. unde locuiește de fapt.

O modalitate bună de a vă gândi la acest lucru este dacă numele de domeniu a fost adresa casei dvs., atunci găzduirea web este casa reală către care indică adresa. Toate site-urile de pe internet au nevoie de găzduire web.

Când cineva introduce numele dvs. de domeniu într-un browser, numele de domeniu este tradus în adresa IP a computerului companiei dvs. de găzduire web. Acest computer conține fișierele site-ului dvs. și le trimite înapoi la browserele utilizatorilor.

Companiile de găzduire web sunt specializate în stocarea și servirea site-urilor web. Ei oferă clienților lor diferite tipuri de planuri de găzduire. Consultați articolul nostru despre găzduirea WordPress pentru a afla mai multe despre alegerea găzduirii potrivite pentru site-ul dvs. web.

Cum sunt legate numele de domeniu și găzduirea web?

Numele de domenii și găzduirea web sunt două servicii diferite. Cu toate acestea, ei lucrează împreună pentru a face posibile site-urile web.

Practic, un sistem de nume de domeniu este ca o agendă masivă de adrese care este actualizată în mod constant. În spatele fiecărui nume de domeniu, există o adresă a serviciului de găzduire web care stochează fișierele site-ului web.

Fără nume de domenii, oamenii nu vor putea să vă găsească site-ul și fără găzduire web nu puteți construi un site web.

Acesta este motivul pentru care mulți registratori de nume de domenii de top oferă și servicii de găzduire web.

De ce am nevoie pentru a construi un site web? Nume de domeniu sau gazduire web?

Pentru a construi un site web veți avea nevoie atât de un nume de domeniu, cât și de un cont de găzduire web.

Achiziționarea unui nume de domeniu vă dă dreptul de a utiliza acel nume de domeniu pentru o anumită perioadă (de obicei 1 an).

Aveți nevoie de găzduire web pentru a stoca fișierele site-ului dvs. După ce obțineți găzduire, trebuie să vă actualizați setările numelui de domeniu și să îl direcționați către furnizorul dvs. de servicii de găzduire web.

De asemenea, puteți cumpăra atât domeniul, cât și hostingul de la aceeași companie. De obicei, un nume de domeniu costă 9 EUR/an, iar găzduirea web costă în mod normal de la 5,99 EUR/lună.

Dacă începeți primul dvs. site web, atunci acest lucru poate suna cam mult.

Din fericire, WebTeam, un furnizor oficial de găzduire recomandat de WordPress, poate oferii soluții de găzduire web la preturi stabile și fără scumpiri. 

Îmi pot muta site-ul la o altă companie de găzduire web fără a schimba domeniul?

Da, poți să faci și asta. Dețineți numele de domeniu și puteți modifica setările acestuia pentru a-l direcționa către orice companie de găzduire web.

De exemplu, v-ați achiziționat numele de domeniu și găzduirea de la MxHost sau RoMarg, iar acum doriți să vă mutați găzduirea web la WebTeam. Vă puteți muta site-ul de la o gazdă la alta prin simplul transfer de fișiere și date. După aceea, trebuie să editați setările numelui de domeniu și să le îndreptați către noul furnizor de găzduire web.

Un alt exemplu, ați achiziționat numele de domeniu de la gazduire.ro si mai târziu, doriți să vă mutați pe site-ul web WebTeam.ro găzduit.

În primul rând, va trebui să vă achiziționați un cont de găzduire pe WebTeam.ro. După aceea, vă puteți muta site-ul de la gazduire.ro la WebTeam.ro. În cele din urmă, veți edita doar setările numelui de domeniu pe gazduire.ro și le veți îndrepta către noul dvs. furnizor de găzduire WebTeam.

Sperăm că acest articol vă va ajuta să aflați diferența dintre un nume de domeniu și găzduirea web. 


Alege o gazduire web profesionala

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...