Stiri
15.9 C
Buzău

8 Motive de ce site-ul tau este lent + cum sa le reparati

Data:

1, 2, 3 – Este exact cât timp îți ia să începi să pierzi vizitatori dacă ai un site web care se încarcă lent.

Stai asa! Cu siguranță, singurul lucru care contează pentru utilizatori este că site-ul tău funcționează impecabil și arată grozav… nu? Gresit!

Adevărul este că toți ne-am obișnuit cu accesul instantaneu la informații și conținut. Utilizatorul obișnuit de internet de astăzi pune mult preț pe viteză, iar ștacheta este în continuă creștere.

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că simțiți imediat un sentiment de teamă la gândul de a vă optimiza site-ul. De unde începi? Cum poți face cele mai importante îmbunătățiri? Ce face site-ul tău să încetinească în primul rând?

Nu vă temeți, deoarece vă vom răspunde la toate întrebările de mai jos și vă vom pune pe drumul către un site web care se încarcă cu o viteză fulgerătoare.




gazduire web

De ce ar trebui să vă faceți griji pentru un site web cu încărcare lentă?

Buna intrebare!

Aproximativ 53% dintre vizitatori abandonează un site care durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca. Și mai rău, 1 din 3 cumpărători va părăsi un site web dacă durează mai mult de 5 secunde pentru a se încărca.

Deci, performanța joacă un rol important în experiența utilizatorului site-ului dvs. și dacă vizitatorii dvs. vor rămâne pe site-ul dvs. sau vor fi convertiți în clienți.
De ceva timp, Google a fost foarte conștient de acest fapt. Ca motor de căutare, Google știe că este contraproductiv să recomande conținut utilizatorilor dacă nu vor rămâne să-l consume.

De aceea, au crescut continuu rolul pe care îl joacă performanța atunci când clasifică site-urile web pentru SERP-urile lor (paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare).

În ultimii ani, Google a introdus elementele vitale web de bază. Acestea sunt valori despre care speră că vor ajuta la cuantificarea modului în care performanța afectează experiența utilizatorului. În general, măsoară cât de rapidă, stabilă și interactivă este o pagină în timpul încărcării. Acest lucru va fi mai important decât oricând după ce Google și-a anunțat actualizarea Page Experience, care și-a început lansarea globală în iunie 2021.

După cum probabil știți, clasarea superioară pentru Google este vitală pentru vizibilitatea site-ului dvs. În primul rând, 68% dintre experiențele online încep cu un motor de căutare, din care Google deține o cotă de piață de 92,7%. Chiar dacă reușești să ajungi pe prima pagină râvnită a Google, primele cinci rezultate obțin peste 70% din toate clicurile (28% doar la primul rezultat).

Deci, pentru a recapitula de ce este atât de dorit un site web cu încărcare rapidă:

Vă afectează în mod direct capacitatea de a păstra, de a satisface și chiar de a converti vizitatorii pe site-ul dvs. web.
Ea afectează clasamentul în motoarele dvs. de căutare, ceea ce vă afectează „găsirea” și traficul organic.

Bine, așa că acum că suntem cu toții pe aceeași pagină în ceea ce privește importanța performanței site-ului dvs., să ne uităm la problemele comune care încetinesc site-ul dvs. + cum să le remediați.

Utilizati un serviciu de gazduire web slab

În calitate de parte responsabilă pentru a vă pune site-ul la dispoziție pentru lumea exterioară, serviciul dvs. de găzduire poate fi un factor decisiv. Nu numai că ar trebui să alegeți o gazdă care are un istoric bun în ceea ce privește timpul de funcționare a performanței, ci și una care este potrivită în funcție de nevoile dvs.

Chiar dacă parcurgeți toți pașii de mai jos pentru a optimiza performanța site-ului dvs., acesta se poate încărca lent dacă traficul către site-ul dvs. depășește lățimea de bandă disponibilă sau capacitatea serverului gazdei dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, unii utilizatori pot întâmpina timpi de încărcare extrem de lenți, funcții întrerupte sau chiar indisponibilitate completă.

Pentru majoritatea site-urilor personale, de blog sau de afaceri locale/mice, va recomandam pachetele noastre de gazduire web din acest link. Sunt special concepute sa aduca performanta oricarui site. Cu toate acestea, dacă intenționați să rulați orice tip de magazin web la scară mare, cu trafic ridicat, portal de afaceri sau alt tip de site web, veți dori găzduire premium, cum ar fi Gazduire WordPress.

O alta opțiune sunt si pachetele premium precum cele de aici. sau puteți opta pentru un server vps ce este manageriat dintr-un panou simplu si intuitiv. 


Oferte gazduire web

NU îți optimizezi ACTIVELE MEDIA

După cum probabil știți, media, cum ar fi imaginile și videoclipurile, ocupă mult mai mult spațiu decât majoritatea altor tipuri de conținut, cum ar fi text, cod, foi de stil sau alte fișiere statice. Chiar și o singură imagine are potențialul de a consta din mai multe date decât zeci de pagini de site web care nu conțin altceva decât HTML și textul de bază.

Într-o prezentare Speed ​​Essentials, echipa Google a identificat imaginile ca fiind cea mai mare contribuție la greutatea paginii. De fapt, au potențialul de a consuma întregul buget de performanță al unui site web dacă nu sunt optimizați. De asemenea, imaginile pot avea un impact direct pe toate cele trei elemente vitale web de bază ale Google – valori cheie pe care Google le folosește pentru a măsura performanța unui site web.

Cu toate acestea, este probabil ca utilizarea imaginilor și a videoclipurilor să continue să crească, sporind importanța găsirii unei soluții durabile. Potrivit HTTPArchive, imaginile au crescut cu 19,3% pe desktop și 42,7% pe mobil.

Pentru moment și în viitorul previzibil, optimizarea imaginilor dvs. are cel mai mare potențial de îmbunătățire a performanței.

Problema este că optimizarea elementelor de imagine necesită mai mulți pași. Cel mai important:

Folosind formatele corespunzătoare de nouă generație care pot diferi în funcție de dispozitivul utilizatorului, sistemul de operare sau browser.
Comprimarea adecvată a dimensiunii și calității imaginilor pentru a reduce sarcina utilă fără a afecta prea rău calitatea vizuală.
Utilizarea dimensiunii și densității optime de afișare în funcție de dispozitivul de acces pentru a reduce încărcăturile utile.
Folosind încărcarea leneșă pentru a încărca imagini numai după cum este necesar.
După cum puteți vedea, parcurgerea manuală a acestor pași pentru fiecare imagine de pe site-ul dvs. poate fi extrem de laborioasă. Acest lucru este valabil mai ales dacă considerați că într-un fel trebuie să creați variantele optime pentru diferiți utilizatori în funcție de dispozitivul, sistemul de operare sau browserul pe care îl folosesc.

Strategiile în cod, cum ar fi un plugin JS, imaginile receptive sau interogările media CSS tind să umfle codul și să conducă la alte probleme de performanță pe care le vom discuta mai jos.

Din fericire, există o mulțime de servicii CDN disponibile concepute special pentru a oferi un anumit grad de optimizare automată a imaginii. Aceste platforme analizează contextul (adică un anumit model de dispozitiv mobil, versiunea sistemului de operare și versiunea de browser) al utilizatorului care încearcă să încarce una dintre imaginile tale și încearcă să le ofere o versiune a imaginii care este optimizată în mod ideal pentru ei.

Cu toate acestea, orice platformă de optimizare media necesită încă instalarea unui mic plugin JavaScript pentru a îmbunătăți dramatic capacitățile de optimizare a imaginii și video.

Singura excepție aici este ImageEngine. ImageEngine folosește detectarea dispozitivului WURFL pentru a prelua fiecare detaliu posibil al dispozitivului utilizatorului. Logica este încorporată în serverele lor edge compatibile cu dispozitivele și nu se bazează pe adăugarea de coduri sau markup suplimentare la paginile site-ului dvs.

Așadar, nu numai că reduce încărcările utile de imagini cu până la 80% și le deservește printr-un CDN global, dar nu lasă o amprentă în codul site-ului dvs. web. Ca bonus, se întâmplă, de asemenea, să accepte cea mai largă gamă de formate de imagine/video, inclusiv GIF-uri animate, precum și sugestii pentru clienți și modul de salvare a datelor.

BLOCAREA RANDĂRII JAVASCRIPT-UL ȘI CSS-UL ÎNTARZIE ÎNCĂRCAREA PAGINEI

JavaScript este limbajul de programare de facto pentru adăugarea de interactivitate și funcții avansate site-urilor web de astăzi. De asemenea, CSS este standardul pentru adăugarea de stil. Ambele sunt componente critice pentru aproape orice site web modern.

Cu toate acestea, nimic bun nu vine gratuit și ambele pot afecta performanța site-ului dvs. web, în ​​special atunci când sunt utilizate cu neglijență.

Următorii sunt câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a minimiza impactul acestor active asupra performanței site-ului dvs.:

Reduceți fișierele JavaScript și CSS.
Combinați un număr mare de fișiere JS/CSS în mai puține fișiere.
Înlocuiți unele dintre fișierele externe JS și CSS cu JS/CSS inline. (Nu exagerați! JS și CSS inline sunt potrivite numai pentru fragmente de cod mici).
Amânați încărcarea JavaScript până după ce tot conținutul dvs. este încărcat și utilizați interogări media pentru fișierele CSS.
Deoarece media poate avea un impact mai semnificativ asupra greutății paginii dvs., acest lucru îi face pe unii să creadă că adăugarea mai multor JavaScript este cel mai mic dintre cele două rele.

Cu toate acestea, în funcție de dacă aveți deja JS de blocare a randării, Google ar putea semnala acest lucru ca o problemă complet nouă. Indiferent, va avea un impact negativ asupra scorului de performanță în instrumente precum PageSpeed ​​Insights:

gazduire website

O puteți evita cu totul folosind un motor de optimizare precum ImageEngine care nu necesită JavaScript.

NU UTILIZAȚI O REȚEA DE LIVRARE DE CONȚINUT (CDN)

Un CDN este o rețea de servere răspândite în diferite regiuni de pe tot globul. Practic, ceea ce face este să stocheze o copie a site-ului dvs. pe fiecare dintre aceste servere. Când un utilizator de internet vă vizitează site-ul, CDN-ul vă deservește automat site-ul de la cel mai apropiat server de acel utilizator.

Acest lucru face este să permită site-ului dvs. să se încarce mai repede, indiferent de unde din lume îl vizitează oamenii. Dacă site-ul dvs. web a fost găzduit doar pe un singur server, să zicem undeva în S.U.A., atunci ar putea dura mult mai mult să se încarce pentru un vizitator situat în Asia decât pentru unul din S.U.A.

În timp ce toți fac, practic, același lucru, diferite CDN-uri sunt mai bune în a gestiona diferite tipuri de conținut. Cloudflare, Fastly și Akamai sunt doar câteva dintre cele mai populare CDN-uri cu scop general. CDN-urile de imagine precum ImageEngine sunt create special pentru a servi nu numai materiale de imagine și video, ci și pentru a le optimiza folosind compresie, formatare etc.

Deci, cei doi factori principali de luat în considerare sunt tipul de conținut pe care doriți să îl livrați prin CDN și acoperirea sa globală. Cu toate acestea, de obicei, este posibil să utilizați mai multe CDN-uri în tandem pentru a acoperi diferite tipuri de conținut și pentru a ajunge la o zonă mai largă.

EXISTĂ O INCARCARE EXCESIVĂ ÎN BAZĂ DE DATE

Dacă aveți un site web cu orice tip de complexitate, probabil că aveți o bază de date corespunzătoare. De fapt, toate site-urile WordPress necesită o bază de date pentru a funcționa.

De-a lungul anilor, o mulțime de informații se deplasează în și din baza de date. Uneori, datele se pot pierde pe parcurs sau devin învechite. Dacă nu vă curățați în mod regulat baza de date de primăvară, atunci acest lucru poate începe cu adevărat să se adună. Nu numai că va mări dimensiunea de stocare a bazei de date, dar va începe să afecteze viteza interogărilor și solicitărilor bazei de date.

Utilizatorii CMS sunt în mod special predispuși să acumuleze aceste tipuri de artefacte din pluginuri și teme care au fost instalate și eliminate de-a lungul anilor.

Din păcate, nu există multe soluții ușoare disponibile pentru această problemă. Cu majoritatea furnizorilor de găzduire, probabil că va trebui să utilizați phpMyAdmin pentru a vă verifica și curăța manual datele. Dacă aveți o soluție de găzduire gestionată, echipa de asistență a gazdei vă poate ajuta. În cazul în care aveți o bază de date instalată local, există câteva instrumente pe care le puteți utiliza, deși nu sunt 100% eficiente.

Cea mai bună modalitate de a evita orice problemă este să faci întreținerea bazei de date parte a rutinei tale și să înveți elementele de bază despre cum funcționează bazele de date.

AI PREA MULTE PLUG-URI SAU TEME INSTALATE

Pentru utilizatorii CMS, pluginurile sau temele oferă un potențial aproape nelimitat de a îmbunătăți designul și funcționalitatea site-ului lor. Cu toate acestea, fiecare plugin sau temă vine cu cod și conținut suplimentar care se adaugă la complexitatea și dimensiunea generală a site-ului dvs.

Dacă aveți un site web codificat manual, același lucru este valabil și pentru orice aplicații sau biblioteci suplimentare pe care doriți să le adăugați la site-ul dvs.

Cel mai bun mod de a combate acest lucru este să fii conștiincios atunci când adaugi orice extra pe site-ul tău. Instalați doar ceea ce aveți nevoie sau doriți cu adevărat și asigurați-vă că le dezinstalați și le eliminați corect dacă nu mai aveți nevoie de ele.

După cum am menționat, acestea ar putea lăsa în urmă diverse tranzitorii sau artefacte, așa că ar trebui să fii atent la ele în fișierele site-ului web (nu doar baza de date) ori de câte ori faci o curățare de primăvară.

NU UTILIZAȚI CACHING-ul

Memorarea în cache este adesea una dintre cele mai eficiente, dar ignorate tehnici pentru îmbunătățirea performanței site-ului. Memorarea în cache stochează conținutul site-ului dvs. în memoria cu acces rapid în browserul utilizatorului, permițând acestuia să fie încărcat aproape instantaneu de către utilizatori. Aceasta poate include totul, de la text la foi de stil, la imagini la fișiere JavaScript.

Fără memorare în cache, un utilizator va trebui să redescarce totul atunci când navighează sau reîncarcă o pagină, indiferent dacă ceva s-a schimbat sau nu.

Cu toate acestea, neconfigurarea corectă a stocării în cache pe site-ul dvs. poate duce la probleme, cum ar fi utilizatorii care încarcă numai conținut învechit. Majoritatea instrumentelor de stocare în cache de înaltă calitate au funcții încorporate care șterg automat memoria cache atunci când faceți modificări la o anumită pagină de site sau conținut. Deci, utilizatorii vor reîncărca conținutul numai după ce acesta a fost modificat.

Unele gazde oferă instrumente de stocare în cache gata de fabricație cu serviciul lor de găzduire. CMS poate găsi, de obicei, pluginuri pentru aceasta, cum ar fi WPRocket pentru WordPress.

Nu uitati la WebTeam, toate pachetele de gazduire beneficiaza de caching via LS cache , Redis sau Memcache.

ADS va trage site-ul in jos

În cele din urmă, reclamele sunt doar o altă formă de media care mărește greutatea generală a paginilor site-ului dvs. Deși sunt de obicei mici și ușoare, mai multe destinații de plasare publicitare pot începe cu adevărat să se adună.

Ceea ce agravează problema este că reclamele sunt încărcate din surse externe. Acest lucru înseamnă că va dura mai mult pentru a se reda, va genera mai multe solicitări și s-ar putea încurca cu cât de stabil se încarcă paginile dvs. – afectând elementele vitale web de bază.

În funcție de cât de importante sunt anunțurile pentru fluxul dvs. de venituri, va trebui să luați în considerare cu atenție câte anunțuri folosiți pe site-ul dvs., unde să le poziționați și când se încarcă. Dacă este posibil, evitați încărcarea anunțurilor în același timp cu restul paginii, în special a anunțurilor intercalate.

Concluzie finala !

Mențineți cererile HTTP la un nivel scăzut, limitând numărul de fișiere necesare pentru fiecare dintre paginile site-ului dvs.
Mențineți igiena adecvată și curățarea de primăvară tranzitorii și artefactele rămase.
Investește în infrastructura de găzduire adecvată, precum și într-un CDN pentru site-ul tău.
Optimizați-vă activele media pentru a reduce semnificativ sarcinile utile, fără a sacrifica implicarea.
Punctul final merită încă un strigăt. După cum am subliniat, găsirea unei soluții de optimizare pentru media dvs., în special pentru imagini, este probabil cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți performanța site-ului.

Indiferent, veți dori să efectuați unele teste folosind instrumente precum PageSpeed ​​Insights, astfel încât să puteți aduna date despre problemele cu care se confruntă site-ul dvs. De acolo, puteți prioritiza remedierea pentru a vă face site-ul mai competitiv.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Pensule Machiaj din Păr Natural: Alegerea Ideală pentru un Machiaj Profesional

Când vine vorba de aplicarea machiajului, calitatea pensulelor joacă...

Pensule de machiaj din păr natural: Alegerea perfectă pentru un look profesional

Când vine vorba de machiajul perfect, alegerea pensulelor de...

Ghid complet despre pensulele de machiaj cu păr natural

Machiajul profesionist începe întotdeauna cu un set pensule de...

Pensule de Machiaj: Ghid Complet pentru Alegerea și Utilizarea Corectă

Importanța pensulelor de machiaj pentru un look perfectPensulele de...