Stiri
19.9 C
Buzău

De ce este necesar ca un avocat sa te asiste la societatea de asigurare

Data:

 

 

 

De ce este necesar ca un avocat sa te asiste la societatea de asigurare

 

 

In situatia in care o persoana a fost victima unui accident de circulatie aceasta este indreptatita sa obtina despagubiri materiale, reprezentand cheltuielile facute in urma accidentului, precum si daune morale, ca urmare a suferintelor psihice avute.

Daca nu aveti o pregatire de specialitate in domeniul asigurarilor si in special al despagubirilor cauzate de accidente auto este posibil ca in raporturile ce le veti avea cu reprezentantii societatii de asigurare sa nu dispuneti de cunostintele necesare pentru a obtine despagubirea la care sunteti indreptatit.

 

Avem in vedere ca despagubirile urmeaza sa fie platite de catre societatile de asigurari, care, asa cum s-a dovedit in unele cazuri, incearca sa ofere despagubiri in cuantum mai mic decat valoarea reala a prejudiciului.

Prin urmare, in astfel de cazuri, este nevoie sa fiti pregatit sa oferiti argumente documentate si pertinente inspectorilor de daune iar aceasta se poate realiza mai bine cu ajutorul unui avocat specializat in acest domeniu.

Rolul avocatului intr-o astfel de situatie este sa va consilieze in mod calificat in cadrul discutiilor cu persoanele de la societatea de asigurare cu care veti intra in contact.

 

Un argument in acest sens se refera la faptul ca un avocat despagubiri accidente auto cunoaste problemele cu care poate fi confruntat clientul sau la societatea de asigurare. Legat de acest aspect, un avocat despagubiri accidente auto cunoaste care sunt responsabilitatile principale ale unui inspector de daune de la o societate de asigurare si in functie de aceasta sa apere interesele clientului sau.

 

Spre exemplu, la ASIROM un inspector daune are urmatoarele responsabilitati principale:

-gestioneaza si lichideaza dosare de daune, in limitele de competenta si in conformitate cu prevederile legale, regulamentele si procedurile interne;  –solutioneaza corect şi la timp dosarele repartizate;

-raspunde de modul de stabilire a sumelor despagubite sau refuzate in dosarele gestionate si de timpul legal sau contractual de solutionare a acestora;

–urmareste constituirea, actualizarea si eliberarea rezervei de dauna;  –analizeaza periodic situatia dosarelor de dauna nesolutionate si propune masuri pentru lichidarea acestora;

-raspunde de modul in care completeaza informatiile in aplicatiile informatice utilizate si de modul in care arhiveaza documentele din gestiune;

-raspunde de rezolvarea reclamatiilor specifice activitatii de despagubire.

 

Pentru ca poseda cunostinte despre obligatiile ce revin societatii de asigurare, in speta inspectorului de daune, avocatul specializat in despagubiri accidente va avea posibilitatea sa controleze si sa participe in mod calificat, iar la nevoie sa faca demersurile juridice necesare in scopul de a fi respectate prevederile legale si a se solutiona in mod corect dosarul dumneavoastra si a se acorda despagubirile solicitate.

alte asticole pe site-ul www.avocatul-tudor.ro.

-in caz de accident asiguratorul raspunde chiar daca a intervenit impacarea partilor in procesul penal;

-ce trebuie sa stim despre pagubele acoperite prin asigurarea de raspundere civila;

-amanarea dosarului privind falimentul ASTRA si consecinte privind data platii despagubirilor.

 

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

 

 

Articol redactat de Avocat Tudor Ion

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...