Stiri
16.5 C
Buzău

Cum să fii dezvoltator web în 2022

Data:

În zilele noastre, suntem cu toții înconjurați de tehnologie. Tehnologia este pretutindeni, de la aplicații de bază la invenții inovatoare, cum ar fi inteligența artificială (AI), învățarea automată (MI), robotica și altele. Chiar și site-urile de social media și motoarele de căutare pe care le vizităm și consumăm conținut provin din tehnologie. 

Site-urile de comerț electronic pe care le folosim pentru achiziționarea de articole și site-urile web ale companiei pe care le vizităm pentru informații necesită tehnologie. Dacă ești un tehnocrat sau vrei să-ți construiești site-ul web.

Ce este Dezvoltarea Web?

Pentru a începe cu elementele de bază, mai întâi, înțelegeți ce este dezvoltarea web. Este procesul de creare a site-urilor web și a aplicațiilor și le include pe ambele – cele organizate pentru utilizare open-source, adică Internet, și pentru rețelele private – întâlnite în mod obișnuit în marile corporații – adică Intranet. Apariția se concentrează pe codificarea și programarea site-urilor care conduc funcționalitatea și funcționarea.

Pentru a aprofunda mai mult în această arena, dezvoltarea web cuprinde trei straturi: codificare pe partea clientului (frontend), codare pe partea serverului (backend) și tehnologia bazelor de date.

 

Cele trei straturi ale dezvoltării web

Dezvoltare Front End

Dezvoltarea front-end se referă la caracteristicile direct vizibile și ușor accesibile de către utilizatorul final. Ceea ce experimentați la încărcarea site-ului web, cum ar fi ușurința de utilizare și estetica, sunt realizate de dezvoltatorii front-end. Cu cuvinte mai simple, ele încorporează componentele vizuale care intră în site-uri web, inclusiv butoanele, navigarea și alte aspecte.

Dacă dezvoltarea frontend este ceva care te ademenește, atunci HTML, JavaScript și CSS sunt esențiale. Stăpânirea acestor limbi este o condiție prealabilă. În plus, trebuie să fiți bine echipat cu know-how despre crearea de design-uri receptive, testare și depanare. Mai mult, familiarizați-vă cu instrumente precum sistemele de management al conținutului , API-urile și cadrele.

Dezvoltare Back End

Dezvoltarea back-end se adresează în culisele site-urilor web și se concentrează pe logica server-side și pe integrarea aplicațiilor web. Pentru a spune mai simplu, funcționează pe produse și programe destinate clienților. Acești dezvoltatori se ocupă de servere, baze de date și aplicații; acestea sunt aspecte care nu sunt văzute de utilizatorul final.

Pentru dezvoltatorii backend aspiranți, limbajele și cadrele precum Java și Ruby on Rails sunt obligatorii. În al doilea rând, familiarizarea cu unele abilități va fi utilă. Furnizorii de locuri de muncă caută de obicei cunoștințe despre gestionarea bazelor de date , utilizarea cadrului, programare și conformitatea cu securitatea.

Tehnologia bazelor de date

Gândiți-vă la tehnologia bazelor de date ca fiind sistemul de sprijin sau coloana vertebrală a dezvoltării web. Face ca depozitul care stochează și gestionează mai multe conținuturi, cum ar fi coduri și fișiere, este primordial pentru funcționalitatea optimă a site-urilor web. Majoritatea site-urilor web din ziua de azi folosesc o anumită formă de Sistem de management al bazelor de date relaționale (RDBMS) care permite acestei trifecte de dezvoltare web să se sincronizeze perfect pentru a crea site-uri web complet funcționale.

Pentru cei care doresc să aprofundeze tehnologia bazelor de date, limbajul de interogare structurat (SQL) este considerat cel mai simplu dintre opțiunile variate. Este similar cu limba engleză, ceea ce îl face ușor de citit, scris și înțeles. De asemenea, familiarizați-vă cu unele dintre sistemele obișnuite de gestionare a bazelor de date relaționale, cum ar fi MySQL, PostgreSQL și Oracle DB.

Diferența dintre Web Design și Web Development

Deși adesea folosită interschimbabil, există o diferență puternică între design web și dezvoltare web. Dezvoltarea web se referă la aspectele funcționale ale site-urilor web, cum ar fi serverele și aplicațiile. Design web cu aspectul – sau atmosfera – site-ului. Adică, designul web se adresează schemelor de culori, fonturilor, listelor drop-down, barelor de defilare și punctelor de contact. Dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar de la o agenție cu experiență.

Acum că sunteți familiarizat cu ceea ce presupune dezvoltarea web, acum analizăm cum să dobândim aceste abilități. Dacă ați ajuns până aici, atunci probabil că sunteți intrigat să aflați despre dezvoltarea web, nu?

Curba de învățare pentru codebreakers

Mulțumim internetului pentru că a oferit o multitudine de cursuri online. Aceste cursuri online sunt denumite Coding Bootcamps. Având în vedere aplicații și practicitate, curba de învățare este intensă și vă puteți pregăti pentru muncă chiar și în douăsprezece săptămâni.

O altă veste bună este că nu trebuie să aparțineți unui domeniu legat de tehnologie, cum ar fi inginerie, informatică sau ingineria software. Chiar și cei care aparțin unor domenii diverse pot dezvolta competențe în codificare și dezvoltare web. Spărgând bastionul tradițional în care dezvoltatorii web își lansează activitățile de învățământ superior din domenii legate de tehnologie, există oportunități imense pentru a începe oricând și oriunde. Potrivit Switchup, mai multe tabere de pregătire pentru codificare, cum ar fi Le Wagon și General Assembly, vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile și abilitățile în dezvoltarea web.

Potrivit cercetărilor publicate de Brainstation, un număr tot mai mare de profesioniști în dezvoltare web încep mai târziu în carieră. Aproximativ 55% dintre respondenți provin dintr-un domeniu diferit.

Zonele de creștere de mâine

Mai mult decât dezvoltarea abilităților, ar trebui să se uite la dezvoltarea abilităților relevante. Deși se află deja pe piață, fenomenul AI, ML, Internet of Things (IoT), blockchain și realitate augmentată (AR) sunt în stadii incipiente. Viitorul are o creștere extraordinară în aceste domenii, iar viitorii pasionați de dezvoltare web ar trebui să continue să urmărească competența în limbi străine în aceste aspecte.

Limbajele de codare specifice zonei sunt Ruby și Solidity pentru Blockchain, JavaScript și PHP pentru IoT, Lisp și Prolog pentru AI și ML și JavaScript și Swift pentru AR. Mai mult, infrastructura Cloud se numără printre zonele de creștere, iar limbajul de configurare HashiCorp (HCL) este limbajul de codificare recomandat.

Comentarii finale

Tehnologia este răspândită și este pretutindeni, de la site-uri web de marcă la platforme de social media până la site-uri de comerț electronic. Dezvoltarea web creează aplicații și site-uri web și cuprinde cei trei piloni ai dezvoltării front-end, dezvoltarea back-end și tehnologia bazelor de date.

Dezvoltarea web diferă de designul web prin faptul că primul se referă la servere și aplicații, iar cel de-al doilea la aspectele vizuale, cum ar fi schemele de culori, fonturile și punctele de contact. Învățarea dezvoltării web astăzi a devenit mai ușoară decât înainte și poate fi urmărită prin tabere de pregătire de codare. Mai mult, cu un potențial imens de creștere în blockchain, IoT, AR și altele, ar trebui să se urce și cu acestea.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...