Stiri
35.4 C
Buzău

Consultanță juridică pentru tranzacționarea cu criptomonede

Data:

Te interesează cum poți cumpăra monede digitale precum BitCoin? Un avocat în București te poate ajuta în această situație. Interesul pentru activele digitale a crescut considerabil și în România, iar tot mai multe persoane doresc să tranzacționeze monede cripto. Care sunt pașii de urmat în acest proces? Ghidul de față îți va numi toate detaliile de care ai nevoie.

Avocat drept penal și avocat expert în monede cripto

Avocații sunt experți în diverse arii. Aceștia pot fi avocați specialiști în drept penal sau în drept fiscal. Recent, legislația a adăugat o nouă arie de expertiză pe care avocații o pot urma: cea a criptomonedelor.

Ce anume trebuie să cunoști despre criptomonede?

  1. sunt active digitale, ceea ce înseamnă că nu au formă fizică;
  2. se pot cumpăra de pe internet, prin intermediul diverselor platforme sau aplicații mobile;
  3. pot fi protejate prin accesarea unor wallets, sau portofele;
  4. tranzacțiile cripto sunt protejate de către tehnologia blockchain.

Cum anume se pot cumpăra monedele cripto? Există diverse metode, iar acest ghid îți va prezenta câțiva pași de bază. În cazul în care ești confuz sau dorești detalii suplimentare, un birou de avocatură te poate informa în mod corect.

Primul pas de făcut este să îți creezi un cont pe o platformă

Precum multe alte platforme sau aplicații, dacă dorești să cumperi sau să tranzacționezi monede digitale ai nevoie de un cont. Cu monedele cripto poți face următoarele: să le dai la schimb sau să investești în ele. În funcție de acțiunea pe care dorești să o interprinzi, ai nevoie de conturi diferite.

În cazul în care ești interesat doar de schimburi, nu ai nevoie decât de un cont pe o platformă de schimburi. BitCoinul este cea mai populară monedă digitală, ceea ce înseamnă că astfel de platforme sunt peste tot. Astfel, oricine poate crea un cont pentru a da la schimba monede BitCoin.

A doua postură în care te poți regăsi este cea a unui investitor. Unele persoane vor doar să dea la schimb monede cripto pentru altele, în timp ce alții preferă investițiile. Investitorii au nevoie de un cont special pe o platformă și date personale care trebuie introduse.

Înainte să cumperi BitCoin, citește aceste rânduri

Cel mai important aspect în toată afacerea cu monede cripto este siguranța cu care se realizează tranzacțiile. Înainte de cumpărarea sau investirea în aceste valute digitale, asigură-te de gradul de securitate al contului tău. Conturile de BitCoin pot fi cu ușurință compromise.

În cuvinte mai puține, ceea ce trebuie să reții sunt următoarele:

  • investitorii care își crează conturi primesc anumite chei private pe adrese publice;
  • cheile private nu trebuie împărtășite cu alți investitori;
  • în cazul tranzacțiilor, acestea sunt confidențiale, însă nu și anonime;
  • istoria tranzacțiilor făcute pe blockchain este transparentă, dar identificarea contului nu.

Astfel, investiția în criptomonede poate prezenta câteva riscuri dacă nu sunt luați pași în plus spre protecția tranzacțiilor. Modul prin care se pot cumpăra monedele cripto sunt prin Coinbase, Robinhood sau PayPal. În România, ultima variantă este cea mai răspândită.

Alte aspecte de luat în considerare când investești în monede cripto

Pe lângă punctele menționate mai sus, mai există și alte aspecte de considerat când dorești să investești în monede cripto. Unul dintre aceste aspecte face referire la reglementările legale cu privire la monedele cripto. Astfel, urmărește orice reglementare legală cu privire la cumpărarea sau vânzarea BitCoin înainte de orice tranzacție.

Alt punct căruia să îi acorzi atenție este legat de investiția minimă în activele digitale. De exemplu, pe platforma Coinbase, este obligatorie o investiție de circa 2 dolari. Se poate cumpăra chiar și o pătrime dintr-o monedă BitCoin, în funcție de preferințele investitorilor.

Precum alte investiții în diverse domenii, valoarea BitCoin poate scădea, ca de exemplu:

O ziO săptămânăO lunăUn an
-0.3%-0.4%-8.3%-39.3%

Înainte de orice investiție, informează-te cu privire la valoarea monedelor pe piață. Un avocat te poate ține la curent cu detaliile pe care le poți omite.

Un avocat te consultă cu privire la monedele cripto

Monedele cripto reprezintă o nouă arie de expertiză pentru avocații din România. Buju Stanciu & Asociații te pot ajuta în această direcție și să îți ofere consultanță juridică. Apelează la serviciile lor pentru detalii acurate și promptitudine.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...