Stiri
17.1 C
Buzău

Conferința cu tema „Răspunderea penală în dreptul afacerilor”

Data:

Conferința cu tema „Răspunderea penală în dreptul afacerilor”

 

Editura Universul Juridic organizează vineri, 4 decembrie, conferința cu tema „Răspunderea penală în dreptul afacerilor”. Evenimentul va avea loc la Sala Roma din cadrul Complexului Crystal Palace Ballroom (Calea Rahovei nr. 198A).

Evenimentul este organizat cu sprijinul SCA „Hotca și Asociații”, SCPA „Bradu, Neagu si Asociații” și SCA „Ionescu, Sava și Asociații.
Analizând gradul de cunoaștere a legii penale aplicabile în materia afacerilor, de către managerii și executivii din cadrul întreprinderilor, se constată o realitate ușor surprinzătoare, respectiv cunoașterea incompletă a dispozițiilor legale penale din domeniul afacerilor. Spre exemplu, sunt oameni de afaceri care nu cunosc dispozițiile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și cobaterea evaziunii fiscale sau ale Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor.

Cunoașterea legislației penale aplicabile în domeniul afacerilor este capitală pentru persoanele care conduc afaceri sau care sunt implicate în activitatea economică, iar oamenii de afaceri trebuie să posede un minimum de informații referitoare la dispozițiile legale penale aplicabile în domeniul afacerilor.

Conferința se va desfășura conform următorului program:

13:30-14:00 – Înregistrarea participanților.

14:00-14:30 – Prof. univ. dr. Mircea Coșea – „Importanța cunoașterii legislației penale aplicabile în domeniul afacerilor”.

14:30-15:00 – Av. Mircea Ursuța – „Câteva considerații privind răspunderea penală și contravenționala în domeniul afacerilor”.

15:00-15:30 – Av. Radu Claudiu Ionescu, Partner „Ionescu, Sava și Asociații”.

15:30-16:00 – Conf. univ. dr. Mirela Gorunescu – „Corupția în afaceri”.

16:00-16:15 – Pauză de cafea.

16:15-16:30 – Lansarea cărții Ghidul penal al omului de afaceri. Consecințe penale ale actiivității econimice ilicite (Autori: Mihai Adrian Hotca, Norel Neagu, Mirela Gorunescu, Alexandru Claudiu Galetschi, Alexandru Sitaru).

16:30-17:00 – Conf. univ. dr. Norel Neagu – „Fraudarea bugetului Uniunii Europene”.

17:00-17:30 – Procuror Elena Hach (reprezentantul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cadrul Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor) – „Spălarea banilor”.

17:30-17:45 – Pauză de cafea.

17:45-18:15 – Prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca – „Răspunderea penală a companiilor”.

18:15-18:45 – Prof. univ. dr. Mihai Adrian Hotca – „Evaziunea fiscală”.

Oferim participanților posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței.

Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 27 noiembrie, la adresa de e-mail conferintele [at] universuljuridic.ro.

Modalitatea de înscriere:

 

În vederea participării la conferință se va trimite un e-mail la adresaconferintele@universuljuridic.ro, care va conține numele participanților, datele pe care se dorește emiterea facturii, precum și baroul din care fac parte persoanele înscrise (dacă este cazul)

Taxa de participare este de 150 de lei, în care sunt incluse:
–Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al lucrării „Ghidul penal al omului de afaceri” (Autori: Mihai Adrian Hotca, Norel Neagu, Mirela Gorunescu, Alexandru Claudiu Galetschi, Alexandru Sitaru);
– Pauzele de cafea.

Data-limita a înscrierilor este miercuri, 2 decembrie.
Mai multe detalii se pot obține la tel. 0733.674.555 sau la adresa de e-mailconferintele@universuljuridic.ro.

Articol redactat de Avocat Tudor Ion

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...