Stiri
16.5 C
Buzău

Cel mai bun echipament de producție muzicală pentru studioul dvs

Data:

Care este cel mai bun echipament de producție muzicală de pe piață? Gear este numele nostru secundar. Trăim și respirăm, ținând pasul cu cele mai noi piese de instrumente muzicale și echipamente de înregistrare de pe piață, iar astăzi dorim să alcătuim o listă cu toate cele mai bune dintre cele mai bune pentru a face muzică, precum și diferitele tipuri care există. Dacă abia sunteți la început, nu vă simțiți prea copleșiți! Este posibil să vă puneți în funcțiune configurarea în cel mai scurt timp, cu un buget relativ accesibil. Acestea fiind spuse, și vom fi destul de sinceri – veți avea nevoie de cel puțin niște bani economisiți; cu toate acestea, nu vă va costa un braț și un picior pentru a începe inițial, iar mulți producători din ziua de azi chiar își câștigă existența din muzica lor din propriile case. Poți oricând să iei lucrurile esențiale acum și să te întorci pentru mai multe mai târziu. Să începem!

LISTA ECHIPAMENTELOR ESENȚIALE DE PRODUCȚIE MUZICALĂ

Iată lista noastră pentru toate echipamentele necesare pentru o configurație optimă a producției muzicale. Pentru cei care ne-au întrebat de nenumărate ori cum să construim un home studio , acest articol va acoperi toate echipamentele necesare de care veți avea nevoie pentru a începe. Descriem ce este fiecare în cazul în care căutați o explicație și vă trimitem la unele dintre articolele noastre preferate, precum și la propriile noastre Top 10 ale fiecărei piese de echipament, dacă doriți să căutați mai multe opțiuni pentru acel articol anume.

Derulați în jos și mai departe pentru a găsi cele mai bune recomandări ale noastre pentru fiecare piesă de echipament dacă doriți să cumpărați un model exact. Dacă abia sunteți la început și aveți nevoie de un ghid mai adaptat pentru dvs., cele mai bune echipamente muzicale pentru începători ar putea fi puțin mai bune pentru dvs. de citit.

Pe măsură ce lista coboară mai departe, rețineți că prioritatea uneltei respective începe să scadă. Din punct de vedere tehnic, puteți scăpa doar cu un birou de studio, un computer (chiar și un laptop în zilele noastre) și un DAW (#1 și #2) dacă sunteți strict eșantionare (ceva ce am făcut timp de peste 8 ani!). Cu toate acestea, cu cât extindeți mai mult configurația, cu atât mai multe capacități vă vor permite. Pachetele de echipamente de înregistrare pentru  a economisi bani și timp sunt întotdeauna o opțiune viabilă, de asemenea, dar numai pentru studiourile de acasă sau pentru cei care încep.

 1. Computer: Iată coloana vertebrală a întregii configurații de producție. Deși mai degrabă se explică de la sine, computerul pe care îl alegeți se bazează pe câțiva factori, cum ar fi bugetul și preferințele pentru Mac sau PC. Daca citesti articolul nostru, sunt cateva necesitati in ceea ce priveste specificatiile de care trebuie sa tii cont la cumparaturi. De asemenea, puteți alege să construiți un computer de producție de la zero, care cu siguranță va fi puțin dificil la început, dar vă poate oferi în cele din urmă mai multă flexibilitate și vă poate economisi niște bani în același timp. Desigur, presupunem că intenționați să aveți o configurație digitală (cu o majoritate, dacă studiourile sunt acum una). Dacă sunteți interesat, puteți încerca această postare pe forum pentru a construi un studio analog. În caz contrar, continuați în jos și vă vom spune ce să conectați la această navă-mamă.
 2. Stație de lucru digitală audio(DAW): Acum că aveți computerul, aveți nevoie de un program pentru a începe efectiv să vă creați melodiile. Gândiți-vă la DAW (software-ul) dvs. ca la pânza pentru pensula(ele). Există destul de multe stații de lucru audio digitale pe piață din care să alegeți, așa că asigurați-vă că citiți topul nostru de top 10 dacă doriți diverse opțiuni (credem că unele cercetări ar trebui să intre în această categorie în mod specific, deoarece totul depinde de nevoile dvs.). Indiferent, orice software poate fi în cele din urmă bine dacă doriți să notați câteva piese. Cu toate acestea, dacă investiți într-un DAW care vă va dura un timp, vă recomandăm preferatele noastre.
 3. Căști de studio: cu excepția cazului în care intenționați să utilizați difuzoarele de stoc ale laptopului/computerului (pe care nu le recomandăm dacă doriți să fiți la un nivel superior), este esențial să luați o pereche de căști de studio. Nu vorbim despre acele mărci promovate de sportivi și „rapperi” sau orice altceva – vorbim de căști de studio special create pentru a face muzică, ceea ce înseamnă modele care sunt făcute pentru a oferi urechilor noastre frecvențe precise ale pieselor noastre și de bineinteles cu material de inalta calitate pentru confort dupa o utilizare indelungata. Acest lucru este esențial pentru cei care produc, mixează, masterizează și înregistrează melodii – avem nevoie de acuratețe, nu de o „căști de studio” pe care oamenii să le poarte la sală.
 4. Interfață audio: Ce este o interfață audio? Poate fi străin pentru unii, dar pentru mulți este cheia pentru a deschide ușa unei configurații cu adevărat optime. Interfețele audio sunt practic plăci de sunet externe care oferă nu numai o scădere a latenței de la diferitele lor controlere, ci și alte fațete în funcție de modelul pe care îl achiziționați. Multe oferă porturi USB, XLR și alte porturi suplimentare, unele cu conectivitate și mai rapidă decât USB (Thunderbolt), precum și o creștere a calității înregistrării dacă îl vei folosi pentru a înregistra un microfon sau alte instrumente.
 5. Tastatură MIDI: De departe cel mai popular controler MIDI de pe piață, tastaturile MIDI vă permit să aveți o „tastatură goală” căreia îi puteți atribui sunete prin intermediul computerului. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de câteva plug-in-uri VST, pe care le vom enumera în continuare. Gândiți-vă la el ca pe pensula dvs. de vopsea, computerul ca pe pânza dvs. și următoarea din lista noastră la culorile pe care le veți folosi. Dacă nu știți exact ce sunt acestea, aceste piese de mașină vă permit să aveți un set de taste goale care redă sunetul pe care l-ați configurat din computer. Când MIDIa apărut prima dată, mulți erau sceptici; cu toate acestea, este una dintre cele mai populare piese de echipamente muzicale de pe piață astăzi. Unii spun că nu se pot descurca fără tastaturile lor MIDI, în timp ce alții care doar eșantionează spun că nu au nevoie de ea – de aceea este la 5 USD. Depinde de nevoile tale.
 6. Plug-in-uri VST: acestea sunt vopseaua pânzei dvs. După cum s-a scris anterior, Virtual Studio Technology înseamnă doar asta – tehnologia studioului tău este digitală și vine doar de la computerul tău. Există sunete VST pentru orice, iar ceea ce cauți depinde de preferințe: clape, tobe, FX, coarde, coruri, orchestre complete și multe altele. Ai fi surprins de câți producători folosesc în zilele noastre VST-uri spre deosebire de instrumente reale. Unii spun că tehnologia a devenit atât de avansată, încât nici nu mai poți face diferența (deși unii ar putea argumenta și altfel!).
 7. Difuzoare pentru monitor de studio: Acestea sunt difuzoare de înaltă calitate create special pentru acuratețea frecvențelor (spre deosebire de difuzoarele de marcă de consum, care uneori sporesc bass/înaltele pentru a atrage masele mai mari). Unii s-ar putea certa cu noi că avem monitoare atât de jos pe listă și pentru asta salutăm criticile. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor pe care îi cunoaștem și despre care am citit preferă să creeze/produce muzică cu căști, spre deosebire de difuzoare. Pe de altă parte, pentru mixare și masterizare, vă recomandăm cu siguranță monitoare.
 8. Microfon: Știm cu toții ce este un microfon, dar cum rămâne cu un model de calitate profesională care ne va oferi o calitate superioară a sunetului? Spre folosul nostru, pe măsură ce tehnologia continuă să crească, există câteva opțiuni decente pentru studiourile acasă și semi-profesionale. Cunosc unii care preferă doar microfoanele de o mie de dolari, în timp ce alții folosesc un microfon USB și fac muzică uimitoare. Totuși, nu ne vom da părerea completă aici: există într-adevăr o diferență notabilă în calitatea sunetului atunci când auziți melodiile? Asta trebuie să decizi.
 9. Diverse, alte controlere: acestea nu sunt deloc obligatorii. Cu toate acestea, unele s-ar putea referi la interesul dvs. dacă se referă la unele dintre obiectivele dvs. muzicale. Puteți reveni oricând la acestea mai târziu, dar ne-am gândit că le vom include cel puțin pentru a vă arăta că există numeroase opțiuni atunci când vine vorba de echipamente suplimentare pe care poate doriți să le luațiține cont pentru upgrade-uri ulterioare când va veni momentul.
  • Controlere DJ
  • Piane digitale
  • Seturi de tobe electronice
  • Controlere de tambur
  • Mixere audio
Articolul anterior
Articolul urmator

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...