Stiri
35.4 C
Buzău

Ce sustin procurorii privind traficul de influenta in cazul lui Dan Sova

Data:

 

 

 

Ce sustin procurorii privind traficul de influenta in cazul lui Dan Sova

 

Pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta Directia Nationala Anticoruptie a cerut presedintelui senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova-Dan Coman.

Conform art. 291 Cod penal traficul de influenta consta in pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri si se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

 

In cazul lui Sova-Dan Coman acuzarea privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta se refera la faptul ca in perioada octombrie 2011-iulie 2014 acesta a pretins si a primit in total 100000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale pe langa Mihai Balan directorul general al CET Govora SA, urmand ca ultimul sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o firma de avocatura.

 

In concret, se sustine ca Sova-Dan Coman i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA  de tip abonament lunar iar valoarea contractului va fi de 100000 euro lunar.

In schimbul acestui serviciu Sova-Dan Coman ar fi pretins de la persoana denuntatoare suma de 5000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, respectiv jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

 

Se mai afirma de catre Directia Nationala Anticoruptie ca in luna decembrie 2011 intre CET Govora SA  reprezentata de Mihai Balan in calitate de director general si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica pe termen de un an onorariul fiind de 10000 euro lunar avand ca obiect servicii avocatiale in litigiile in care era implicat CET Govora SA. Se mai sustine si ca in luna mai 2013 intre aceleasi parti s-a incheiat un nou contract iar in perioada contractuala Sova-Dan Coman a incasat drept comision in total 40000 de euro.

 

La intrebarea despre cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, Liviu Dragnea a răspuns ca nu se opune unor asemenea demersuri ale justiţiei si ca PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”

Avand in vedere ca si PNL a declarat că va vota favorabil solicitările DNA, in contextul structurii de forte politice actuale sunt aprecieri in sensul ca  se va da curs solicitarii DNA .

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

 

 

 

 

 

Articol redactat de Avocat Tudor Ion

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...