Stiri
35.4 C
Buzău

Bancruta frauduloasa

Data:

Bancruta frauduloasa

Prevederile art. 241 din noul Cod penal, prin care s-a incriminat bancruta frauduloasa, reproduc in mare parte dispozitiile art.143 alin.2 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei.

Astfel, bancruta frauduloasa reprezinta fapta persoanei care, urmarind sa fraudeze pe creditori: falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului sau ascunde o parte din activul averii acestuia, sau care infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate; ori care instraineaza, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active.

Modificarile care se pot constata din redactarea art. 241 din noul Cod penal, fata de reglementarea din Legea 85/2006 sunt urmatoarele:

-punerea in miscare a actiunii penale pentru bancruta frauduloasa este conditionata de plangerea prealabila a persoanei vatamate;
-este adaugata conditia “in frauda creditorilor” la toate modalitatile sub care se poate savarsi aceasta infractiune.

Cerinta esentiala “in frauda creditorilor” are semnificatia ca prin actele materiale care au ca finalitate instrainarea, acestia isi vad diminuat dreptul de gaj general, avand in vedere situatia de insolventa.

In ceea ce priveste formele infractiunii se constata ca actele pregatitoare nu sunt incriminate, tentativa este incriminata in art.248 din noul Cod penal si poate sa fie savarsita in modalitatea intrerupta,consumarea infractiunii are loc in momentul producerii urmarii cerute de norma de incriminare  si poate fi savarsita in forma continuata.

Cabinet avocatura Tudor Ion
avocat-tudor.ro

0724260393

Articol redactat de Avocat Tudor Ion

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Panouri solare pentru casele din zonele izolate: Avantaje și provocări

Am descoperit că panourile solare pentru casele din zonele...

O promovare online eficienta pentru business-ul tau

Traim intr-o lume in care aproape tot se intampla...

Cum sa ai confortul necesar in interior?

Sistemele HVAC reprezinta un element esential pentru confortul si...

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...