Stiri
35.4 C
Buzău

5 tactici pentru îmbunătățirea UX a site-ului dvs. în 2022

Data:

Experiența utilizatorului este vitală pentru succesul oricărui produs sau serviciu, iar site-urile web nu fac excepție.

A avea o bună prezență online este la fel de important ca și a avea o vitrină curată și ordonată; site-ul unei afaceri este fața sa. În zilele noastre, utilizatorii sunt pricepuți la design web și au ajuns să se aștepte la un anumit nivel de sofisticare.

Pe măsură ce ștacheta crește, multe companii, în special cele mici, se pot simți copleșite de așteptările de a oferi un site web bine conceput UX. Cu toate acestea, îmbunătățirea experienței utilizatorului nu este atât de dificilă pe cât ar părea și chiar și un mic efort se poate transforma într-un avantaj imens.

Design Advisor a remarcat că îmbunătățirea experienței utilizatorilor poate duce la o mai bună clasare în căutare, la mai multe clienți potențiali și la creșterea veniturilor. În următoarea postare, vă vom ajuta să începeți discutând cinci pași cheie care vă vor ajuta să îmbunătățiți UX-ul oricărui site web.

1. Furnizați conținut captivant

Furnizarea de conținut captivant este cheia pentru un bun UX pentru site. În zilele noastre, vizitatorii doresc mai mult decât o achiziție; vor o experiență. O modalitate excelentă de a realiza acest lucru este prin adoptarea unei strategii de conținut captivante.

Strategiile eficiente de conținut se concentrează pe povestea unei mărci cu scopul de a stabili o conexiune între o afacere și clientul său.

Cu strategia potrivită, conținutul poate veni în orice format, cum ar fi o postare pe blog, vlog sau chiar un site web separat. Utilizarea conținutului pentru a stabili o identitate de marcă ajută la asigurarea faptului că clienții potențiali știu mai multe despre cine cumpără.

Familiaritatea crește încrederea; 82% dintre consumatori au mai multe șanse să aibă încredere într-o afacere după ce au citit conținutul personalizat.

2. Utilizați aspectul strategic

Când vine vorba de stiluri, brutalismul continuă să fie în creștere în 2022. Brutalismul implică o abordare brută și minimalistă a machetelor, cu accent pe experiența utilizatorului. Alternativ, un site frumos, artistic, poate contribui mult în stabilirea mărcii dumneavoastră ca lider pe piață și un adevărat asumător de riscuri.

Dacă doriți să fiți mai conservatori, gândirea în termeni a modului în care un aspect poate ajuta un vizitator să înțeleagă informațiile prezentate este calea de urmat.

Alte tendințe care au apărut sunt minimalismul și layout-urile cu grilă ruptă. Aceste tendințe evidențiază, de asemenea, importanța reducerii dezordinei, despre care vom discuta mai târziu în text mai detaliat.

3. Furnizați informații în mod concis și eficient

Vizitatorii merg pe site-uri web cu scopul de a obține un fel de informații. Declarația anterioară poate părea redundantă, dar unele companii par să nu înțeleagă acest lucru pe baza designului lor web.

Oferind informații într-un mod elegant și structurat, vă puteți asigura că un utilizator primește ceea ce a venit.

Designerii web de astăzi par să graviteze spre design mai simple. Mulți implementează liste de puncte pentru a transmite informații și au rezultate excelente.

În timp ce 55% dintre utilizatori se uită la liste fără marcatori, 70% se uită la liste cu marcatori. Furnizarea de informații într-un mod clar este, de asemenea, profitabilă, deoarece companiile se pot asigura că transmit cu succes mesajul dorit și să atragă atenția asupra elementelor adecvate.

4. Nu-ți enerva vizitatorii

Până acum, toate sfaturile noastre au fost despre lucruri pe care ar trebui să le faci. Cu toate acestea, este la fel de important să discutați despre ceea ce ar trebui să evitați cu orice preț atunci când vine vorba de design web și experiența utilizatorului.

Vizitatorii site-ului sunt expuși ferestrelor pop-up, redării automate și bombardării de informații în măsura în care îi face să aprecieze atunci când un site evită tentația de a implementa aceste caracteristici enervante.

Când vă proiectați prezența pe web, evitați dezordinea, pereții de text, muzica de fundal și videoclipurile care sunt redate automat. Acești factori cu siguranță nu îi ajută pe vizitatori să se simtă ca acasă.

5. Optimizați-vă site-ul

În cele din urmă, este important să lucrați la coloana vertebrală a site-ului dvs.; factori precum viteza și reacția mobilă au un efect considerabil asupra experienței utilizatorului.

Acest lucru, la rândul său, are consecințe asupra veniturilor. De exemplu, așteptările mari în ceea ce privește viteza site-ului înseamnă că, atunci când un site este perceput ca fiind lent, un vizitator este mai puțin probabil să cumpere de la acesta. De fapt, se estimează că site-urile web lente costă 2,6 miliarde USD în vânzări pierdute pe an .

Lucruri precum optimizarea vitezei site-ului și capacitatea de răspuns mobil nu sunt prea dificile sau costisitoare de implementat, deoarece există o multitudine de servicii web și instrumente care pot ajuta la testarea performanței unui site și la optimizarea oricăror caracteristici necesare.

Oferirea unei experiențe excelente pentru utilizator este cea mai bună modalitate de a încuraja vizitatorii site-ului că compania dvs. este, de fapt, alegerea potrivită.

Cele mai multe dintre tendințele și sfaturile pe care le-am discutat aici sunt ușor de implementat și nu necesită multe resurse sau efort, în timp ce unele pot necesita o reproiectare mai amănunțită.

Făcând aceste lucruri, faci o declarație clară că îți pasă de tipul de experiență pe care utilizatorii îl au cu afacerea ta și acesta este cel mai bun mesaj de brand pe care îl poți transmite.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Panouri solare pentru casele din zonele izolate: Avantaje și provocări

Am descoperit că panourile solare pentru casele din zonele...

O promovare online eficienta pentru business-ul tau

Traim intr-o lume in care aproape tot se intampla...

Cum sa ai confortul necesar in interior?

Sistemele HVAC reprezinta un element esential pentru confortul si...

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...