Stiri
17.1 C
Buzău

19 cele mai bune instrumente pentru a vă spiona concurenții și pentru a vedea dacă vă copiază

Data:

Oamenii inteligenți învață din greșelile și realizările altora. Acest lucru este valabil și pentru mărcile care doresc să aibă succes, învățând din experiențele concurenților lor.

Analiza corectă a concurenților vă permite să scoateți în evidență punctele forte și punctele slabe ale acestora, precum și să concurați în crearea de link-uri și strategii de conținut pentru a-i depăși și pentru a vă dezvolta inbound marketing pentru mai mult trafic și clienți potențiali.

Da, spionajul vă poate răni dacă este greșit. Cu toate acestea, uneori ar fi util să-ți spioni concurenții pentru a vedea dacă îți copiază conținutul. Cred că nu lucrezi în nișa în care concurenții sunt vicleni și gata să aplice tehnici SEO negre, dar orice se poate întâmpla, nu?

Învață de la concurenții tăi să rămâi înaintea jocului

Este suficient de corect să spunem că nu există o astfel de strategie care să funcționeze bine pentru fiecare afacere. Cu toate acestea, efectuarea unei analize aprofundate a concurenței este un fel de obligație, indiferent în care este specializată afacerea dvs.

Profunzimea analizei concurenței trebuie să fie variabilă, deoarece fiecare afacere are nevoi unice. Dar, ca proprietar de afaceri, trebuie să cercetezi fiecare aspect pentru a contura imaginea de ansamblu. În această etapă, ar trebui să profitați de avantajele tehnologiei. Va fi prietenul tău pe parcurs.

Fiecare proprietar de afaceri este dornic să-și construiască marca cu succes, dar nu există niciun buton magic pentru a face asta. Este foarte important să fii cu ochii pe concurenții tăi care fac parte din aceeași industrie ca tine. Dacă nu vă cunoașteți bine concurenții, nu veți putea crea strategii inteligente de marketing. Din fericire, există o mulțime de instrumente care vor ajuta la analiza concurenților.

Așa că hai să condimentăm puțin lucrurile! Iată cele mai bune instrumente și servicii care vă vor ajuta să faceți analize ale concurenților și, de asemenea, vă vor permite să vă spionați concurenții pentru a vedea dacă vă copiază.

Cum să spioni pe site-ul concurenților tăi: 8 tactici puternice

Tactica 1: aruncați o privire mai atentă asupra prezenței lor online

Este un bun punct de plecare să aruncați o privire la ceea ce distribuie online. Abonarea la buletinele lor informative, urmărirea distribuirii lor pe rețelele sociale și urmărirea postărilor lor pe blog sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face cu ușurință pentru a vă spiona concurenții. Acestea vă pot părea lucruri care necesită timp de făcut, împreună cu chestiunile zilnice, dar există instrumente create special pentru asta. Puteți găsi mai jos cele mai bune servicii de monitorizare socială pentru a vă ușura munca;

Mention

Aproximativ 500.000 de companii folosesc Mention pentru monitorizare în timp real și analiză competitivă. Printre acestea se numără Microsoft, Spotify, ASOS și alții. De aceea, Mention se află în topul celor mai bune instrumente de spionaj.

Mention monitorizează mărcile în 42 de limbi, folosind surse precum portaluri de știri, forumuri, rețele sociale, bloguri și orice alte publicații online. Vă va ajuta să vedeți unde, cât de des și în ce ton oamenii menționează marca dvs. sau site-urile web ale concurenților dvs.

De asemenea, puteți folosi acest serviciu pentru a găsi influenți și informații personalizate. Este disponibilă o perioadă de încercare gratuită de 14 zile, iar ulterior vi se va cere să alegeți unul dintre cele trei planuri de abonament. Înregistrarea este simplă: creați un cont pe Mention sau conectați-vă la conturile dvs. de rețele sociale.

Brand24

Peste 100.000 de mărci precum Panasonic, H&M, IKEA și altele lucrează cu Brand24 pentru a-și monitoriza mențiunile proprii și ale concurenților, precum și informațiile despre clienți.

Folosind acest serviciu, veți ști cine și unde vorbește despre concurenți. Veți analiza calitatea feedback-ului lor, veți vedea sentimentul pe care îl folosesc pentru a descrie experiența cu mărcile și veți identifica zonele lor problematice pentru a evita aceleași greșeli; de asemenea, vei vedea ce spun influenții despre concurenți și vei decide dacă ai putea lucra cu ei în beneficiul tău.

Brand24 măsoară zgomotul în jurul mărcilor și vă permite să obțineți informații sociale, să ajungeți la clienți și să detectați oportunități de vânzare pentru propria companie.

Hootsuite

Acesta este un serviciu gratuit de monitorizare a mențiunilor de marcă pe rețelele de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, G+, LinkedIn, Foursquare și WordPress. Printre peste 10 milioane de utilizatori Hootsuite se numără mărci binecunoscute precum Hershel și NYC.

Hootsuite caută mențiunile concurenților după cuvinte cheie vă oferă rapoarte analitice zilnice, măsoară conversia și programează postările pe rețelele sociale.

O versiune demo este disponibilă pentru 30 de zile, iar prețurile încep de la 19 USD/lună. Înregistrarea se face prin e-mail sau conexiunea la conturile de rețele sociale.

Tactica 2: Urmăriți-le profund

Doar urmărirea prezenței lor online nu este suficientă. Companiile vă permit să vedeți ce fac acum și ce vor face în viitor, dar nu vă oferă ceea ce cred sau spun oamenii despre ele. Pe măsură ce lumea de azi a devenit mai deschisă către împărtășire, este foarte posibil să dai peste gândurile oamenilor online pentru a înțelege punctele forte și punctele slabe ale concurenților tăi. Dacă le poți evidenția punctele slabe ca puncte forte, le poți folosi într-un mod inteligent pentru afacerea ta.

Fanpage Karma

Unul dintre cele mai bune instrumente de spionaj pe Fanpage Karma monitorizează prezența site-ului dvs. pe Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Instagram și Pinterest. Cu Fanpage Karma , vei analiza profilurile concurenților și vei gestiona propriile conversații cu clienții.

Compune, planifica și publică postări pe rețelele sociale cu Fanpage Karma. Verifică câți urmăritori au concurenții tăi, vezi ce postări primesc feedback mai bun, găsește paginile pe care le urmăresc cititorii tăi și află ce etichete să folosească în publicații, în funcție de subiectele și conținutul lor.

iSpionaj

Serviciul conține peste 22 de milioane de cuvinte cheie. iSpionage identifică concurenții în Google Adwords, le arată strategiile SEO și PPC, le distribuie listele de cuvinte cheie pe care le puteți sorta și le găsiți pe cele mai eficiente și trimite notificări despre datele găsite.

Pentru a începe să utilizați serviciul, este necesară o înregistrare gratuită. Vă va oferi posibilitatea de a crea zece rapoarte pe zi, de a primi trei notificări despre datele concurenților și de a afla sfaturi online despre marketing digital.

În ceea ce privește planurile de prețuri, acestea oferă o căutare nelimitată, vă permit să determinați KEI, AEI, SEO și traficul concurenților, precum și să descărcați toate datele date în PDF.

Tactica 3: Aflați ce tehnologii folosesc

Analizați-vă profund concurenții pentru a afla la ce sunt buni. Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este implementarea tehnologiei software în afacerea dvs. De exemplu, odată ce utilizatorii vizitează unul dintre site-urile web ale concurenților dvs., aceștia își pot urmări pur și simplu activitățile cu reclame simple. Deci, ei pot construi strategii bazate pe mișcările lor: afișarea reclamelor aferente pentru a-i determina pe utilizatori să facă clic pe ele. Sună excelent, nu? Dacă doriți să știți ce instrumente folosesc și implementează strategii similare în afacerea dvs., iată mai jos diverse opțiuni.

Builtwith.com

Deși Builtwith.com nu este un instrument specific de spionaj, acesta vă ajută să vă maximizați strategiile de marketing pe internet, SEO, PPC și anunțuri grafice digitale. Mai simplu spus, Builtwith.com este un instrument de business intelligence care oferă adoptarea tehnologiei, date de comerț electronic și analize de utilizare pentru internet.

Să presupunem că sunteți proprietarul unui magazin pe Amazon și dorește să vă sporească vânzările prin reclame Amazon PPC . Obținând ajutor de la tehnologia inteligentă Builtwith.com, puteți ajunge la câți utilizatori folosesc Amazon în prezent, care sunt cele mai populare tendințe și, de asemenea, date avansate despre companie.

Tactica 4: Verificați traficul site-ului lor

Una dintre valorile care sunt ușor de aflat și vă oferă informații excelente este traficul către site. Cifrele sunt importante, dar există mai multe informații vitale, care sunt tendințele în creștere. Ce inseamna asta? Dacă nu luați în considerare unii dintre concurenți conform site-urilor lor care obțin trafic redus, nu ar trebui să faceți asta! S-ar putea să existe o creștere accelerată a traficului într-o lună pe care o lipsești.

Iată soluțiile pentru a spiona traficul concurenților;

Similarweb

Acest instrument de monitorizare oferă date excelente despre concurenții dvs., cum ar fi traficul, activitatea, implicarea acestora și multe altele. Similarweb este cunoscut în principal pentru capacitatea sa de referință. Răspunde la întrebarea „Cum să spioni site-ul concurenților tăi?” oferind o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra traficului digital, strategiilor de marketing, tacticilor și deciziilor pe termen lung ale concurenților tăi.

Tactica 5: Urmăriți-le cuvintele cheie

Cum să spionezi cuvintele cheie ale concurenților? Observarea tuturor cuvintelor cheie existente pe Google poate consuma mult timp și nu vă poate oferi rezultate fiabile de fiecare dată. Deci, este mai bine să utilizați software-ul. Făcând asta, puteți simplifica procesul. Nu ar fi prea complicat să afli pentru ce cuvinte cheie se clasează bine concurenții tăi și cum încerci să-i depășești. De asemenea, vă ajută să găsiți cuvinte cheie de nișă și să economisiți niște bani!

Semrush

Unul dintre cele mai populare servicii pentru marketerii online, Semrush numără aproximativ 800.000 de utilizatori, inclusiv giganți precum Forbes, PayPal și Hyatt.

Îți va monitoriza concurenții pentru trafic, cuvinte cheie și tipuri de backlink, ancore, poziții SERP și multe altele.

Ahrefs

Unul dintre cele mai importante instrumente de spionaj pentru agenții de marketing online, Ahrefs vă ajută să aflați clasamentele concurenților și să vedeți ce puteți face pentru a-i depăși. Aici puteți căuta cuvinte cheiebacklink, conținut, trafic organic și multe altele.

Instrumentele Ahrefs includ, de asemenea, compararea domeniilor, verificarea link-urilor întrerupte și auditul site-ului, pentru a obține o imagine clară a ceea ce se întâmplă online cu site-urile dvs. și ale concurenților. Sunteți binevenit să încercați perioada de încercare de 7 zile pentru a vedea dacă acest instrument vă satisface nevoile de marketing, apoi alegeți unul dintre cele patru planuri de preț pentru a explora Ahrefs la maximum.

Maiestuos

Dezvoltatorii susțin că Majestic are cea mai mare bază de legături pentru a obține cele mai detaliate informații pe orice site web.

Utilizați acest serviciu pentru a găsi backlink, cuvinte cheie și ancore și pentru a compara până la cinci site-uri web simultan. O versiune gratuită permite 15 verificări pe zi, în timp ce trei planuri de preț oferă mai multe funcții și oferă posibilitatea de a utiliza API.

Pentru a începe analiza competitivă, trebuie doar să introduceți adresa URL a unui site web într-o casetă de căutare Majestic de pe pagina de pornire.

Alexa

Alexa este un serviciu excelent pentru a găsi cuvinte cheie și pentru a le verifica pe cele de la concurenții tăi. De asemenea, compară valorile de trafic ale mai multor site-uri web, permite compararea site-urilor web și vizualizarea locației geografice a unui public țintă.

Planurile de prețuri – cu o versiune demonstrativă gratuită de 7 zile fiecare – vă oferă posibilitatea de a vedea datele demografice ale vizitatorilor și popularitatea site-ului dvs. pe rețelele sociale. Pentru a începe să utilizați Alexa, înregistrați-vă și alegeți un plan pentru a vă activa perioada de încercare. Toate funcțiile vor fi disponibile imediat pentru ca dvs. să decideți dacă acest serviciu vă satisface nevoile de marketing.

Serviciu bonus: Verificarea site-ului SEO

SEO Site Check Up este un instrument profesional de monitorizare SEO care creează rapid și ușor audituri SEO cu etichetă albă pentru uz intern și client și analizează instantaneu problemele SEO ale site-ului și ale concurenților dvs.

Include „cum să remediați tutoriale” pentru problemele de SEO, oferă informații utile despre cantitatea și calitatea backlink-urilor și, de asemenea, verifică linkurile rupte. Aceasta include SEO Site Check Up în cele mai bune instrumente SEO pentru a spiona lista concurenților tăi.

Prin monitorizarea și notificarea utilizatorilor cu privire la modificările săptămânale pentru mai mult de 30 de variabile SEO, de asemenea, instrumentul ajută mii de proprietari de afaceri mici, webmasteri și profesioniști SEO să-și îmbunătățească prezența online.

În plus, serviciul oferă și o probă gratuită de 14 zile la înregistrare.

Te întrebi ce strategii de marketing ale concurenților tăi funcționează sau pe ce platformă ar fi grozav să apară? Trebuie să analizezi bine cine face linkuri către site-urile concurenților tăi. Un link către site-ul dvs. pe un site care se potrivește bine cu publicul țintă vă poate stimula eforturile SEO. Există zeci de soluții care verifică automat backlink-urile concurenților tăi și te ajută să găsești și noi oportunități de creare de linkuri. Nu ezita să obții ajutor de la ei!

WooRank

Un verificator de SEO și marketing, WooRank analizează site-urile web pentru a oferi recenzii aprofundate asupra punctelor slabe pe care le au. Mărci precum Amazon, Deloitte, FIAT și alte 500.000 de alte folosesc acest instrument pentru a obține liste de verificare de marketing cu privire la problemele tehnice și problemele de conținut pentru a acorda atenție și pentru a le îmbunătăți pentru o mai bună utilizare.

Vă permite să comparați mai mulți concurenți, precum și să monitorizați KPI, cuvintele cheie și backlink-urile. Veți vedea informațiile despre trafic, vizitatori și atitudinea (sentimentul) acestora față de o marcă.

Acest serviciu oferă o căutare automată a backlink-urilor și a cuvintelor cheie ale concurenților, permițând filtrarea acestora după etichete (nofollow, ancoră greșită, meta nofollow, not found, meta noindex), texte ancorare, starea domeniului și a paginii web în Google Index, distribuiri în rețelele sociale, numărul de linkuri și multe altele.

Monitor Backlinks trimite rapoarte detaliate prin e-mailuri. Pentru a începe o încercare gratuită, trebuie să creați un cont. Acesta va permite monitorizarea a două domenii cu doi concurenți pentru fiecare, gestionarea a până la 500 de link-uri cu metrici SEO pentru fiecare și verificarea clasamentului cuvintelor cheie în Google.

Pentru mai multe funcții, sunt disponibile numeroase planuri de prețuri.

KeywordSpy

Acesta este doar despre căutarea prin cuvinte cheie, permițându-vă să vedeți cât cheltuiesc concurenții pe Google Adwords. KeywordSpy este destul de popular: câini mari precum American Express și Toyota se numără printre clienții săi.

Nu este necesară înregistrarea pentru a căuta cuvinte cheie și domenii pe care concurenții le folosesc pentru campaniile lor publicitare. În ceea ce privește planurile de abonament, acestea vă oferă posibilitatea de a urmări partenerii, de a exporta date în fișiere text și Excel, de a verifica datele în Google, Yahoo! și Bing și primiți notificări despre noii concurenți prin e-mail.

Tactica 7: Creați conținut care va hrăni utilizatorii

Clasarea pe prima pagină a rezultatelor Google este grea, dar dacă poți crea conținut convingător, nu ar fi un vis. Dacă descoperi punctele slabe ale concurenților tăi în strategiile lor de conținut, poți face ca această situație să fie utilă pentru afacerea ta. Ceea ce încerc să spun este că, dacă identificați un cuvânt cheie de depășire pe site-ul concurentului dvs., care este un cuvânt cheie țintă pentru dvs., puteți produce conținut pentru a câștiga o poziție înaltă pe rezultate.

PlagiarismCheck.org

Acest serviciu vă va permite să aflați dacă concurenții vă copiază conținutul. PlagiarismCheck.org este un verificator online fără probleme care găsește rearanjamente în ordinea cuvintelor, sinonimizare, parafrazare slabă și orice alte potriviri indirecte ale conținutului textului dvs.

Folosește-l pentru a vedea dacă alții îți fură scrierile, prezentându-le ca fiind ale lor. Algoritmii avansati ai PlagiarismCheck.org vă oferă rapoarte detaliate despre numărul de potriviri și locurile în care sunt găsite.

Înscrieți-vă cu un cont de e-mail sau de rețea socială pentru a încerca dacă instrumentul de spionaj răspunde nevoilor dvs. de marketing și apoi alegeți dintre trei planuri de abonament pentru a vă alătura rețelelor de peste 70.000 de utilizatori mulțumiți ai PlagiarismCheck.org pentru a evita duplicarea conținutului.

Copyscape

Copyscape este un alt instrument util pentru spionaj atunci când cineva vă copiază paginile de pe web. Copyscape va arăta cine fură conținut și dacă al tău este încă suficient de original pentru a fi folosit fără a dăuna reputației și milei motoarelor de căutare.

Serviciul este gratuit de utilizat dacă doriți doar să găsiți copii ale paginilor web online. Versiunea sa premium oferă o detectare mai puternică și servicii suplimentare, cum ar fi căutare în loturi, API, verificări copy-paste și index privat.

Copyscape va scana web-ul zilnic și vă va e-mail odată ce va găsi copii ale conținutului dvs. pe resurse terțe.

Tactica 8: Îmbunătățiți viteza paginii web

Paginile de încărcare lentă au fost istorice? Deoarece cu toții dorim să experimentăm încărcarea rapidă a paginilor web, aceasta devine mai mult o problemă pentru fiecare proprietar de afaceri. Dacă nu vă mulțumiți vizitatorii cu viteza de încărcare a site-ului dvs., ei nu vor să se întoarcă niciodată pe site-ul dvs. Acest lucru va crește automat rata de respingere. Începeți cu comprimarea imaginilor de pe site-ul dvs. pentru a le încărca mai repede. Câteva instrumente utile pe care le-am menționat mai jos;

Grader de marketing

Marketing Grader este un serviciu gratuit care oferă o evaluare totală și o analiză detaliată a site-urilor web. Vă va permite să vedeți punctele tari și slabe ale SEO pe pagină, gradul de utilizare, traficul mobil și multe alte detalii pentru a verifica concurenții și propria marcă.

Pentru a obține un raport, trebuie doar să introduceți adresa URL a unui site web pe pagina de pornire Marketing Grader. Nu este nevoie de înregistrare.

Mașina Wayback

Wayback Machine este o arhivă gratuită a tuturor site-urilor. Vă permite să aflați cum arătau paginile web ale concurenților în trecut și, prin urmare, să comparați ceea ce au făcut pentru a îmbunătăți rezultatele.

Pentru a vedea cum arată un site web, deschideți un calendar și alegeți datele. Veți vedea capturi de ecran făcute în acea zi.

Serviciul conține o cantitate imensă de cărți vechi, filme, muzică, imagini și programe. Este distractiv și destul de educativ de verificat.

Îți spioni concurenții?

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...