Stiri
6.3 C
Buzău

5 sfaturi simple pentru succesul în marketingul social media

Data:

Derulați o campanie pe rețelele sociale? Ai nevoie de rezultate măsurabile. Aici, vă împărtășim 5 sfaturi simple care vă vor ajuta să faceți ca inițiativele dvs. de marketing în rețelele sociale să fie un succes.

Utilizatorii petrec mai mult de 20% din timpul lor total pe internet pe rețelele sociale . Știi că prezența companiei tale în rețelele sociale este importantă, dar nu ești sigur cum să-ți definești obiectivele de marketing atunci când vine vorba de Facebook, Twitter și tot ce se află între ele. Citiți aceste 5 sfaturi simple pentru succesul în marketingul social media.

Fiecare platformă oferă moduri diferite de a intra în legătură cu diferite tipuri de clienți potențiali. Pentru Instagram, publicul este probabil mai tânăr și mai creativ. Utilizatorii Twitter pot fi inteligenți, informați și uneori sarcastici. Facebook, cea mai populară rețea de socializare (deocamdată), este locul unde ar trebui să pui conținut mai general.

1. Conectați-vă cu utilizatorii pe mai multe platforme

Fiecare persoană are în medie aproximativ 7 conturi de rețele sociale diferite . De aceea ești în apă caldă dacă strategia ta de marketing funcționează doar pentru Facebook. Când creați conținut nou, asigurați-vă că îl distribuiți în toate conturile de rețele sociale, nu doar în unul. Rețineți că poate fi necesar să-l modificați atât în ​​ton, cât și în lungime, în funcție de platformă. De asemenea, ar trebui să rețineți că unele rețele se concentrează pe imagini (imagini/video), spre deosebire de cuvinte.
u toate acestea, fiecare platformă oferă moduri diferite de a intra în legătură cu diferite tipuri de clienți potențiali. Pentru Instagram, publicul este probabil mai tânăr și mai creativ. Utilizatorii Twitter pot fi inteligenți, informați și uneori sarcastici. Facebook, cea mai populară rețea de socializare (deocamdată), este locul unde ar trebui să pui conținut mai general.
Luați în considerare că piața dvs. țintă este compusă din diferite audiențe țintă și fiecare segment de public va folosi de obicei rețele sociale foarte specifice în moduri foarte specifice. Faceți-vă cercetări și planificați-vă postările în consecință.

2. Direcționați postările și actualizările din rețelele sociale pentru a se potrivi clientului dvs. de vis

Obținerea de clicuri, aprecieri, distribuiri și creșterea traficului pe site sunt toate obiective importante de marketing pe rețelele sociale. Dar, astăzi există peste 2,34 miliarde de oameni pe rețelele sociale de pe tot globul . Realizați că nu toți cei care utilizează o anumită platformă sunt relevanți pentru afacerea dvs. Încercarea de a viza un public cât mai mare posibil nu este doar o pierdere de timp; este o deturnare a bugetului tău.
Dolarii de marketing nu sunt infiniti; concentrați-vă pe găsirea și interacțiunea cu indivizi care sunt cel mai probabil să vă cumpere produsele sau să vă înscrieți pentru buletinul informativ al companiei. Cercetează utilizatorii populari de rețele sociale din industria ta (denumită adesea „Influencer Marketing”) și contactează-i pentru a dezvolta relații și a crește acoperirea mesajelor mărcii tale. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine diferitele persoane de cumpărător pe care le puteți dezvolta pentru direcționarea campaniei.

3. Fii cu ochii pe competiție

Să fim sinceri despre ceva: dacă nu știi ce face concurența ta, probabil că le oferi un avantaj față de tine. Probabil că țin cu ochii pe tine și îți fură toate ideile grozave. Fără monitorizarea concurenților, există șansa să ratezi conversațiile importante care au loc în industria ta.
Evaluarea riguroasă a concurenței este o necesitate atunci când vine vorba de crearea unei campanii câștigătoare în rețelele sociale, în care lucrurile se pot schimba într-o clipă.
Întrebări importante de pus:

  • Concurența ta are mai mulți adepți decât tine?
  • Ce platforme funcționează cel mai bine pentru ei?
  • Petrec timp răspunzând direct la comentariile de pe paginile lor de socializare?
  • Găzduiesc cadouri care generează cantități nebunești de trafic către paginile lor?

Faceți o listă cu primii trei concurenți și petreceți cel puțin o săptămână urmărindu-le comportamentul pe rețelele sociale. Evaluează ce funcționează și ce nu și întreabă-te ce poți învăța din ele.

4. Creați obiective specifice pentru strategia dvs. de social media

Probabil ți-ai dat seama când scrii planul de afaceri și declarația misiunii că a fi larg sau vag nu este o modalitate eficientă de a formula un obiectiv de afaceri, cu atât mai puțin o strategie de marketing.
Cu cât poți fi mai specific în ceea ce privește stabilirea obiectivelor, cu atât mai bine. Stabilirea obiectivelor realiste și în timp util pentru fiecare dintre campaniile dvs. de social media crește probabilitatea de a le atinge efectiv. Are sens, nu?! Întrebați-vă și acest lucru: cum veți măsura cât de departe sunteți în atingerea acestor obiective? Utilizați instrumente precum Google Analytics pentru a alege KPI-urile potrivite (rata de implicare, rata de conversie, rata de clic, rata de respingere, durata sesiunii, sesiunile de pe site-ul web… etc.) și setați ținte adecvate pentru fiecare, ÎNAINTE de a lansa campania.
Asigurați-vă că vă setați și obiectivele de marketing pe rețelele sociale care se aliniază cu obiectivele dvs. de afaceri. Gândiți-vă la fiecare campanie pe rețelele de socializare ca pe un element de bază în atingerea unuia dintre primele trei obiective ale afacerii dvs. Dacă nu face nimic care să te ajute să ajungi acolo unde vrei să fii, atunci este timpul să te întorci la planșa de desen.

5. Creați un calendar de conținut

Responsabilitatea este o parte importantă a executării cu succes a planului dvs. de marketing pe rețelele sociale. Faceți un brainstorming postări și subiecte potențiale (ține cont de cultura populară, știri și evenimente viitoare) și creează un calendar de conținut care programează postările pentru publicare, în avans, în anumite zile. Dacă sunteți interesat să postați de mai multe ori pe zi, determinați orele de vârf ale zilei în care publicul dvs. este prezent și capabil să se implice. Pentru unele companii, acest lucru se poate întâmpla într-un weekend. Eșalonați postările pentru a se potrivi cu pauzele de prânz, orele populare de pauză și naveta înapoi acasă.

Sunteți gata să puneți planul în acțiune!

Aceste 5 sfaturi simple pentru succesul în rețelele sociale ar fi trebuit să vă ajute să puneți la punct o strategie SMM câștigătoare. Dacă încă vă puneți la îndoială beneficiile rețelelor sociale sau dacă preferați să nu trebuie să vă ocupați singur de lumea rețelelor sociale, nu ezitați să ne contactați.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...

Cum contribuie platformele de cursuri live la dezvoltarea personală și profesională

Una dintre modalitățile inovatoare și eficiente de a investi...

Filantropia și Impactul Social: Cum Donațiile Pot Schimba Lumea

Filantropia este o forță puternică de transformare a lumii...