Stiri
19.9 C
Buzău

11 tendințe de design web pentru a vă îmbunătăți site-ul web în 2022

Data:

Modelele de compoziție ale site-urilor web evoluează continuu. Simultan, există unele stiluri mainstream care pur și simplu nu vor dispărea – cum ar fi moderarea generalizată și delimitările de nivel vii pe care le vedem de ceva vreme. 

11 tendințe de design web pentru a vă îmbunătăți site-ul web în 2022

1. Modul întunecat

Modul întunecat, care era la acel moment un model major în 2022 din cauza ecranelor OLED, se va dovedi a fi semnificativ mai faimos peste un an.

Arată simplu, frumos și elegant în ziua de azi. Telegram, Instagram, Twitter, Facebook și Apple sunt doar câteva exemple ale mărcilor mari care oferă subiecte elective pe fundația lor. Dacă sunteți interesat de mai multe soluții de design, verificați colecția de machete pentru iPhone .

2. Atingerea umană

Elementele de design desenate manual aduc emoție și umanitate site-urilor web, ceva la care în adâncul tânjesc utilizatorii obosiți de tehnologie.

De fapt, această tendință rebelă este aproape opusul pixelilor perfect, așa că etalați-vă marginile zdrențuite și formele expuse pentru a arăta cât de uman și realist este marca dvs.

3. Elemente 3D captivante

Grafica volumetrică i-a fascinat întotdeauna pe oameni; este o tendință care a fost oprită doar de tehnologie și costuri. Până când realitatea virtuală devine mai răspândită și mai eficientă din punct de vedere al costurilor, imaginile 3D hiper-realiste, care se întind adesea pe întregul ecran, sunt cea mai bună modalitate de a crea o experiență captivantă pe site-ul tău.

Datorită progreselor tehnologiei web și rafinamentului constant al jocurilor lor, web designerii folosesc din ce în ce mai mult elemente 3D, pe măsură ce tehnologiile VR/AR câștigă avânt și adaugă frumusețe și impact elementelor 3D.

4. Umbre delicate, straturi și componente în derivă.

Umbrele delicate și componentele în derivă au un impact pseudo-3D și fac planurile mai stratificate și mai fascinante.

Acest model se așteaptă să facă profunzime. Funcționează cu imaginea, dar în plus cu text și fotografii și oferă planului o senzație de delicatețe, ca și cum componentele s-ar fi întins una peste alta.

5. Amestecarea fotografiei cu grafica

Folosirea de fotografii reale amestecate cu ilustrații sau grafică surprinde cu adevărat spiritul mărcii. Stilul acestor imagini poate influența modul în care oamenii interpretează fotografia – vârtejurile de desene animate sunt mai bine folosite pentru ceva mai jucăuș, iar vârtejurile geometrice pentru ceva mai complex. Fotografiile de înaltă calitate arată deja grozav singure, dar adăugarea de grafice cool vă va evidenția cu adevărat flerul creativ.

6. Cadre solide într-un singur spațiu de culoare

Aspectele cu o lansare de decupare completă au fost de multă vreme o tendință în designul web.

Designerii gravitează acum către structuri solide și se joacă cu diferite moduri de a folosi o mulțime de spațiu alb (și spațiu de orice culoare, de altfel) pentru a oferi modelelor lor mai multă structură și pentru a folosi o încadrare curată, pentru a oferi designului un sentiment de stabilitate si soliditate, ordine si curatenie.

7. Lumină și neon

Culorile pline futuriste precum albastru, violet și roz strălucitor conferă designului un sentiment de strălucire pentru viitor. Profesioniștii folosesc combinații de culori îndrăznețe pentru a face designul web să sară literalmente de pe ecran. Această tendință este evidentă în special în designul web duocrom.

Se îmbină perfect cu alte tendințe ascendente, cum ar fi minimalismul extrem și modul întunecat. Și culorile luminoase pot străluci cu adevărat.

8. Navigare ultra minimalistă

Conținutul site-ului web gravitează către mai multe videoclipuri cu scenarii vocale și mai puțin text. În ultimii ani, navigarea a devenit mai ușor de adaptat la dispozitive foarte mici și o durată de atenție și mai mică. Navigarea extrem de minimalistă înlătură o mare parte din dificultatea de utilizare.

9. Efect de sticlă mată

Progresele recente în tehnologia web au făcut ușoară implementarea unui efect de sticlă mată pe site-uri web. Aspectul neclar al elementelor din spatele suprapunerii din sticlă mată ajută la adăugarea de culoare zonei, precum și permite textului sau obiectelor să apară în imagine și să rămână lizibile.

10. Foto art

Ideea principală este să uimești clienții și să le captezi atenția arătând elemente interesante și nerealiste. Îi fac pe potențialii consumatori să-și folosească imaginația și să rămână mai mult timp pe site-ul tău. În acest fel, puteți crește timpul mediu de sesiune și, eventual, puteți crește rata de conversie.

11. Texturi realiste

După ani de gradienți eterici și obiecte izometrice netede, texturile revin. Puteți determina utilizatorii să ajungă și să atingă texturi creând contururi și granule. Cu toate acestea, încercați să nu exagerați. S-ar putea să sfârșești prin a distra atenția vizitatorilor către ambalaj, mai degrabă decât asupra mărcii tale.

La urma urmei, tendințele majore de design web din 2022 arată mai puțin ca un design dintr-un film științifico-fantastic și mai mult ca lucrul real pe care l-am putea întâlni în viața de zi cu zi. Arată cum site-urile din ce în ce mai simple devin parte din viețile noastre, iar designerii anului 2022 le dau viață. De asemenea, puteți explora articolul nostru cu informații despre design web ca citire suplimentară.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...

Cum să alegi cel mai bun curs social media pentru afacerea ta

Ești în căutarea acelui curs de social media care...