Stiri
35.4 C
Buzău

Rolul crucial al designului UX în eCommerce SEO

Data:

Google a evoluat rapid în ultimii ani, cu scopul de a îmbunătăți mereu experiența utilizatorilor săi. Instrumentul de căutare a făcut diverse ajustări la paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP) și a implementat îmbunătățiri stricte ale algoritmului pentru a prezenta utilizatorilor rezultate de calitate superioară, credibile și utile.

Scopul optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) este să vă ajute să vă poziționați mai sus pe Google și să vă creșteți vizibilitatea. Atunci când un consumator vă vizitează site-ul, experiența utilizatorului (UX) este acolo pentru a-l ajuta să găsească mai rapid răspunsuri la întrebări specifice, să vă demonstreze competența și să crească gradul de conștientizare a mărcii.

Din perspectiva unei agenții de SEO Shopify, este corect să vi se ofere o perspectivă reală asupra modului în care să vă structurați comerțul electronic pentru performanță corectă UX și SEO – pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să recunoașteți ce sunt cu adevărat UX și SEO.

Ce sunt UX și SEO?

Experiența utilizatorului se referă la felul în care o persoană se simte când interacționează cu un produs. Don Norman a inventat termenul în timp ce lucra la Apple în anii 1990.

Potrivit lui Don Norman;

Experiența utilizatorului cuprinde toate aspectele interacțiunii utilizatorilor finali cu compania, serviciile și produsele sale.

Sunt sigur că ați vizitat o pagină în care navigarea a fost atât de nedumerită încât nu vă puteți da seama ce să faceți.

Utilizatorii care doresc doar să navigheze și să navigheze prin site-ul dvs. web fără a avea de-a face cu un stil confuz de meniuri și titluri pot deveni frustrați de interfețele confuze. Este foarte probabil să pierdeți utilizatorul înainte ca acesta să ajungă la informațiile pe care le căuta.

Efectuarea cercetării utilizatorilor este primul pas în designul UX. Designerii UX trebuie să știe cine este publicul lor țintă și ce au nevoie de la produsul pe care îl construiesc. Personajele utilizatorilor sunt create pe măsură ce designerii UX obțin această înțelegere.

Personajele permit utilizatorilor să vadă scopurile, aspirațiile și constrângerile unui utilizator țintă. Aceste informații le permit să sugereze idei de design care sunt cele mai benefice pentru utilizatorii lor.

Mai mult, deoarece indivizii efectuează anual sute de miliarde de căutări, adesea din motive de afaceri pentru a descoperi informații despre articole și servicii, SEO este o componentă critică a marketingului digital. Principala sursă de trafic pe internet a mărcilor este în principal căutarea, care este completată de alte canale de marketing.

O poziție mai mare în rezultatele căutării decât omologii dvs. poate avea o influență semnificativă asupra profitului dvs.

Este vital să înțelegeți că pagina dvs. web este punctul inițial de contact între compania dvs. și piața țintă – informează vizitatorii despre misiunea companiei dvs. și cât de onest și de încredere sunteți.

Elementele de design UX pot ajuta la crearea unei călătorii convingătoare, care spune povești și vă face afacerea mai identificabilă. Fotografiile angajaților dvs., mărturiile clienților și recenziile demonstrează că sunteți autentic și demn de încredere și vă pot ajuta, de asemenea, abordarea SEO locală.

Designul UX slab, pe de altă parte, dăunează SEO, iar metodele SEO spam pot deteriora experiența utilizatorului. Oamenii pot fi dezactivați dacă creați numai conținut promoțional, cu autoservire, cu multe link-uri fără legătură.

Când construiți un site web ușor de utilizat, este esențial să aveți în vedere componentele de optimizare a motoarelor de căutare.

Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani, rezultatele căutării au evoluat pentru a oferi vizitatorilor răspunsuri și informații mai specifice, care au mai multe șanse să rețină consumatorii pe pagina de rezultate, decât să-i redirecționeze către alte site-uri web.

Când aflați ce doresc vizitatorii dvs. web, puteți utiliza această perspectivă în eforturile dvs. plătite și organice, site-ul dvs. și activele de rețele sociale, printre altele.

Sfaturi pentru o performanță corectă

UX și SEO sunt două părți ale site-ului dvs. care sunt indisolubil legate și trebuie coordonate de la început. Din acest motiv, există câteva acțiuni importante pe care ar trebui să le urmați.

  • Reduceți timpul necesar pentru încărcarea unei pagini – doar o întârziere de o secundă în încărcarea paginii afectează vizualizările paginii cu 11%. În al doilea rând, timpii lenți de încărcare a paginii afectează ratele de conversie și experiența utilizatorului în general. Aproape jumătate dintre vizitatorii dvs. vă vor abandona site-ul dacă nu se încarcă în două secunde sau mai puțin.
  • Investește în capacitatea de reacție a site-ului tău web – odată cu numărul tot mai mare de utilizatori de dispozitive mobile, este mai important ca niciodată să-ți optimizezi site-ul pentru dispozitive mobile. Obiectivul dvs. este să vă faceți site-ul accesibil atât utilizatorilor desktop, cât și utilizatorilor mobili.

Începeți să vă faceți fonturile suficient de mari și textul ușor de citit, eliminați ferestrele pop-up neplăcute, eliminați câmpurile străine din formulare și obțineți butoanele și linkurile CTA ușor de accesat – lista continuă!

  • Impresiile vizitatorilor despre dvs. sunt afectate de designul UX – site-ul dvs. este punctul inițial de contact între dvs. și piața țintă. Acționează ca un indicator al cât de demn de încredere și reputație ești față de vizitatorii tăi.

Drept urmare, trebuie să vă folosiți designul UX pentru a stabili încredere și a crește gradul de conștientizare în rândul lor.

  • Faceți ca arhitectura site-ului dvs. să fie relativ simplă – aspectul paginilor site-ului dvs. este denumită arhitectură a site-ului. În ceea ce privește SEO, arhitectura eficientă a site-ului înseamnă că Google va fi capabil să identifice și să analizeze cu ușurință paginile dvs., iar sucul de legături va curge liber de la pagini cu autoritate ridicată la pagini cu autoritate scăzută.

Deoarece majoritatea oamenilor folosesc meniul de navigare pentru a descoperi pagina potrivită, arhitectura paginii dvs. are un impact asupra vizitatorilor dvs.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să simplificați navigarea pe site-ul dvs., să scrieți etichete informative pentru meniuri, să includeți CTA atrăgătoare și să vă limitați paginile la cel mult patru clicuri de pe pagina de pornire.

Pentru a rezuma…

Încorporarea SEO și design UX ar putea părea dificilă la început, dar este esențială pentru îmbunătățirea clasamentului și stabilirea unui brand puternic.

Experiența utilizatorului (UX), precum și designul, ar trebui să fie piatra de temelie a oricărei campanii SEO, deoarece algoritmii motoarelor de căutare Google includ date despre implicarea utilizatorilor, care au un impact direct asupra clasamentului dvs. SEO – obținerea cunoștințelor despre modul în care consumatorii văd și interacționează cu dvs. site-ul web este primul pas în proiectarea experienței utilizatorului.

Luați în considerare elementele pe care The Good Marketer le-a declarat mai devreme, cum ar fi viteza paginii, designul meniului și compatibilitatea cu dispozitivele mobile.

O perspectivă cuprinzătoare, axată pe consumator asupra prezenței dvs. online, vă poate ajuta să mențineți utilizatorii fericiți, să întrețineți relații puternice și, prin urmare, să convingeți Google că sunteți un serviciu online util.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Panouri solare pentru casele din zonele izolate: Avantaje și provocări

Am descoperit că panourile solare pentru casele din zonele...

O promovare online eficienta pentru business-ul tau

Traim intr-o lume in care aproape tot se intampla...

Cum sa ai confortul necesar in interior?

Sistemele HVAC reprezinta un element esential pentru confortul si...

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...