Felicitări, ați lucrat la un nou site web care să înlocuiască site-ul dvs. vechi și trebuie să lansați actualizarea fără a analiza rezultatele curente ale motorului de căutare. Deci, ce pași ar trebui să luați?
Stabiliți valorile de performanță a site-ului web
Pentru a ști dacă noul design de site web are performanțe mai bune sau mai slabe decât vechiul dvs. site web, va trebui să aveți date concrete despre performanța site-ului dvs. actual.
Valorile importante de înțeles și urmărite sunt:
Câți vizitatori vin din motoarele de căutare?
Pentru ce cuvinte cheie se clasează în prezent site-ul tău?
Câte apeluri și conversii generează site-ul dvs.?
Care este cantitatea medie de pagini pe care un vizitator le vede pe vizită?
Câte dintre paginile dvs. sunt indexate în prezent de motoarele de căutare?
Datele de mai sus vor fi folosite ca reper pentru noul design al site-ului.
Urmăriți modificările aduse adreselor URL ale paginilor
S-a schimbat vreuna dintre adresele URL existente ale paginii dvs.? Site-ul dvs. a trecut de la paginile HTML la un CMS precum WordPress ? Va fi important să înțelegeți dacă vreo adresă URL se modifică și să vă asigurați că aveți redirecționări de la vechea adresă URL la noua adresă URL.
Rugați un străin să vă testeze site-ul
Adesea, atunci când petrecem mult timp într-un proiect, putem dezvolta puncte strălucitoare și putem trece cu vederea mici probleme. Dacă un utilizator care nu este deja familiarizat cu site-ul web să răspundă la următoarele întrebări, vă va ajuta să înțelegeți dacă aveți modificări pe care trebuie să le faceți.
Ce vreau să facă vizitatorii când vin pe site-ul meu?
Este conținutul meu lizibil și clar?
Site-ul funcționează bine pe mobil ?
Dacă reușiți să convingeți mai multe persoane să vă testeze site-ul și mai bine. Încercați să încurajați diferiți oameni să folosească browsere diferite atunci când vă testați site-ul. Uneori, browsere diferite redă același site web în mod diferit și poate exista o problemă pe unul, dar nu pe celelalte.
Nu uitați de SEO
Un site web nou ar putea însemna pagini și imagini noi. Asigurați-vă că fiecare pagină a site-ului dvs. are metadescrieri utile optimizate pentru cuvinte cheie și etichete de titlu pentru SEO .
Imaginile ar trebui să aibă, de asemenea, text Alt adăugat. Alt text pe imagini oferă o alternativă de text pentru motoarele de căutare.
Folosiți h1, h2 și h3 cu grijă. Etichetele de antet ajută motoarele de căutare să înțeleagă structura conținutului din pagină și despre ce este vorba. De asemenea, ajută vizitatorii site-ului prin împărțirea conținutului în secțiuni care sunt mai ușor de citit și de înțeles.
Lansarea noului site web
Te simți încrezător în noul tău site web și l-ai lansat. Acum este timpul să faceți următoarele:
- Implementați redirecționările dvs. 301.
- Dacă domeniul dvs. s-a schimbat din HTTP în HTTPS, asigurați-vă că vă actualizați adresa în Google Search Console și Google Analytics.
- Verificați manual site-ul dvs. Utilizați un motor de căutare pentru a vă găsi site-ul web și faceți clic pe rezultate. Merg toți la pagina potrivită și se comportă corect?
- Verificați viteza site-ului dvs. în instrumente precum GTMetrix sau PageSpeed Insights. Un site lent va dăuna rezultatelor motoarelor dvs. de căutare.
- Spune lumii despre noul tău site actualizat. Distribuirea știrilor pe rețelele sociale și lansarea unui comunicat de presă sunt modalități excelente de a atrage atenția asupra noului site web și de a încuraja motoarele de căutare să acceseze cu crawlere noile pagini mai des.
Concluzie
Odată ce ziua lansării a trecut, este important să monitorizați în continuare performanța site-ului dvs. și să o comparați cu valorile ultimului site. Dacă ați urmat sfaturile de mai sus, veți fi într-o poziție excelentă pentru a nu observa nicio scădere a performanței motorului dvs. de căutare și, în schimb, veți avea rezultate mai bune decât înainte.