Stiri
31.9 C
Buzău

Ce trebuie să știi despre Linux în 2021

Data:

De ce este Linux atât de căutat și utilizat? De ce ar trebui să ai noțiuni de bază de Linux deși ai sau optezi pentru un rol de Software Developer sau Network Administrator?

Iată topul nostru format din 10 motive pentru care trebuie să înveți Linux în 2021:

  1. Linux este peste tot

De fiecare dată când accesezi Google sau Facebook sau orice alt site major, comunici de fapt cu servere care rulează pe Linux.Dacă folosești un telefon cu Android, folosești și Linux.

  1. Este gratuit

Linux poate fi descărcat gratuit din Internet. Updates-urile se fac gratuit, nu există costuri/utilizator, taxe de înregistrare, iar codul sursă se găsește gratuit.

  1. Versatil și sigur

Securitatea este o componentă foarte importantă pentru Linux. Deoarece sistemul este construit de o comunitate open-source, un număr foarte mare de privitori care examinează în mod constant sistemul pentru a descoperi probleme de securitate. De asemenea, Linux poate fi integrat în orice dorești. În afara kernelului, poți construi un între sistem de operare prin adăugare de pachete.

  1. Este mult mai stabil decât orice alt sistem de operare

Dacă dorești să construiești un sistem reliable, precum un calculator care controlează traficul aerian, o vei face într-un mod simplu și modular. Asta înseamnă că o problemă dintr-un sistem nu trebuie să se propage și să afecteze alt sistem.

  1. Este customizabil

Linux este cunoscut pentru modul în care poate fi customizat. Sistemul de operare oferă o gamă largă de opțiuni și un CLI. Folosind acest CLI, aplicațiile pot fi rulate și multe task-uri pot fi automatizate.

  1. Ușurință în utilizare

La apariția Linuxului, exista o preconcepție că acesta asta folosit doar de tocilari, însă în ultimii ani a fost adoptat de foarte mulți utilizatori datorită unui GUI mult mai user-friendly.

  1. Stabilitate crescută

Linux este cunoscut pentru stabilitatea sa foarte bună, viteză de procesare nu se deteriorează, spre deosebire de Windows, unde viteza de procesare este afectată pe măsură ce trece timpul. Pentru fiecare update, serverele Windows au nevoie de reboot, în timp ce serverele Linux nu.

  1. Suport pentru foarte multe limbaje de programare

Aproape toate limbajele de programare sunt suportate de Linux. De asemenea, oferă și foarte multe aplicații utile pentru programare.

  1. Suportul unei comunități online foarte puternice
  2. A fost folosit în The Matrix

Acum poti cumpara un server Linux VPS de la 4 EUR per luna de la WebTeam .

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...