Stiri
16.5 C
Buzău

Ce reguli noi pentru sustinerea examenului de obtinere a permisului de conducere auto intra in vigoare

Data:

Ce reguli noi pentru sustinerea examenului de obtinere a permisului de conducere auto intra  in vigoare

Dupa cum se cunoaste, Codul rutier dispune ca:

-dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai pe drumurile publice îl are numai persoana care posedă permis de conducere valabil, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.

-in prealabil insa, candidații sunt evaluați psihologic și medical și urmeaza cursurile de pregătire teoretică și practică ale unei scoli de soferi.

 

  • Care este noutatea in ce priveste sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere auto 

Noutatea in ce priveste sustinerea examenului de conducere auto consta in faptul ca incepand de maine ambele probe urmeaza sa fie filamate.  In mod corespunzator si codul rutier va include o prevedere in sensul că, „pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice”.

 

  • Ca exceptii sunt prevazute

Sunt exceptate insa de la aceasta prevedere motocicletele, triciclurile cu motor și mopedele, respectiv, vehiculele din categoriile AM, A, A1 și A2 fata de care nu se vor face înregistrări audio-video la proba practică.

 

  • Ce alte proceduri sunt necesare in cazul respingerii la o proba

 

De mentionat si faptul ca examenul se poate sustine în termen de un an de la absolvirea cursurilor de pregătire teoretică și practică iar persoanele care sunt admise la proba teoretică pot susține proba practică de mai multe ori.

Daca sunt respinsi la proba practica, candidații vor achita o taxa de examinare si vor face cel puțin încă șase ore suplimentare de pregătire practică

Imagini

Tot in legatura cu examenul pentru obtinerea unui permis de conducere auto se prevede ca programarea pentru susținerea unei noi probe in cazul candidatilor respinsi se face după o perioadă de cel puțin 15 zile.

In prelabil insa, se va achita taxa de examinare și  prezenta dovada ca s-au  efectuat orele suplimentare de pregătire practică într-o școală de conducători auto autorizată.

  • Alte articole de acelasi autor:

In ce conditii o persoana raspunde pentru o fapta ilicita sau este sanctionata pentru o raspundere contractuala;

In ce situatii casatoria se desface din culpa sotilor si ce trebuie dovedit;

Cum se stabilesc despagubirele in cazurile de accidente produse de vehicule si modalitatea in care trebuie sa procedati in relatiile cu societatea de asigurare;

In ce consta infractiunea de frauda informatica;

Ce se poate invoca pentru anularea deciziei de sanctionare disciplinara cu referire la procedura cercetării disciplinare;

Cum interpreteaza notiunea de accident de circulatie din definirea infractiunii de parasirea locului accidentului Curtea Constitutionala;

-Din ce motive DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de favorizarea faptuitorului in cazul persoanelor condamnate care apar ca autori de lucrări științifice.

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

 

 

Articol redactat de Avocat Tudor Ion

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Solutii dentare accesibile si profesionale

In ziua de astazi, toti oamenii pot beneficia de...

Top 6 motive să investești în marketing digital

Într-o eră în care consumatorii au tendința să folosească...

Alegerea unei agenții SEO compatibile cu nevoile afacerii

Provocarea finală, dar nu și cea mai mică, este...

Explorând terapii alternative pentru o sănătate optima

În căutarea echilibrului și a stării de bine, tot...