Stiri
31.9 C
Buzău

5 sfaturi de design de site-uri web care schimbă jocul în 2022

Data:

Internetul crește rapid și evoluează continuu, ceea ce face dificil să ții pasul cu cele mai recente tendințe. Site-urile web sunt un exemplu perfect.

În urmă cu cincisprezece ani, nu am fi putut ghici niciodată importanța construirii și proiectării unui site web pentru o afacere. Cu toate acestea, astăzi, este esențial pentru succesul unei afaceri să țină pasul cu tendințele și platformele.

Dacă prioritatea dvs. este să câștigați și să păstrați utilizatori pe site-ul dvs., trebuie să vă actualizați și să vă adaptați la cele mai recente tendințe de design web pentru a depăși și a ieși în evidență față de concurenții dvs. Pentru a vă ajuta să urmăriți unele dintre cele mai recente tendințe în design web, am compilat 5 sfaturi de design web pentru dvs.

5 sfaturi de design web extrem de eficiente

Personalizare

Personalizarea în design web este conceptul de a oferi site-ului tău experiențe personalizate pentru fiecare utilizator în parte. Personalizarea a fost întotdeauna un concept important în designul web, dar găsirea unor modalități noi și mai bune de îmbunătățire a experienței utilizatorului va deveni și mai critică în acest an.

De exemplu, pe măsură ce algoritmii se îmbunătățesc și devin mai sofisticați, ei personalizează experiența utilizatorului pe baza datelor individuale de navigare. Personalizarea se face folosind conținutul stocat în CRM, pe baza comportamentului utilizatorului sau chiar printr-un proces automat (cum ar fi o campanie de marketing prin e-mail).

Scopul este de a-ți face clienții să se simtă speciali și de a le oferi o experiență care să corespundă nevoilor lor individuale, iar în 2022, exact asta trebuie să facă site-urile web pentru a rămâne relevante.

Design fragmentat

Desenele fragmentate sunt atunci când elementele grafice, cum ar fi imaginile sau tipografia, sunt împărțite în părți sau fragmente. Aceste piese individuale de conținut sunt apoi rearanjate într-un mod neobișnuit pentru a crea un aspect și o senzație unică. Poate include elemente suprapuse, decupaje, forme etc.

Acest tip de design a fost un subiect fierbinte în lumea designului și dezvoltării web de ceva timp. Totuși, acesta a început recent să câștige uzabilitate și popularitate odată cu apariția CSS Grid. Când vă proiectați site-ul având în vedere fragmentarea, împărțiți conținutul în secțiuni și oferiți utilizatorilor diferite opțiuni pentru a le accesa.

Acest lucru dă utilizatorului impresia că există multe opțiuni, deoarece pot vedea toate paginile următoare simultan, mai degrabă decât să aștepte ca întreaga pagină să se încarce înainte de a o vedea pe următoarea.

Această practică de web design creează un efect vizual atrăgător și generează un sentiment de curiozitate în rândul utilizatorilor cu privire la ceea ce urmează și este o modalitate excelentă de a crește timpul de contact pe care îl au cu conținutul tău.

Micro-interacțiuni

În web design, micro-interacțiunile sunt acele mici momente care oferă utilizatorilor feedback cu privire la starea acțiunilor lor. De exemplu, când faceți clic pe un buton, acesta își schimbă culoarea sau oferă animație pentru a arăta că ați finalizat o acțiune.

Odată ce începi să te gândești la asta, vei observa aceste micro-interacțiuni oriunde mergi online, de la Youtube la Spotify.

Ele sunt deja folosite pe scară largă online, dar în 2022, devin o necesitate absolută pentru site-uri web datorită simplul fapt că vă fac conținutul mult mai distractiv și mai prietenos și arată că aveți o atenție deosebită la detalii în dezvoltarea dvs.

Tehnologia blockchain

Tehnologia Blockchain devine mult mai populară în acest an. Blockchain permite ca informațiile să fie distribuite, dar nu copiate, făcându-le unice. Această tehnologie are implicații pentru aproape fiecare industrie, iar designul web nu face excepție.

Una dintre cele mai interesante oportunități pentru tehnologia blockchain în design web este crearea de aplicații descentralizate. Acestea sunt aplicații care există pe blockchain, ceea ce înseamnă de obicei că sunt open-source și nu necesită un server.

Cu toate acestea, ideea de găzduire descentralizată și puterea de calcul care vine odată cu ea nu trebuie ignorate pe măsură ce avansăm în spațiul de design anul acesta. Există multe moduri în care puteți încorpora tehnologiile blockchain în practicile dvs. de proiectare anul acesta.

Elemente 3D

Acest sfat este aplicabil în special pentru oricine are un magazin de comerț electronic sau speră să vândă ceva online. Cu software-ul de modelare 3D, puteți transforma aproape orice de pe site-ul dvs. într-o imagine sau animație 3D.

Încorporând imagini mai realiste ale produselor dvs., le puteți arăta adevărata dimensiune și forma și le puteți permite utilizatorilor să vadă toate părțile produsului.

Acest lucru îi ajută pe clienți să își facă o idee mai bună despre ceea ce cumpără, ceea ce a crescut ratele de conversie pentru magazinele online. În plus, elementele 3D creează un sentiment de profunzime și fac posibil ca utilizatorii să interacționeze cu produsele în moduri noi. Vizualizările 3D ale produselor vor deveni și mai sofisticate odată cu progresele tehnologice din acest an.

Ca rezultat, această tendință va crește și va face și mai ușor să încorporeze elemente 3D în designul dvs. web.

Când te gândești la numărul mare de oameni care lucrează online în acest moment, nu este de mirare că lumea designului web se schimbă și crește constant.

Mulți angajați care ar lucra în mod obișnuit în birourile lor au fost nevoiți să se adapteze și să lucreze digital în ultimii doi ani, crescând semnificativ traficul total către afacerile online. Acest lucru este subliniat de modul în care platformele de freelancer au explodat în designul web în acest an, deoarece oamenii lucrează cu dezvoltatorii pentru a concura pentru atragerea atenției acestor mulți ochi noi care lucrează de la distanță.

Numărul freelancerilor a crescut dramatic în ultimii doi ani. Pentru a face site-ul dvs. să iasă în evidență în acest mediu în creștere și schimbare rapidă, trebuie să vă adaptați la cele mai recente tendințe și să urmați cele mai bune practici.

Utilizatorii vor avea mai multe șanse să rămână pe site-ul dvs. dacă utilizați elemente care îi atrag, mai degrabă decât să vă lăsați site-ul static sau neschimbat de acum doi ani. Lumea designului web se schimbă și trebuie să te schimbi odată cu ea. Puteți obține oricând ajutor de la cele mai recente sfaturi de design web.

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...