Stiri
31.9 C
Buzău

Google Ads: Merită să continuați să vă promovați afacerea în 2022?

Data:

Alegerea instrumentelor de marketing potrivite pentru a vă promova produsele și serviciile nu este niciodată ușoară, mai ales într-un peisaj în continuă schimbare precum digitalul. Google Ads merită și este o constantă de mulți ani, dar este necesar să înțelegem dacă mai este eficient?

Construirea unei afaceri de succes nu este ușoară, iar dezvoltarea unui produs sau serviciu cu potențialul de a stabili un nou punct de referință pentru calitate este cu adevărat doar începutul călătoriei tale. A te asigura că oamenii pentru care l-ai dezvoltat cu adevărat te cunosc în primul rând poate fi la fel de dificil, așa că soluțiile potrivite de marketing digital sunt cruciale.

Timp de mulți ani, Google Ads a fost considerat un element de bază absolut, fără de care campania dvs. de marketing nu ar putea fi considerată completă. Dar și acum? La urma urmei, multe s-au schimbat în peisajul digital de când Google a lansat Google Ads (fostul Google Adwords) în 2000.

Pe măsură ce vă îndreptați spre 2022, este firesc să vă întrebați dacă un serviciu care există de peste 20 de ani, cum ar fi Google Ads, merită, indiferent de cât de larg poate fi încă utilizat. Deci, iată o rezumat a tot ce trebuie să știți:

 • Cum funcționează Google Ads?
 • Cum să începeți să utilizați Google Ads?
 • Merită Google Ads astăzi?
 • Google Ads vs SEO: SEO este încă important?

Cum funcționează Google Ads?

Google Ads rămâne una dintre cele mai populare și utilizate opțiuni de publicitate cu plată-pe-clic din întreaga lume și încă funcționează, în esență, la fel ca întotdeauna. Utilizatorii Google Ads selectează cuvinte sau expresii pentru care ar dori să le clasifice în căutările relevante pe Google.

Apoi licitează în funcție de cât sunt dispuși să cheltuiască de fiecare dată când se dă clic pe unul dintre anunțurile lor. Odată ce un anume anunț Google este activ, acesta are șansa să apară în partea de sus a căutărilor relevante în caseta Google Ads.

Caseta publicitară este întotdeauna afișată deasupra listei de rezultate organice ale căutării a motorului de căutare, oferind link-urilor incluse o șansă mare de a genera trafic și de a converti vânzările. Anunțurile Google pot apărea și în multe alte funcții și aplicații ale companiei. Aceasta include Google Maps , Google Play, Google Images și Google Shopping .

Puteți chiar să extindeți acoperirea potențială a anunțurilor dvs., astfel încât acestea să apară atunci când publicul țintă vizionează videoclipuri YouTube, se conectează la Gmail sau petrece timp pe multe dintre site-urile lor preferate.

Atunci când un utilizator face clic pe unul dintre anunțurile dvs., indiferent de locul în care acesta apare în Rețeaua de display Google, plătiți suma licitată pentru cuvântul sau expresia asociată. Nu trebuie să plătiți niciodată pentru anunțurile afișate, dar pe care nu se face clic pe , dar trebuie să plătiți, indiferent dacă acel clic se transformă într-o vânzare.

Cum să începeți să utilizați Google Ads?

La fel ca toate produsele și interfețele din rețeaua Google, este foarte ușor să începeți cu Google Ads dacă nu ați făcut-o deja. Probabil că veți dori să începeți cu o înțelegere de bază a SEO, alegând cu atenție cuvintele cheie . Împărțirea produselor în categorii și subcategorii organizate este o modalitate excelentă de a vă asigura că vă acoperiți toate bazele. 

Apoi, când sunteți gata să începeți campania, setați bugetul, selectați cuvintele cheie dorite și licitați, în funcție de fondurile alocate proiectului dumneavoastră. Apoi rafinați modul în care doriți să apară anunțurile dvs. în rețeaua Google selectând tipul de potrivire (larg, exact etc.).

În cele din urmă, creați-vă anunțurile, activați-vă campania și verificați des pentru a vedea cum merg lucrurile. Asta e!

Merită Google Ads astăzi?

Cu peste 3,5 miliarde de utilizatori zilnici și peste 1,2 trilioane de căutări efectuate anual , Google este de departe cea mai populară și utilizată platformă de căutare din lume. În fiecare secundă, 40.000 de căutări noi sunt efectuate pe motorul de căutare, fiecare fiind legată de o persoană care poate căuta exact produsele sau serviciile pe care le vinzi.

Deci, merită să faceți publicitate pe Google? Da, chiar și în 2022 și asta nu se va schimba prea curând. Este o idee bună să includeți și Google Ads în campania dvs. de marketing. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pe care ți le aduce Google Ads.

Potențialul este nelimitat

O campanie Google Ads bine dezvoltată este atât de scalabilă pe cât trebuie să fie, deoarece milioane de cuvinte cheie noi sunt licitate în fiecare zi. Deci, fie că doriți să accesați o nouă piață sau să stabiliți conexiuni mai puternice cu un anumit grup demografic, tot ce trebuie să faceți pentru a face acest lucru este să adăugați câteva cuvinte cheie noi la campania dvs. Google Ads.

Dacă se încadrează în bugetul dvs., vă puteți crește și mai mult șansele de a atrage clicuri prin creșterea sumelor licitate pentru cele mai importante cuvinte cheie. Deoarece aveți control deplin asupra campaniei dvs., o puteți întrerupe și relua oricând doriți, fără penalități.

Rezultatele sunt rapide

Cei cărora nu le place ideea de publicitate cu plata-pe-clic spun adesea că nu merită, deoarece puteți genera trafic la fel de eficient folosind SEO. Da, strategia este, fără îndoială, importantă și ar trebui să fie o parte semnificativă a oricărei campanii complete de marketing. Dar opțiunile de plată-pe-clic precum Google Ads generează rezultate mult mai rapid.

De fapt, veți începe să vedeți rezultate bune aproape instantaneu , în timp ce SEO durează ceva timp pentru a genera o rentabilitate bună a investiției inițiale – de obicei luni. Un marketer cu experiență le-ar folosi pe ambele din acest motiv. Gândiți-vă la PPC ca la o modalitate de a pune mingea în mișcare în timp ce continuați să jucați restul jocului cu SEO.

Te interacționezi cu consumatorii în cel mai bun moment posibil

Gândiți-vă la ultima dată când ați căutat un anumit produs sau serviciu. În momentul în care ați ajuns în punctul în care căutați posibilitățile pe Google, ați decis deja să faceți acea achiziție. Viitorii tăi clienți vor fi în aceeași stare de spirit, asta este sigur.

Faptul că anunțurile dvs. Google apar înaintea celor mai bune rezultate ale căutării organice înseamnă că veți ajunge la public exact atunci când contează cel mai mult: atunci când sunt gata să continue cu o achiziție. Cu alte cuvinte, reclamele Google asigură că produsul dvs. este întotdeauna în fața persoanelor potrivite la momentul potrivit.

Puteți accesa piețe foarte specifice

Fiecare proprietar de afaceri are planuri mai mari pentru campaniile sale de marketing și obiective specifice pe care și-ar dori să le atingă. De exemplu, o afacere locală ar putea fi interesată să construiască autoritate în industria lor în general, dar și să atragă mai mulți clienți locali.

Google Ads facilitează direcționarea publicității către oricine doriți să ajungeți în aproape orice context pe care vi-l puteți imagina. Doriți să setați limite de acoperire geografică pentru anunțul dvs. pentru a atrage mai bine clienții locali? Nici o problemă. Doriți să vă concentrați pe o anumită nișă de piață? Puteți face acest lucru cu ușurință, la fel ca orice altceva la care vă puteți gândi.

Există o mulțime de varietate din care să alegeți

Dacă sunteți familiarizat cu primele zile ale reclamelor Google, vă veți aminti fără îndoială cum erau ele – anunțuri text eficiente, dar relativ de bază, care nu au adus prea multă strălucire. Astăzi, deși ideea generală a reclamelor în sine este similară, specialiștii în marketing au multe formate din care să aleagă.

Căutați opțiuni concepute pentru anumite industrii , inclusiv turism, gastronomie sau întreținere auto. Adăugați imagini frumoase, cum ar fi hărți interactive și fotografii profesionale, la anunțurile dvs. pentru a atrage atenția și a atrage anumiți clienți. Dacă vă imaginați un anumit anunț, Google Ads vă oferă probabil o modalitate de a-l crea.

Este ușor să vă urmăriți campania

Crearea unei campanii eficiente și activarea acesteia este doar o parte a unei strategii de marketing de succes. Păstrarea controlului atent al datelor și analizarea lor minuțioasă este ceea ce contează.

Google Ads vine la pachet cu una dintre cele mai cuprinzătoare și mai ușor de utilizat opțiuni de analiză pe care le puteți găsi. Tot ce trebuie să faci pentru a vedea cum se descurcă o anumită campanie este să-i vezi statisticile și să obții acces instantaneu la tot ce vrei să știi.

Exemplele includ:

 • rata de clic (CTR);
 • volumul de căutare a cuvintelor cheie;
 • Cost pe conversie (CPC);
 • scorul de calitate a anunțului;
 • evaluarea anunțului.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a vă conecta contul Google Analytics la contul Google Ads și de a compara în mod convenabil datele de căutare organice cu datele PPC una lângă alta. Cu alte cuvinte, o mare parte din ceea ce aveți nevoie pentru a vinde continuu mai inteligent vine cu pachetul atunci când utilizați Google Ads.

Există mai multe modalități de a egala condițiile de joc

Desigur, pur și simplu creșterea sumelor licitate pentru cuvintele cheie importante este o modalitate de a vă îmbunătăți clasarea anunțurilor, dar aceasta nu este singura modalitate. Calitatea și relevanța sunt extrem de importante pentru Google, așa că un marketer cu experiență, care se pricepe la scrierea de reclame și la planificarea campaniilor are un avantaj real față de concurenții săi.

Faceți o treabă bună de a crea anunțuri de calitate și de a le optimiza la perfecțiune și puteți depăși cu ușurință anunțurile mai puțin relevante care pot fi asociate cu sume licitate mai mari. Scorul dvs. de calitate provine din combinația dintre relevanță și experiența utilizatorului în anunțurile dvs.  Clasarea anunțului dvs. este determinată prin combinarea scorului de calitate cu suma licitată maximă pe clic.

Vă puteți reconecta cu ușurință cu vechii vizitatori ai site-ului dvs

Când sunteți în proces de a găsi soluția potrivită pentru problemele dvs., puteți vizita multe site-uri diferite înainte de a face alegerea potrivită. Clienții tăi sunt la fel și, dacă nu au o memorie extraordinară, este ușor să uiți unde au văzut ceva interesant.

Google Ads are o serie de funcții care facilitează reamintirea celor mai bune oferte ale dvs. dacă v-au mai vizitat site- ul . Dacă un client potențial pleacă înainte de a finaliza o achiziție, o campanie de remarketing vă poate prezenta produsele, prin interfețele de publicitate de pe alte site-uri web, precum și în Rețeaua de display Google. Un client potențial care v-a vizitat deja site-ul web este mult mai probabil să facă conversie dacă produsele dvs. sunt afișate din nou în viitor.

Google Ads vs SEO: SEO este încă important?

Google Ads și SEO de modă veche au multe în comun când vine vorba de obiectivul final. Ambele implică atragerea traficului potrivit către site-ul dvs. – trafic pe care sperăm să îl transformăm în vânzări și clienți fideli la un moment dat.

Ambele profită de publicul potențial de neegalat pe care îl aduce Google. Ambele vă pot conecta la un public țintă interesat de produsele dvs. Dar există diferențe importante între ele pe care marketerii trebuie să le ia în considerare:

 • Campaniile de succes SEO generează rezultate mai lent, în timp ce PPC începe să genereze trafic aproape imediat;
 • PPC vă permite să personalizați rapid campaniile după cum este necesar, în timp ce campaniile SEO de obicei evoluează treptat în timp.

Cu alte cuvinte, soluțiile de publicitate PPC precum Google Ads merită și sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de a vă ajuta să vă atingeți multe dintre obiectivele dvs. de marketing. Acestea vor genera vânzări, vor genera trafic și vă vor ajuta să creșteți gradul de conștientizare când vine vorba de marca dvs., mai ales dacă anunțurile sunt bine scrise și optimizate.

Cu toate acestea, ele nu sunt un substitut pentru SEO. Strategia de optimizare este o parte tradițională a marketingului digital dintr-un motiv excelent – oferă companiilor cea mai bună șansă de a fi descoperite tocmai de publicul la care doresc să ajungă. Procesul poate dura ceva timp, dar rezultatele sunt incontestabile atunci când se întâmplă.

Acestea fiind spuse, atât Google Ads, cât și SEO tradițional au un loc în campaniile moderne de marketing, chiar și în 2022. Ambele vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele pe viitor , dar SEO este încă regele în construirea unei autorități de durată și atragerea publicului.

Cele mai de succes campanii de marketing sunt adesea cele complete, care folosesc inovatoare o varietate de soluții practice. Desigur, SEO a reprezentat întotdeauna o parte importantă a succesului unei companii și asta va continua să fie și în 2022. Dar Google Ads merită și are încă un loc în planurile de campanie ale unui marketer bun.

Căutarea ajutorului de la experții potriviți este o altă modalitate fiabilă de a vă asigura că campania dvs. de marketing este tot ce ar trebui să fie. La Rock Content, suntem specializați în furnizarea de experiențe inovatoare, de clasă mondială, care generează venituri, generează rezultate și propulsează marca dvs. în vârful pieței.

Așa că luați legătura astăzi și duceți-vă strategia de marketing digital la nivelul următor!

Distribuie postarea:

Popular

Categorii

Mai mult articole ca asta
Legate de

Tot ce trebuie să știți despre containerele modulare

Containerele modulare au devenit o soluție populară și inovatoare...

Locuințe din Containere: O Soluție Modernă și Sustenabilă

Într-o lume în continuă schimbare, locuințele din containere devin...

Containerul de șantier O soluție practică și eficientă pentru proiectele tale

În domeniul construcțiilor, eficiența și organizarea sunt esențiale pentru...

Container Comercial Inovația Spațiilor Comerciale la ZHouseContainer.ro

Într-o lume în continuă schimbare, inovația în designul și...