Google Ads este cel mai mare instrument de linkuri sponsorizate din marketingul digital . Unul dintre elementele sale de diferențiere este că vă permite să aveți control asupra bugetului dvs. și asupra modului în care sunt facturate anunțurile: pe clic (CPC), vizionări (CPM) sau rezultate (CPA).
Unul dintre principalele instrumente pentru a obține succesul online și pentru a genera venituri pentru o afacere este linkurile sponsorizate .
Și când vorbim despre ele, este imposibil să nu evidențiem serviciul de linkuri sponsorizate de la Google: Google Ads.
Mulți oameni au îndoieli cu privire la instrument sau au auzit despre el, dar nu sunt siguri ce este Google Ads, cu atât mai puțin cele mai bune modalități de a-l monetiza în marketing digital.
Astăzi aducem soluția problemelor tale!
În această postare veți afla tot ce trebuie să știți pentru a crea campanii profitabile și de succes în Reclame.
Aici vei vedea:
- Ce este Google Ads și cum funcționează?
- Cum să faci Google Ads?
- Cum funcționează Google Ads
- Structura publicitară
- Primă
- Concluzie
Ce este Google Ads și cum funcționează?
Google Ads este platforma de publicitate Google (denumită anterior Google AdWords) . Prin intermediul acestuia, puteți promova produse și servicii pe internet rapid și eficient, plătind doar atunci când oamenii dau clic pentru a vă vizita site-ul, a vedea conținutul sau a vă suna compania.
Unul dintre numeroasele beneficii ale Google Ads este ca anunțul dvs. să apară la momentul potrivit pentru persoanele care caută ceea ce oferiți.
Fie pe computerul dvs. sau pe dispozitivele mobile, clienții potențiali pot găsi linkuri sponsorizate atunci când efectuează o căutare pe Google, vizionează videoclipuri YouTube sau vizitează site-urile partenere ale platformei.
Google Ads este principala sursă de venit a Google. În 2019, platforma de publicitate a generat peste 134 de miliarde de dolari , reprezentând 70,9% din veniturile totale ale companiei în același an.
Toate aceste venituri arată clar că companiile înțeleg deja că este extrem de important să fie prezent acolo unde oamenii își desfășoară cercetările.
Motive bune pentru a face publicitate pe Google Ads
Un anunț bun ar trebui să ajungă la persoanele potrivite la momentul potrivit. De aceea, Ads este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și promoveze afacerea, produsul sau serviciul într-un mod direcționat, segmentat și, de asemenea, măsurabil.
Citiți mai departe și cunoașteți detaliile fiecăruia dintre elementele de diferențiere pe care numai Google Ads îi poate oferi afacerii dvs.
Potenţial
Google este cel mai mare motor de căutare din lume și nu este nimic nou. Celebrul termen „ Google it ” a depășit deja barierele culturale și a devenit ceva omniprezent în viața oamenilor. Când avem o întrebare, căutăm imediat răspunsuri pe Google.
Motorul de căutare este folosit pentru a pune întrebări și a găsi informații relevante despre locuri, produse și servicii.
Acest moment de interes are un mare potențial, întrucât, dacă o companie are soluția la o problemă, nu este nimic mai pertinent decât să fii acolo și să te oferi să o rezolvi.
Potrivit StatCounter, până la sfârșitul anului 2019, Google deținea 92,71% din căutările efectuate pe desktop și pe mobil .
În Brazilia, Google deținea aproximativ 97,27% din cota de piață de căutare.
Doar acesta este un motiv suficient pentru ca o companie, mare sau mică, să dorească să-și afișeze reclamele în rezultatele căutării.
Puterea de Segmentare
Pe lângă faptul că oferă reclame în momente de mare interes pentru oameni, Reclamele permite utilizarea diferitelor forme de direcționare, astfel încât afișarea anunțurilor să fie și mai eficientă. Consultați mai jos segmentele disponibile:
- Cuvinte cheie sau cuvinte cheie: reclamele vor fi afișate persoanelor care efectuează o căutare pe Google folosind cuvinte sau expresii care reprezintă produsele și serviciile.
- Direcționare pe subiecte și canale: platforma vă permite să alegeți o anumită temă (ex. rețete de bomboane de casă) și vor fi afișate reclame pe diverse site-uri pe tema respectivă. De asemenea, este posibil să alegeți anumite canale YouTube pentru difuzarea reclamelor, în cazul campaniilor realizate pe această platformă.
- Public: cu direcționarea către public, puteți afișa reclame persoanelor care au un profil strategic pentru afacerea dvs., chiar și atunci când acești oameni navighează pe site-uri web, folosesc aplicații sau vizionează videoclipuri care nu au legătură directă cu produsele și serviciile dvs. .
- Locația de afișare a anunțurilor: puteți alege unde vor apărea anunțurile dvs.: pe motoarele de căutare, site-uri comerciale sau site-uri personale (bloguri, de exemplu).
- Vârstă, locație și limbă: platforma vă permite să alegeți vârsta, locația geografică și limba celor care vor fi afectați de reclame.
- Programare (zile, ore și frecvență): există posibilitatea de a afișa reclamele la anumite ore sau zile ale săptămânii, și de a alege frecvența de afișare a acestor anunțuri.
- Direcționarea dispozitivelor: anunțurile pot apărea pe toate tipurile de dispozitive (computere, laptopuri, tablete și smartphone-uri) și puteți ajusta când și pe care vor apărea anunțurile dvs.
Acestea sunt țintirea în cadrul Google Ads, care încă mai are posibilitatea de a le combina pentru a afișa reclame creative și relevante, făcând anunțul mult mai eficient decât orice alt mediu media.
controlul investițiilor
Cu Ads, agentul de publicitate are control deplin asupra sumelor investite. Puteți determina cât va fi cheltuit pe lună, pe zi și pe campanie.
De asemenea, este posibil să se taxeze numai atunci când anunțul primește clicuri (CPC), la fiecare 1000 de afișări (CPM) sau numai atunci când are loc o anumită conversie pe site (CPA sau cost pe achiziție).
Dacă anunțul este în format video, există și CPV, care este costul pe vizionare. În acesta, plătiți atunci când persoana vizionează 30 de secunde din videoclipul dvs. (sau întregul videoclip dacă este mai scurt de atât) sau interacționează cu un element interactiv (cum ar fi un buton de îndemn la acțiune ), oricare dintre acestea survine primul. .
Evaluare ROI (Return on Investment).
Folosind Reclame, agentul de publicitate are la îndemână informații valoroase despre interacțiunea publicului cu anunțurile lor.
Este posibil să numărăm afișările și clicurile și, mai ales, să știm dacă persoana care a dat clic a făcut o conversie pe site (cum ar fi efectuarea unei achiziții, contactarea noastră printr-un formular, descărcarea aplicației sau apelarea pentru a plasa o comandă).
De asemenea, este posibil să „urmăriți” persoana respectivă și să afișați anunțuri noi prin remarketing. Toate acestea sunt luate în considerare în mod corespunzător, astfel încât agentul de publicitate să aibă numere care vor ajuta să dovedească rentabilitatea investiției în reclame.
Cu informațiile furnizate de Ads, agentul de publicitate poate identifica care anunțuri au primit clicuri și care nu au performanțe bune, prioritizează investiția unde rentabilitatea este mai bună. Aceste informații , atunci când sunt urmărite în mod corespunzător, vă pot crește rentabilitatea.
Platforma vă permite să vedeți o mulțime de alte date valoroase, inclusiv:
- rata de clic (CTR) a anunțurilor dvs.: aceasta măsoară, ca procent, de câte ori se face clic pe anunțul dvs. din 100 de ori când apare. (Cu cât este mai mare CTR, cu atât mai bine);
- costul mediu pe clic pentru cuvintele dvs. cheie;
- numărul de conversii aduse de fiecare dintre anunțuri, grupuri de anunțuri sau campanii;
- costul pe conversie;
- numărul de afișări (adică de câte ori anunțul dvs. a fost afișat pe o pagină).
- și mult mai mult.
În plus, instrumentele de analiză precum Google Analytics pot și ar trebui să fie folosite pentru a afla mai multe despre obiceiurile de cumpărare ale clienților, cum ar fi cât timp au tendința de a căuta produsul dvs. înainte de cumpărare sau în ce moment site-ul poate abandona achiziția. proces.
Cost
Reclamele este un mediu relativ mai ieftin decât celelalte tradiționale, sau chiar dacă îl comparăm cu alte site-uri care oferă spațiu publicitar (portale mari, de exemplu).
Gândiți-vă doar la suma necesară pentru a investi în media convențională, cum ar fi TV, radio și panouri publicitare, și la capacitatea de a măsura rezultatele: este foarte dificil să măsurați și să dovediți revenirea media tradițională.
În Reclame, este posibil să începeți cu puțin, să simțiți revenirea și să evaluați comportamentul publicului și abia apoi să creșteți investiția, treptat.
„Dar mi s-a spus că devine scump. Este adevărat?”
De-a lungul anilor, este normal ca costul pe clic al cuvintelor cheie în anumite nișe să crească, iar acest lucru se întâmplă din cauza intrării de noi competitori. Indiferent, media rămâne una dintre cele mai bune opțiuni pentru a obține o rentabilitate rapidă și măsurabilă a investiției.
Merită să luați în considerare dacă campaniile au fost făcute de cineva care înțelege subiectul. Dacă campania nu este realizată și optimizată cu atenția cuvenită, anunțurile pot deveni mult mai scumpe decât ar trebui.
Conduceți-vă întotdeauna campania cu cineva care înțelege subiectul sau căutați informații pentru a nu greși.
Acum că știm despre Google Ads, toate noutățile și avantajele sale, să cunoaștem mai multe despre toate posibilitățile pe care le are instrumentul și să înțelegem mai multe despre funcționarea și subdiviziunile sale.
Cum să faci Google Ads?
Cel mai bun mod de a folosi toate funcțiile disponibile pe platformă este să știi cum funcționează și, de asemenea, ce îți poate oferi. Simplu, funcțional și intuitiv, Google Ads are totul pentru a deveni un mare aliat în strategia ta de marketing.
În continuare, să cunoaștem tipurile de campanii pe care le puteți crea și, de asemenea, cel mai bun moment pentru a le folosi pe fiecare.
Rețeaua de căutare
Rețeaua de căutare este principalul format publicitar Google Ads și, de asemenea, cel mai simplu de creat campanii, deoarece nu necesită nicio imagine, videoclip sau înregistrarea anterioară a companiei dvs. în Google My Business (cum este cazul campaniilor locale, pe care le vom vedea redirecţiona).
Indicat pentru cei care doresc să crească vânzările și să genereze clienți potențiali, este compus din rezultatele căutării Google și site-uri partenere. Anunțurile sunt afișate în zone proeminente ale rezultatelor căutării — de obicei în primele 4 poziții — și, pentru cuvintele cheie cu o concurență ridicată, de asemenea, în ultimele 3 poziții:
Pe lângă site-urile de căutare Google (Google însuși, Google Play și Google Shopping), rezultatele căutării de pe portaluri mari precum UOL, Terra, precum și site-uri mai mici care au motoare de căutare fac, de asemenea, parte din Rețeaua de căutare. interne și fac parte din Rețeaua de afiliați Google, Google AdSense .
Principalul avantaj al publicității în Rețeaua de căutare este că reclamele sunt afișate persoanelor interesate, adică care caută informații despre serviciile și produsele unei companii, ceea ce le crește șansele de a primi un clic.
Principalele sale limitări sunt concurența ridicată pentru unele cuvinte cheie (care poate duce la un cost pe clic foarte mare) și dificultatea de scalare, atunci când volumul de căutare este scăzut (la urma urmei, oricât de mare ai bugetul, poți ajunge doar la numărul de persoane care caută acele cuvinte cheie).
În ciuda acestui fapt, Rețeaua de căutare este încă cea mai bună opțiune pentru a începe să vă promovați afacerea pe Google.
Culoarea indicatorului de anunț
Google menține o politică de transparență pe platformele sale de publicitate. Din acest motiv, este obișnuit să vedeți avertismente care indică când un link conține un anunț.
În trecut, această etichetă era galbenă, ceea ce făcea mai evident că rezultatul căutării era o ofertă plătită.
Ulterior, s-a schimbat în verde, ceea ce a făcut ca anunțul să arate și mai asemănător cu un rezultat normal al căutării pentru cei mai neatenți.
În prezent, Google nu folosește nicio culoare anume pentru a scoate anunțul în evidență. Cu toate acestea, este posibil ca această decizie să se schimbe în timp.
Rețeaua de display
Rețeaua de display folosește formate de anunțuri vizuale, cum ar fi imagini și videoclipuri, și ajunge la peste 90% dintre utilizatorii de internet din întreaga lume . Prin urmare, este potrivit pentru campanii de cunoaștere a mărcii, luarea în considerare a produsului și, de asemenea, pentru remarketing.
Este alcătuit din mii de site-uri web, din diferite segmente – cum ar fi nytimes.com și weather.com, de exemplu -, precum și site-uri specifice Google, cum ar fi Google Finance, Gmail, Blogger și YouTube, care afișează anunțuri publicitare. Rețeaua include, de asemenea, site-uri web și aplicații pentru mobil (dispozitive mobile).oricând _ com și vremea . com , de exemplu — și, de asemenea, site-uri specifice Google, cum ar fi Google Finance, Gmail, Blogger și YouTube, care afișează anunțuri publicitare. Rețeaua include, de asemenea, site-uri web și aplicații pentru mobil (dispozitive mobile).
Spre deosebire de Rețeaua de căutare, care funcționează cu intenția de căutare a utilizatorilor, Rețeaua de display vă permite să ajungeți la un public mai larg cu anunțurile dvs. ținzându-le după:
- contexte specifice (de exemplu: site-uri web care vorbesc despre decorațiuni interioare);
- public țintă specific (de exemplu, tinere mame);
- locații specifice;
- și mult mai mult.
Afișând anunțuri în Rețeaua de display Google, un agent de publicitate poate ajunge la o gamă largă de clienți cu o varietate de interese și în momente diferite ale ciclului de cumpărare, afișând anunțuri într-o varietate de formate: text, grafic, video sau rich media.
De exemplu, o mamă a efectuat niște cercetări cu privire la cele mai bune vopsele pentru a picta camera copilului ei. A găsit, prin Google, un blog cu câteva sfaturi, iar în el se afla un banner al unui magazin de vopsea, pus la dispoziție prin Ads, oferind o promoție pentru unul dintre mărcile cercetate.
Acest anunt are mari sanse de conversie, tocmai din cauza momentului calatoriei de cumparare in care se afla.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale Rețelei de display este posibilitatea de a selecta, într-un mod detaliat, subiectele paginii sau site-urilor pe care vor fi afișate reclamele și pentru care public țintă.
Pe scurt, Rețeaua de display permite:
- creați toate tipurile de reclame: text, grafice, interactive și video;
- plasați aceste reclame pe site-uri web care sunt relevante pentru produsul și/sau serviciul vândut;
- afișați aceste reclame persoanelor care probabil sunt deja sau vor fi interesate;
- gestionați și urmăriți bugetul, campaniile și rezultatele pe parcurs, la fel ca în Rețeaua de căutare.
În dezavantaj, Rețeaua de display tinde să fie puțin mai dificil de creat, deoarece necesită crearea unei piese de design atrăgătoare pentru anunțul dvs. și în măsuri de banner foarte specifice.
În plus, deoarece este mai cuprinzător și apare în momente în care oamenii nu caută neapărat un produs sau un serviciu, rata sa de clic tinde să fie mai mică decât cea a Rețelei de căutare.
Sfat pentru campaniile mixte în Rețeaua de căutare și în Rețeaua de display
Când creați o campanie în Rețeaua de căutare, Google vă oferă opțiunea de a include și anunțuri grafice pentru a crea o campanie mixtă în Rețeaua de căutare și Rețeaua de display.
Deși poate părea o idee bună la început, această strategie are dezavantajul că nu poți controla cât de mult din bugetul tău merge către fiecare rețea.
În acest fel, devine mai dificil să testați și să explorați tot ce este mai bun pe care fiecare dintre rețele are de oferit.
Ca o practică bună, luați în considerare evitarea acestui tip de campanie mixtă , alegând să creați întotdeauna o campanie diferită pentru fiecare rețea pe care o veți utiliza.
Bonus – Măsurători banner:
Sfat special: Banca de imagini gratuită
Aveți o idee grozavă pentru un anunț pentru Rețeaua de display Google, dar nu aveți un designer sau nu aveți bugetul necesar pentru a angaja unul care să facă artă. Si acum?
Fii sigur că există o soluție!
În cadrul reclamelor în sine există o integrare cu o bancă de imagini gratuită, unde puteți utiliza imagini de înaltă calitate pentru a vă reprezenta produsul sau serviciul în campaniile din Rețeaua de display.
În plus, Ads are și un generator de anunțuri care utilizează conținutul site-ului în sine sau Landing Page pentru a genera bannere.
Doar urmați pașii și veți avea rapid un joc publicitar în toate formatele de banner disponibile pentru a face reclamă.
Sfat special #2: Canva
O altă modalitate de a vă crea bannere este prin intermediul site-ului web Canva , care oferă sute de șabloane gata făcute și ușor de editat.
Instrumentul este conceput pentru profani în design grafic și este foarte simplu și intuitiv de utilizat, chiar dacă nu aveți experiență.
campanii locale
Știi când cauti pe Google ceva de genul „restaurant lângă mine” și îți arată o hartă cu toate opțiunile de restaurante din jurul tău?
Aici intervin campaniile locale.
Cu ele, creați reclame care vă vor ajuta clienții să vă găsească sediul fizic.
În practică, Google arată o hartă, cu compania dvs. evidențiată, unei persoane care caută companii ca a dvs. în acea regiune.
Campaniile locale pot apărea pe pagina cu rezultatele căutării (cum ar fi în Rețeaua de căutare) sau sub forma unui anunț vizual pe un site web sau pe o aplicație parteneră (cum ar fi în Rețeaua de display).
Anunțurile dvs. pot apărea și pe Google Maps:
Pentru a crea o campanie locală, trebuie mai întâi să vă înregistrați sediul pe Google My Business .
Reclame YouTube
În fiecare zi, sute de mii de oameni accesează YouTube și urmăresc peste șase miliarde de ore de videoclipuri.
Sunt oameni care caută divertisment, informații, sfaturi și soluții la probleme. Nu este de mirare că YouTube a devenit al doilea cel mai mare motor de căutare online, după Google însuși.
YouTube aparține Google și, tocmai din cauza asta și a numărului său absurd de vizite, nu ar fi lăsat în afara Rețelei de display Ads.
Puteți afișa diferite formate de anunțuri pe YouTube. De asemenea, puteți decide unde și când va fi afișat un anunț video și puteți determina o audiență, formată din potențiali clienți.
Formate de anunțuri pentru YouTube
- Anunțuri in-stream care se pot închide: acestea sunt videoclipuri în care aveți opțiunea de a omite peste 5 secunde. În acest caz, plătiți numai atunci când utilizatorul vizionează mai mult de 30 de secunde din videoclipul dvs. (sau întregul videoclip dacă durata este mai scurtă) sau dă clic pe un buton de îndemn, oricare dintre acestea survine primul. Sunt potrivite pentru campanii care vizează generarea de vânzări, clienți potențiali, trafic pe site, recunoașterea mărcii sau luarea în considerare a produsului;
- Anunțuri in-stream care nu se pot închide: acestea sunt videoclipuri de maximum 15 secunde care nu pot fi omise. În acest caz, plătiți o sumă pentru fiecare mie de vizualizări (CPM). Acestea apar în videoclipuri de pe Youtube și pe site-urile partenere, înainte, în timpul sau după alte videoclipuri și sunt potrivite pentru campanii de cunoaștere a mărcii și de acoperire;
- Reclame Video Discovery: acestea sunt videoclipuri sugerate utilizatorului atunci când caută un cuvânt cheie pe Youtube. Acestea apar pe pagina cu rezultatele căutării, în coloana videoclipurilor aferente și pe pagina principală de Youtube de pe mobil. Formatul său are o miniatură și o descriere, la fel ca orice alt videoclip și este potrivit pentru campaniile de luare în considerare a mărcii și a produsului. Plătiți doar când utilizatorii dau clic pentru a viziona videoclipul.
- Anunțuri fulger: similar cu anunțurile in-stream care nu se pot închide, formatul fulger acceptă videoclipuri de maximum 6 secunde, care nu se pot închide. Acestea apar în videoclipurile de pe Youtube și site-urile partenere, înainte, în timpul sau după alte videoclipuri și sunt potrivite pentru campaniile de cunoaștere a mărcii și de acoperire.
- Anunțuri Masthead: Masthead este partea de sus a paginii de pornire YouTube. Aceste anunțuri sunt făcute la comandă, direct de la un reprezentant de vânzări Google. Sunt potrivite pentru campanii rapide, cum ar fi un eveniment promoțional, și sunt facturate pe zi de livrare (CPD).
- Reclame video de acțiune: acesta este cel mai nou format de anunț, creat pentru a ajuta companiile în perioada de izolare socială. În practică, combină strategiile de descoperire video și video in-stream care pot fi ignorate, oferind utilizatorului posibilitatea de a răsfoi un catalog de produse, de a vedea prețurile și, în final, de a face clic pe un buton „Cumpără acum”.”). Este potrivit pentru campanii cu obiectiv de conversie.
Cumpărături Google
Dacă ai un e-commerce cu multe produse sau ai un client care dorește să-și facă reclamă magazinul online, trebuie să te gândești:
„Cum voi face publicitate unei liste uriașe de produse? Va dura ani pentru a crea toate reclamele, nu există nicio modalitate de a face totul manual!”
Există o posibilitate în Reclame care poate ajuta în aceste cazuri și care oferă rezultate excelente pentru magazinele online.
Cu reclamele pentru Cumpărături Google, este posibilă crearea de campanii pentru promovarea produselor de comerț electronic, creșterea traficului către site și chiar către magazinele fizice, pe lângă generarea de clienți potențiali mai calificați.
Pentru a face publicitate pe Google Cumpărături, este necesar să trimiteți datele despre produse către Google Merchant Center folosind un feed de date (de obicei un fișier xml care conține toate specificațiile, prețurile și imaginile produsului).
Apoi creați o campanie Google Ads, care va folosi informațiile din feedul de produse Google Merchant Center pentru a determina cum și unde vor apărea anunțurile dvs.
În acest format, reclamele nu folosesc cuvinte cheie în direcționare, ci informațiile din feed, pe care Google le va raporta la ceea ce caută oamenii.
Odată ce informațiile sunt furnizate, Ads va putea crea în mod dinamic anunțuri care vor apărea în Rețeaua de căutare Google și în întreaga Rețea de display, unde toți potențialii clienți vor putea vedea produsele.
Aceste anunțuri pentru produse diferă de anunțurile text simple prin faptul că afișează o fotografie a produsului pe lângă titlu, preț, numele magazinului și alte informații relevante.
Acest tip de informații oferă oamenilor o idee bună despre produsul vândut înainte de a face clic pe anunț. Rezultatul sunt clicuri mai direcționate și clienți potențiali mai calificați, până la urmă au deja suficiente informații pentru a evalua dacă sunt sau nu interesați cu adevărat de produs.
Anunțurile dvs. pentru Cumpărături Google pot apărea în același timp cu un anunț text în Rețeaua de căutare. Acest lucru este posibil ca utilizatorii să aibă cele mai variate tipuri de informații și opțiuni despre produs chiar înainte de a face clic pe o pagină, crescând șansele de cumpărare.
Campanii pentru aplicații mobile
Dacă marca dvs. are o aplicație, Ads are mai multe posibilități de a determina oamenii să descarce sau să interacționeze cu ea.
Campanie de instalare a aplicațiilor mobile
Acest format vă permite să vă promovați aplicația în Rețeaua de căutare, Rețeaua de display sau YouTube, cu scopul de a genera mai multe instalări de aplicații.
Campanie universală pentru aplicații
Cu acest format, puteți rula o campanie pe Google Play, Căutare Google, YouTube și alte aplicații mobile, care vor conduce oamenii la listarea aplicației dvs. în Magazinul Google Play
Campanii de implicare în aplicații
Pentru oricine dorește să găsească persoane interesate de conținutul aplicației lor sau să îi determine pe cei care și-au instalat deja aplicația să o folosească din nou sau să ia măsuri.
Campanii numai pentru apeluri
Pentru companiile care preferă să primească apeluri telefonice, sau chiar pentru cele care nu au un site web, este posibil să se înființeze o campanie doar pentru apel. Cu această opțiune, în loc de clicuri, sumele licitate vor genera apeluri telefonice automate, nu o redirecționare către o pagină.
Acum că știm diferitele posibilități pe care le au Anunțurile, să înțelegem cum Google determină plasarea anunțurilor, licitațiile și costul clicurilor.
remarketing
Știi când mergi pe pagina unui produs și apoi ai senzația că acel produs te urmărește pe alte site-uri web și chiar pe aplicații?
Acesta este remarketing!
Această strategie de re-afișare a unui anunț pentru ceva care a stârnit anterior interesul unui utilizator se numește remarketing.
Prin intermediul acestuia, puteți ajunge la persoane care v-au accesat deja site-ul web sau v-au folosit aplicația. Acești „vizitatori din trecut” vă pot vedea anunțurile în timp ce navighează pe site-uri care fac parte din Rețeaua de display Google sau când efectuează căutări noi pentru termeni înrudiți.
În comerțul electronic, de exemplu, pentru fiecare 100 de persoane care intră pe site-ul tău pentru prima dată, doar 1 sau 2 vor cumpăra ceva.
Cu toate acestea, acest număr tinde să crească atunci când aceeași persoană a interacționat înainte cu marca dvs.
Pentru a configura remarketingul , trebuie să inserați eticheta de remarketing pe site-ul dvs. web sau în paginile aplicației, furnizată de Google Ads.
Când oamenii accesează pagini care sunt etichetate, este ca și cum ar fi fost „etichetate” pentru un anumit timp. Această etichetă îi va identifica pentru remarketing.
Apoi, sunt definite listele compuse din acele persoane „etichetate” care au accesat sau au efectuat o anumită acțiune, creând campanii de remarketing.
Tipuri de remarketing Google Ads:
- Remarketing standard: anunțurile sunt afișate vizitatorilor anteriori pe măsură ce navighează pe site-urile și aplicațiile din Rețeaua de display.
- Remarketing dinamic: puteți afișa anunțuri generate dinamic, adică anunțuri create chiar de Ads, persoanelor care v-au vizitat anterior site-ul, cu produse și servicii pe care le-au vizualizat în timp ce navigau pe site-uri și aplicații din Rețeaua de display.
- Remarketing mobil: puteți afișa reclame persoanelor care au folosit deja aplicația sau site-ul dvs. pentru mobil (mobil) în timp ce folosesc alte aplicații sau vizitează alte site-uri web.
- Liste de remarketing pentru anunțuri din Rețeaua de căutare: puteți afișa anunțuri persoanelor care v-au vizitat deja site-ul, în timp ce aceștia continuă să caute pe Google ceea ce au nevoie după ce părăsesc site-ul dvs. În acest caz, puteți crește suma licitată oferită de cuvintele cheie atunci când acestea sunt căutate de acest public.
- Remarketing video: persoanele care au interacționat cu videoclipurile dvs. sau cu canalul dvs. YouTube pot fi, de asemenea, afectate din nou în timp ce navighează pe YouTube și alte videoclipuri, site-uri și aplicații din Rețeaua de display. Reclamele oferă, de asemenea, opțiunea de a face publicitate unei anumite secvențe de videoclipuri și, astfel, de a construi o pâlnie de vânzări pentru produsul dvs.
Segmente de public asemănătoare, anunțurile „semănătoare”
Cu remarketingul Google, puteți ajunge la persoane care v-au vizitat deja site-ul web și puteți afișa reclame unui public care este deja interesat de produsele și/sau serviciile dvs.
Dar dacă ar fi posibil să găsești oameni noi cu caracteristici similare celor care sunt deja clienții tăi sau și-au manifestat deja un anumit interes? Acest lucru este, de asemenea, posibil, la fel ca și în cazul reclamelor Facebook.
Cu funcția „Segmente de public similare”, Reclamele găsește persoane cu caracteristici comune cu vizitatorii site-ului dvs.
Adăugând „Segmente de public similare” la grupul dvs. de anunțuri, le puteți afișa persoanelor ale căror interese sunt similare cu cele ale vizitatorilor site-ului dvs. Astfel, este posibil să ajungi la noi potențiali clienți, cu șanse mari de conversie.
Reclame pentru liste de corespondență
Cu Ads este posibil să creați campanii specifice pentru persoanele care sunt deja clienți sau chiar să creați ceva mai specific pentru un anumit grup de clienți.
Cu funcția de reclame din lista de corespondență Ads, puteți utiliza o bază de e-mail pentru clienți pentru a afișa anunțuri în Căutarea Google, Gmail sau YouTube.
Această posibilitate aduce un potențial mare de a reactiva clienții cu promoții sau chiar conduce campanii de nutrire . De asemenea, este posibil să generați o audiență similară cu lista de e-mail, pentru a afecta persoanele cu același profil ca și lista existentă.
Și care este principalul avantaj al remarketingului?
Dacă ați auzit de rata de conversie , atunci este posibil să fi observat că majoritatea vizitatorilor site-ului dvs. NU vor face o achiziție la prima vizită.
Extensii la anunțuri
Una dintre modalitățile de a crește vizibilitatea și rata de clic a anunțurilor dvs. este prin extensii.
Extensiile la anunțuri aduc informații suplimentare care pot fi decisive atunci când o persoană vă alege compania.
Formatele de extensie includ: butoane de apel (pentru ca utilizatorul să vă sune afacerea), adresa sediului dvs., link-uri către anumite pagini de pe site-ul dvs., promoții și multe altele.
Și cel mai bine: fără costuri suplimentare.
În continuare, veți vedea când să utilizați fiecare dintre principalele extensii de anunțuri.
extensie de preț
Extensiile de preț au scopul de a afișa prețurile anumitor produse sau servicii înainte ca utilizatorul să facă clic pe anunț.
Această extensie este afișată numai pentru rezultatele căutării realizate prin intermediul smartphone-urilor. În acest fel, dacă site-ul nu este responsive sau nu are o versiune mobilă, extensia nu va funcționa. Și anunțul trebuie să fie în prima poziție a rezultatului căutării pentru ca extensia să se afișeze.
De asemenea, este important să rețineți că prețurile afișate în extensie nu sunt actualizate automat, ca și în cazul anunțurilor pentru Cumpărături Google care sunt alimentate prin feed.
Prin urmare, prețurile introduse trebuie actualizate constant, prevenind orice discrepanță între prețul afișat în anunț și prețul de pe Landing Page (pagină de destinație sau conversie).
Acum că știm ce este Google Ads și suntem la curent cu cele mai recente știri, haideți să vedem câteva motive bune pentru a face publicitate.
Extensie pentru înștiințări
Acestea apar ca text suplimentar după descrierea produsului și vă permit să promovați și mai multe beneficii sau oferte exclusive, cum ar fi „livrare gratuită” sau „12 rate fără dobândă”.
Principalul său avantaj este acela de a evidenția elementele de diferențiere ai companiei dvs. și de a vă permite să efectuați teste pentru a înțelege ce fel de beneficii apreciază cel mai mult clienții dvs.
Ca o bună practică, oferiți informații detaliate clienților. De exemplu, „Livrare în 24 de ore” în loc de „Livrare rapidă”.
extensia sitelink
Aceștia direcționează oamenii către anumite pagini de pe site-ul dvs., reducând numărul de clicuri necesare pentru conversie.
Când creați o extensie de sitelink, selectați paginile care sunt cele mai strategice pentru a-ți viza clienții potențiali, cum ar fi cele care ocolesc obiecțiile recurente, care oferă beneficii sau care evidențiază produsele cele mai vândute.
Fragmente structurate
Fragmentele structurate sunt o modalitate de a evidenția beneficiile specifice ale ofertei dvs. Acestea apar sub anunțul dvs. text, sub formă de anteturi personalizate, care includ:
- facilități;
- mărci;
- cursuri;
- cursuri de licență;
- destinații;
- acoperire de asigurare;
- modele;
- cartiere;
- Servicii;
- Software;
- stiluri;
- tipuri.
Pur și simplu alegeți cel mai potrivit tip de antet pentru oferta dvs., apoi enumerați beneficiile.
De exemplu, un anunț pentru un hotel poate conține un fragment de servicii, care include „Mic dejun”, „WiFi gratuit”, „Loc de parcare” etc.
extensii de apel
Indicate pentru campaniile al căror obiectiv este generarea de apeluri telefonice, extensiile de apel vă permit să adăugați numere de telefon la anunțurile dvs.
În acest fel, atunci când oamenii văd anunțul pe un dispozitiv mobil, pot atinge sau da clic pe un buton și pot apela direct compania dvs.
La crearea anunțului cu o extensie de apel, puteți defini orele de deschidere ale sediului dvs., astfel încât opțiunea de apel telefonic să fie dezactivată în momentele în care afacerea dvs. nu răspunde.
De asemenea, puteți urmări conversiile în funcție de durata apelului.
extensii de locație
Indicate pentru campaniile al căror obiectiv este acela de a genera vizite la o unitate fizică, extensiile de locație îi ajută pe oameni să găsească afacerea dvs., așa cum afișează, în reclame, adresă, o hartă sau chiar distanța până la magazinul dvs.
Extensii de locație pentru afiliați
Prin extensiile de locație afiliate, clienții pot găsi lanțuri de magazine cu amănuntul care își vând produsele.
Deocamdată, această funcție este limitată la comercianții mari cu amănuntul.
extensii de aplicație
Dacă scopul dvs. este să promovați descărcarea unei aplicații, aceste extensii sunt ideale pentru campania dvs.
În practică, anunțurile dvs. vor apărea cu un buton care duce utilizatorul la pagina aplicației dvs. din magazinul de aplicații Google sau Apple.
Puteți chiar să vizați dispozitivele care folosesc un anumit sistem de operare (android sau iOS) și chiar să excludeți tabletele.
Extensii de formulare pentru clienți potențiali
Acestea vă permit să generați clienți potențiali mai rapid prin crearea unui formular pentru ca oamenii să trimită informații direct în anunțul dvs.
Indicate pentru campaniile care vizează generarea de clienți potențiali, extensiile de formular au câteva condiții de implementat, precum:
- o bună înregistrare a conformității politicii;
- un cont Google Ads dintr-o industrie sau sub-industrie eligibilă, industrii sensibile sau sub-industrie (de exemplu, conținut sexual) nu poate folosi formulare de clienți potențiali;
- o politică de confidențialitate a companiei dvs., deoarece atunci când creați o extensie de formular pentru clienți potențiali în Google Ads, trebuie să furnizați un link către politica de confidențialitate, care este afișat la sfârșitul formularului.
Cum funcționează Google Ads
De asemenea, este important, pentru a-ți crește șansele de a obține rezultate bune, că știi, pe lângă funcționalități, cum anume creează și publică Google Ads anunțurile tale.
Cu aceasta, puteți acționa și mai strategic, puteți reduce costurile pe anunț și puteți face campania și mai bine direcționată.
Cum determină Anunțurile poziția anunțurilor?
De fiecare dată când cineva efectuează o căutare pe Google, Ads organizează o licitație pentru cuvântul cheie căutat. Procesul determină ce anunțuri vor apărea pentru acea căutare și în ce ordine vor apărea în rezultatul căutării (SERP).
Ori de câte ori un anunț este eligibil să apară într-o căutare, acesta trece prin această licitație publicitară. Dar aceasta nu este o simplă licitație, în care câștigă cel mai mare ofertant.
Google are o politică de recompensare a agenților de publicitate care oferă cea mai bună experiență de utilizare. Prin urmare, pe lângă suma licitată, sunt luați în considerare și alți factori pentru a determina poziția în SERP.
În practică, anunțurile dvs. se vor clasa alături de cele ale altor agenți de publicitate pe baza Clasării anunțului dvs., care este determinată de suma licitată CPC (cost pe clic) maximă și de Scorul de calitate.
Aceasta înseamnă că, dacă Scorul dvs. de calitate este mai mare decât scorul altui agent de publicitate aflat direct sub dvs., clasarea dvs. poate fi mai mare, chiar dacă oferta lor este mai mare decât a dvs.
Pe scurt, alegerea plasamentului funcționează după cum urmează:
1 – Când cineva caută, sistemul Google Ads găsește toate anunțurile ale căror cuvinte cheie corespund căutării.
2 – Din aceste anunțuri, sistemul le ignoră pe toate cele care nu sunt eligibile, cum ar fi anunțurile respinse sau direcționate către o altă țară.
3 – Dintre reclamele rămase, pot fi afișate doar cele cu un Ad Rank suficient de ridicat. Clasarea anunțului este o combinație a sumei licitate și a Scorului de calitate al anunțului.
În acest fel, datorită Scorului de calitate, chiar dacă sumele licitate ale concurenței sunt mai mari decât ale dvs., anunțul dvs. poate câștiga în continuare o poziție mai mare la un preț mai mic, folosind cuvântul cheie ales.
POZIȚIA PUBLICITĂR = (prețul maxim pe clic) X (indicele de calitate al cuvântului cheie care a declanșat anunțul).
Deoarece procesul de licitație se repetă cu fiecare căutare pe Google, fiecare licitație poate avea rezultate diferite în funcție de concurența la momentul respectiv. Asadar, este normal sa observam o oarecare oscilatie in pozitia anuntului pe pagina si in posibilitatea afisarii anuntului.
Indicele de calitate? Ce este și unde îl văd?
După cum am explicat, Scorul de calitate face ca anunțurile să funcționeze mai corect cu cei care livrează anunțuri cu adevărat relevante pentru oameni.
Aceasta este o estimare a calității anunțurilor, cuvintelor cheie și paginii de destinație.
Vă puteți face o idee generală despre calitatea anunțurilor dvs. în câmpul „Analiza cuvintelor cheie” din contul dvs. (afișat pe o scară de la 1 la 10). Pentru a găsi acel număr, urmați acești pași:
- Introduceți fila Cuvinte cheie;
- Faceți clic pe Coloane, apoi pe Modificați coloane;
- Sub Scorul de calitate, adăugați opțiunea Scorul de calitate.
Cu cât anunțurile și paginile dvs. de destinație sunt mai relevante pentru persoanele pe care le afectați, cu atât este mai probabil să găsiți Scoruri de calitate mai bune și să vă bucurați de avantajele de a avea un anunț eligibil, cum ar fi o poziție mai înaltă sau un cost-pe-clic (CPC) mai mic. .
Componentele indicelui de calitate
Componentele Scorului de calitate sunt:
- CTR (rata de clic);
- Relevanța anunțului;
- Pagină de destinație sau experiență pe pagina de destinație.
CTR – rata de clic
Pentru a calcula Scorul de calitate, Google evaluează CTR (rata de clic) a cuvântului cheie care a declanșat anunțul, adică de câte ori s-a făcut clic pe anunț (clicuri) împărțit la numărul de ori pe anunț. a apărut cuiva (impresii). Se crede că CTR este factorul care are cea mai mare putere în Indicele de calitate.
Ideea este că, dacă anunțul dvs. primește multe clicuri în comparație cu alții, probabil că este mai relevant decât restul.
Relevanța anunțului
Relevanța anunțului indică valoarea cuvântului cheie în raport cu mesajul publicitar.
Un exemplu simplu: cineva a făcut o căutare pe Google cu orice cuvânt cheie și a găsit un anunț care a fost în concordanță cu căutarea, deoarece conținea cuvântul cheie căutat și mai multe informații. Acest anunț este relevant.
Există trei stări de relevanță: peste medie, medie sau sub medie.
Evident, o stare „medie” sau „peste medie” indică faptul că relevanța anunțului este bună pentru cuvântul cheie, în comparație cu toate celelalte cuvinte cheie din Google Ads.
Dar starea „sub medie” indică faptul că anunțul sau cuvântul cheie poate să nu fie suficient de clar sau chiar că grupul de anunțuri conține prea multe subiecte.
Pagini de destinație (pagini de destinație)
Paginile de destinație , cunoscute în mod obișnuit ca Pagini de destinație , sunt foarte importante în Scorul de calitate al anunțurilor, iar această pondere a crescut de-a lungul timpului, deoarece utilizarea smartphone-urilor pentru a efectua căutări necesită ca aceste pagini să aibă o bună utilizare pe dispozitivele mobile.
Pe scurt, atunci când o persoană accesează o pagină printr-un anunț, are o așteptare. Dacă așteptările nu sunt îndeplinite, probabil că va respinge pagina și va reveni la Google pentru a efectua o nouă căutare.
„Experiența paginii de destinație” se referă la opinia Google cu privire la cât de pozitivă este experiența utilizatorului atunci când ajunge pe pagina dvs. de destinație (pagina web către care sunt direcționați după ce face clic pe anunț).
Sfaturi pentru a îmbunătăți experiența paginii de destinație:
- oferi reclamelor conținut coerent, relevant și original;
- transmite credibilitate și fiabilitate, de exemplu, oferind explicații despre produsele sau serviciile tale, înainte de a cere utilizatorilor să completeze formulare sau să cumpere ceva;
- facilitează navigarea, în special pe site-urile mobile, pentru că dacă publicul tău caută prin smartphone-uri, aceasta este o prioritate de top;
- Utilizabilitatea bună încurajează vizitatorii să petreacă mai mult timp pe pagina dvs., așa că este important să vă asigurați că se încarcă suficient de repede, astfel încât persoanele care dau clic pe anunțul dvs. să nu renunțe și să părăsească site-ul dvs.
Experiența în pagina de destinație nu afectează doar Scorul de calitate, ci și Clasarea anunțului și costurile publicitare.
Cum calculează Google valoarea CPC?
Acum că înțelegem cum poziționează Google Ads anunțurile și ce factori sunt implicați în acest proces, să ne uităm la modul în care sunt determinate costurile-pe-clic și cum Google leagă factorii descriși mai sus pentru a genera costul real pe care îl veți fi taxat.
În exemplu, advertiserul Superman este pe prima poziție, deoarece are cel mai bun clasament (Ad Rank), urmat de advertiserul Spider-Man.
În acest fel, chiar dacă sumele licitate ale tuturor agenților de publicitate sunt aceleași, numai cei cu cel mai bun Scor de calitate se vor putea bucura de un CPC mai ieftin.
Structura publicitară
Google Ads este o platformă extrem de intuitivă care permite învățarea și utilizarea ușoară. Cu toate acestea, este extrem de important să înțelegeți cum funcționează și să îi structurați corect toate nivelurile, astfel încât advertiserul să profite la maximum de toate posibilitățile sale.
La nivel de cont, setăm permisiunile de acces la cont, parola și informațiile de facturare.
La nivel de campanie, definiți propriul buget și setări care determină unde apar anunțurile dvs.
La nivel de grup de anunțuri, după cum sugerează și numele, creăm anunțurile și cuvintele cheie care vor permite afișarea anunțurilor și a extensiilor acestora.
nivel de cont
Primul pas pentru a începe să utilizați Ads este să creați un cont. Trebuie doar să aveți un e-mail Gmail și să vă înregistrați.
La nivel de cont, puteți defini cine va avea acces la acesta și, de asemenea, puteți face legătura cu alte instrumente, cum ar fi Google Analytics și Google Search Console, precum și să configurați alerte și să alegeți limba și fusul orar al profilului dvs.
Sfat 1: Nu uitați niciodată să conectați Google Analytics la contul dvs. Ads!
Conectarea conturilor permite o analiză mai bună a informațiilor, precum și posibilitatea de a utiliza Analytics pentru a crea audiențe bazate pe obiective definite.
Sfat 2: Nu lăsați niciodată să se activeze codificarea automată!
La configurarea acestei setari, reclamele vor fi identificate cu un parametru care va fi atasat automat la adresa URL. În acest fel, se poate identifica prin Google Analytics pe ce anunt s-a făcut clic și care a generat vizite pe site.
la nivel de campanie
După definirea informațiilor la nivel de cont, puteți crea primele campanii. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe fila „Campanii” și apoi pe „+ Campanie”.
Apoi, alegeți pur și simplu setările dispozitivului, direcționarea în funcție de locație, direcționarea în funcție de limbă, strategia de licitare și extensiile la anunțuri, care pot fi, de asemenea, setate sau modificate ulterior.
Nivelul grupurilor de anunțuri
La acest nivel, agentul de publicitate creează un grup de anunțuri, care conține unul sau mai multe anunțuri vizate de un set de cuvinte cheie. O bună practică este să vă bazați grupurile de anunțuri pe secțiunile sau categoriile site-ului care vor fi promovate.
Când creați un grup nou, veți fi direcționat către o pagină pentru a crea un nou anunț și pentru a defini cuvintele cheie și sumele licitate (CPC).
Reclame
După crearea unui grup de anunțuri, următorul pas este crearea unui anunț:
După cum am menționat mai devreme, modelul reclamelor s-a schimbat. Acum, puteți crea mai multe variante de titlu și lăsați Google să testeze automat care dintre ele aduc cele mai bune rezultate.
De asemenea, puteți testa diferite descrieri, iar Google va comuta între afișarea unora dintre ele și extensiile la anunțuri.
O altă funcție nouă este contorul de calitate a reclamelor, unde primiți feedback în timp real de la Google însuși despre cât de atractive sunt titlurile dvs. și alegerea corectă a cuvintelor cheie.
Și dacă vopsești în alb atunci când creezi aceste titluri, nu-ți face griji! De asemenea, Google poate sugera idei bazate pe cuvinte cheie care există deja pe site-ul dvs.
Pentru a crea alte anunțuri într-un grup, faceți clic pe butonul „Anunțuri”, apoi pe „+”
Mai jos sunt practicile la crearea unui anunț.
- Evidențiați diferențele: Livrare gratuită? Promoție exclusivă? Vorbiți despre produse sau servicii, prețurile acestora, expuneți ofertele. De obicei, oamenii folosesc Google pentru a decide ceva, așa că acest lucru îi poate ajuta să ia o decizie.
- Utilizați CTA (Call-to-Action): Expresii imperative precum „cumpărați”, „sunați astăzi”, „comandați acum”, „accesați acum”, „înregistrați-vă” sau „solicitați o ofertă” pot ajuta oamenii să înțeleagă următorul pas după dând clic pe anunț.
- Includeți cuvinte cheie în anunț: utilizarea cuvintelor cheie în textul publicitar arată că anunțul dvs. este relevant pentru ceea ce caută utilizatorii.
- Verificați dacă anunțul este în concordanță cu Pagina de destinație: Asigurați-vă că promoțiile sau produsele anunțate în Reclame sunt relevante pentru Pagina de destinație, adică sunt prezente pe aceasta, pentru a împiedica oamenii să părăsească site-ul deoarece nu găsesc ceea ce căutau.
- Utilizați toate extensiile la anunțuri posibile: extensiile la anunțuri completează informațiile, făcându-le și mai atractive.
- Efectuați teste: creați mai multe variante ale reclamelor, respectând tema fiecărui grup și cuvintele cheie respective, pentru a vedea care dintre ele are cel mai bine.
Cum să configurați extensiile la anunțuri
Extensiile la anunțuri sunt configurate la nivel de campanie, dar pot fi activate după crearea anunțurilor. Aceste extensii sunt extrem de importante, deoarece, după cum am menționat mai devreme, afișează informații suplimentare despre ceea ce este promovat.
Acestea ajută la creșterea vizibilității anunțurilor care apar deasupra rezultatelor căutării organice (gratuite) și la îmbunătățirea ratei de clic (CTR, care este unul dintre factorii din Scorul de calitate) a anunțurilor dvs. Cu cât anunțul dvs. primește mai multe clicuri, cu atât veți primi mai mult trafic de clienți.
Pentru a adăuga o extensie, faceți clic pe „Anunțuri și extensii”, apoi pe „Extensii” și apoi faceți clic pe butonul „+”
Cuvinte cheie
De asemenea, la crearea grupului de anunțuri, este necesar să se informeze cuvintele cheie care vor fi folosite pentru a viza anunțul care tocmai a fost creat.
De asemenea, puteți licita un standard (CPC maxim) pentru toate cuvintele cheie care vor fi plasate în grupul de anunțuri.
Mai jos este un exemplu despre modul în care cuvintele cheie ar trebui să fie distribuite în grupurile de anunțuri respective.
Tipuri de potrivire a cuvintelor cheie
De obicei, oamenii efectuează căutările pe Google în mod diferit. De exemplu, o persoană ar putea căuta „adidași negri”, iar o altă persoană ar putea fi mai precisă, căutând „adidași nike negri”.
În cele din urmă, ambii sunt adidași negri, dar dacă agentul de publicitate nu deține un adidași marca Nike, ar trebui să-și arate anunțul celui de-al doilea?
Este extrem de important să definiți potrivirea pentru fiecare cuvânt cheie și să ajutați la controlul gradului de potrivire dintre termenul de căutare al unei persoane și cuvântul cheie, astfel încât anunțul dvs. să fie afișat către cei care ar putea fi de fapt interesați de acesta.
Anunțurile permit următoarele opțiuni de potrivire:
- Potrivire amplă (fără simboluri): permite anunțului dvs. să apară pentru căutări de expresii similare și variante relevante.
- Potrivirea expresiei (între „”): permite anunțului dvs. să apară numai pentru căutările care includ expresia exactă sau variante apropiate ale expresiei exacte, cu cuvinte suplimentare înainte și după ele.
- Potrivire amplă modificată (cu un „+” înainte de termen): permite anunțului să apară atunci când o căutare este efectuată folosind variații apropiate, dar nu sinonime, ale cuvântului cheie.
- Potrivire exactă (inclusă [ ]): permite anunțului dvs. să apară numai pentru căutări pentru o expresie exactă sau pentru variații apropiate ale expresiei exacte, fără alte cuvinte.
Puteți alege una sau mai multe opțiuni de potrivire pentru un cuvânt cheie. Dacă nu este specificată nicio opțiune de potrivire, cuvintele cheie sunt considerate potrivire amplă.
rapoarte
După ce v-ați creat contul, campaniile, grupurile de anunțuri, anunțurile și extensiile, sunteți gata să începeți să difuzați anunțurile.
De acolo vine una dintre cele mai importante părți, dacă nu cea mai importantă, care este urmărirea. Printr-o buna monitorizare este posibila optimizarea campaniei pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune.
Pentru aceasta, Ads oferă posibilitatea de a genera rapoarte care arată valorile de performanță, din momentul în care anunțurile sunt vizualizate, până în momentul în care primesc clicuri sau interacțiuni și, de asemenea, post-clic, identificând numărul de conversii.
Cu aceste rapoarte, puteți vedea rezultate pentru utilizatorii care au dat clic pe anunțurile dvs.
Există mai multe tipuri de rapoarte și este posibil să configurați toate valorile necesare pentru urmărirea lor.
De exemplu, care campanii generează cele mai multe conversii și venituri? Este posibil să analizați ce cuvinte cheie aduc de fapt revenirea campaniei și chiar să aflați cel mai bun moment al zilei pentru a vă afișa anunțurile.
De asemenea, este posibil să exportați toate informațiile, ceea ce face mult mai ușor pentru alte persoane implicate în campanie să aibă acces la rezultate.
Poate părea complex și oarecum extins, dar Ads este o platformă intuitivă, simplu de utilizat. Cu toate acestea, ca orice, este nevoie de practică pentru a stăpâni și de multă urmărire pentru a obține rezultate bune.
Cum să configurați conversiile
Pentru a afla dacă campaniile dvs. aduc rezultatele așteptate în apeluri, generarea de clienți potențiali sau chiar vânzări, trebuie să configurați conversiile în Google Ads.
Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma instrumente și în coloana „Măsurare” faceți clic pe „Conversii”
Conversie site:
Indicat pentru a urmări anumite acțiuni de pe site-ul dvs., cum ar fi adăugarea de produse în coș, completarea unei evidențe de generare de clienți potențiali sau chiar efectuarea unei achiziții.
Pentru a-l configura este simplu. Doar urmați acești pași:
- Categorie: alegeți tipul de conversie (cumpărare, abonament, cerere de ofertă etc.)
- Nume conversie: este un nume intern, astfel încât să puteți identifica conversiile care au fost create;
- Valoare: dacă doriți ca Google să calculeze cât a câștigat compania dvs. din acea conversie, atribuiți-i o valoare numerică (care poate fi variabilă sau unică);
- Număr: utilizați „Toate” pentru conversii de achiziție și „Unul” pentru generarea de clienți potențiali.
- Faceți clic și previzualizați fereastra de conversie: se recomandă să lăsați bifate opțiunile care vin implicit, cu excepția cazului în care aveți nevoie de criterii și mai specifice pentru a urmări conversiile;
- Includeți în conversii: recomandat să îl lăsați în „Da”.
- Model de atribuire: alegeți cum doriți să calculați valoarea mai multor puncte de contact ale unei persoane care a devenit client potențial sau client. Dacă nu aveți încă acest set, îl puteți seta la „Ultimul clic” în mod implicit.
Eticheta Google nu este altceva decât un cod în format html care trebuie plasat în câmpul <head> al paginii dvs.
Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Instalați eticheta de unul singur”, copiați cele 2 coduri care vor apărea (etichetă globală și fragment de eveniment) și distribuiți-le după cum urmează:
- Etichetă globală: trebuie plasată pe TOATE paginile site-ului dvs., fără excepție;
- Fragment de eveniment: ar trebui să fie plasat NUMAI pe pagina de conversie (de exemplu, o pagină de mulțumire).
Dacă nu aveți acces la codul html al site-ului dvs. web, faceți clic pe „Trimiteți eticheta prin e-mail” pentru a trimite instrucțiunile dezvoltatorului.
De asemenea, îl puteți instala prin Google Tag Manager
Conversie aplicație:
Această conversie urmărește instalările aplicației sau achizițiile efectuate în cadrul acesteia.
Procesul său de configurare este foarte asemănător cu cel al conversiei site-ului web, cu diferența că trebuie să alegeți în ce magazin este oferită aplicația dvs. (magazinul Google Play sau terți).
Dacă aplicația dvs. se află în Magazinul Google Play, în următorul ecran trebuie doar să căutați numele acesteia în lista de aplicații și să completați celelalte informații solicitate.
Conversii prin apeluri telefonice:
Această funcționalitate vă permite să urmăriți câți oameni v-au sunat compania prin intermediul anunțurilor dvs.
În plus, puteți seta și o limită de timp minimă, în secunde, pentru ca acel apel să fie socotit ca o conversie reală, nu doar un lead descalificat.
Procesul său de configurare este, de asemenea, foarte similar cu cel al Site-urilor, pe care l-am văzut mai sus. Principala diferență este ce tip de apel doriți să urmăriți:
- cele realizate direct de reclamele de pe SERP;
- cele făcute la numărul de pe site-ul dvs.;
- sau cele care apar pe versiunea mobilă a site-ului dvs.
După alegerea originii convorbirii telefonice, următorii pași sunt aceiași ca și pentru conversia Site-ului, cu diferența de un singur câmp: durata apelului .
Odată ce conversiile sunt configurate, trebuie doar să selectați, în fiecare anunț sau campanie, care conversie trebuie luată în considerare.
Primă
Pe lângă toate funcțiile Google Ads, există suplimente și aplicații care pot compune și îmbunătăți atât execuția, cât și elaborarea strategiei dvs. publicitare.
De aceea am separat cele mai bune opțiuni de bonus pe care să le cunoașteți și să le integrați în campania dvs. de Marketing, pentru a obține rezultate și mai incredibile!
Editor de reclame
Ads Editor este o aplicație descărcabilă gratuită de la Google pentru a gestiona eficient conturile Google Ads mari.
Pur și simplu descărcați campaniile, faceți modificări simultane cu instrumentele de editare și apoi încărcați acele modificări în bloc în Google Ads.
În plus, prin intermediul aplicației desktop gratuite, îți poți gestiona contul offline și poți face modificări rapid și convenabil.
scenarii
Google Ads Script este o nouă modalitate de a interacționa cu campaniile Google Ads, cu posibilitatea de automatizare a sarcinilor, de comunicare cu sisteme externe, de extragere a rapoartelor personalizate și de emitere de alerte pe baza informațiilor colectate de script.
Aceasta este o funcție avansată de anunțuri. Nu este necesar să fii programator pentru a folosi scripturile, dar este important să ai niște cunoștințe de codificare sau, cel puțin, să ai pe cineva care să înțeleagă să se asigure că scripturile sunt sigure și nu vor afecta campania.
Google Partners
Google Partners este programul de certificare pentru agențiile și profesioniștii Google Ads . Cu certificatul, se poate dovedi domeniul platformei și aduce securitate și credibilitate celor care intenționează să facă publicitate.
Prin intermediul acestuia, agențiile și profesioniștii au acces la diverse materiale de studiu și examene online. În prezent, este necesară promovarea următoarelor teste.
La promovarea examenelor primești certificatul pentru fiecare dintre ele. Cu toate acestea, pentru a obține insigna Google Partner, profesionistul sau agenția trebuie să îndeplinească și alte cerințe, cum ar fi un istoric al bunelor practici în cont, valoarea generată de conturi în ultimele 90 de zile, tipurile de campanii care se desfășoară, printre altele.
Oricum, indiferent de obținerea sigiliului sau nu, este extrem de valabil ca orice profesionist al media de performanță să susțină examenele pentru obținerea certificatelor disponibile, deoarece acest lucru demonstrează cunoașterea și stăpânirea totală a platformei.
Accesați: Google Partners
Concluzie
Acum că știți cum funcționează Google Ads și toate avantajele pe care le oferă, este timpul să folosiți cunoștințele dobândite și să vă creați prima campanie. Un sfat este să folosiți cupoanele pe care Google însuși le oferă celor care își creează prima campanie.
Este important să evaluezi toate momentele în care publicul tău poate fi afectat de platformă și să identifici în ce moment al deciziei se află. Cu aceste informații și analize, este posibil să se creeze campanii cu adevărat eficiente și să se identifice efectiv ce tip de campanie aduce cel mai bun profit.
În mod ideal, utilizați Google Ads ca unul dintre canalele de achiziție de trafic cu returnare rapidă, în special la începutul unei campanii de marketing digital, unde sprijinul dvs. este esențial.
Cu campanii, puteți identifica cuvinte cheie cu randament ridicat și puteți utiliza aceste informații pentru crearea de conținut și SEO.
Acesta este un alt punct fundamental: nu eșuați niciodată să vă planificați strategia de marketing de conținut , astfel încât pe termen mediu și lung să generați deja trafic bun pentru cuvintele cheie principale și, astfel, să vă reduceți investiția în reclame și să o utilizați numai pentru cuvintele cheie pe care nu o sunteți. pozitionat organic pe inca.
Ca sfat final, dacă doriți ajutor de la experți pentru a crea și urmări campanii publicitare pentru afacerea dvs. pe internet, vă recomandăm agenția Leads & Ads . , care este specializată în media plătită pe Google și rețelele sociale.
Și dacă doriți să aveți acest material cu dvs., asigurați-vă că descărcați ghidul nostru pe Google Ads!