Știi cum să construiești un tablou de bord de vânzări? Acest instrument este esențial pentru a vă îmbunătăți strategiile de afaceri și pentru a avea o vedere mai bună a valorilor relevante pentru a maximiza profiturile. Învățarea cum să o faci va contribui în mare măsură la îmbunătățirea rezultatelor!
Vrei să ai strategii bune care să genereze rezultate, cu cât mai puține resurse? Deci, investiția într-un tablou de bord de vânzări merită. În acest fel, ai un instrument care oferă metrici și indicatori capabili să ajute în luarea deciziilor și în direcția corectă a banilor.
Adică, atunci când pariezi pe acest tip de panou, ai un ghid de vânzări care oferă informații importante pentru a diagnostica greșelile și succesele . Dacă vrei să știi cum să folosești un instrument atât de important pentru compania ta, merită să verifici acest conținut. În ea, veți găsi următoarele subiecte:
- Ce este un tablou de bord de vânzări?
- Care sunt principalele tipuri de tablouri de bord?
- Cât de important este tabloul de bord?
- Cum să-ți construiești tabloul de bord de vânzări?
Ce este un tablou de bord de vânzări?
Tabloul de bord al vânzărilor este un instrument vizual care oferă date și valori fundamentale pentru luarea deciziilor . Astfel, îl poți organiza pentru a oferi cele mai importante informații, astfel încât echipa ta să poată verifica unde o faci corect și ce poți face pentru a optimiza rezultatele.
În acesta, puteți încorpora informații precum numerele de vânzări, indicatori de marketing digital și altele. În plus, este posibil să urmăriți toți KPI-urile în timp real și într-un mod foarte vizual, prin intermediul graficelor. Adică îți este mai ușor să verifici ce se întâmplă în afacere și să iei decizii agile și precise.
Companiile folosesc adesea acest instrument pe monitoare mai mari pentru a oferi și mai multă claritate. De asemenea, merită să implicați întreaga echipă de vânzări pentru a obține idei mai bune despre cum să procedați pentru a optimiza resursele și a obține rezultate expresive.
Care sunt principalele tipuri de tablouri de bord?
Există câteva tipuri de tablouri de bord de vânzări care pot fi încorporate în rutina zilnică a companiei, cu intenția de a îmbunătăți performanța. Prin fiecare dintre ele, este posibil să obții informații importante și să-ți îndrepti afacerea către succes. Vezi care sunt cele principale.
Performanţă
Acest format de tablou de bord prezintă de obicei cele mai cuprinzătoare și de nivel înalt valorii de vânzări . Prin intermediul acestuia se poate vizualiza comportamentul următorilor indicatori: venit, marja de profit, flux de vânzări și rate de închidere.
Conversie
Pentru acest model, este obișnuit să se bazeze pe afișarea graficelor care detaliază diferite rate de conversie pentru fiecare moment al conductei de vânzări . De asemenea, puteți încorpora și date privind proporția de clienți potențiali, numărul de oportunități reale, printre alte valori.
ciclul de vânzări
Tabloul de bord ciclului de vânzări este unul dintre cele mai simple șabloane disponibile . Arată echipei cât timp, în medie, durează pentru a finaliza o vânzare client, precum și ia în considerare progresul realizat de o anumită campanie a companiei.
Cât de important este tabloul de bord?
Tabloul de bord de vânzări este un instrument esențial pentru a ajuta managerii și oamenii de vânzări să dezvolte o viziune sistematică a informațiilor cheie de afaceri . Prin intermediul acestuia, este posibilă consolidarea celor mai relevante date din panel, facilitând procesul de analiză și luarea deciziilor .
Astfel, instrumentul ajută la a face echipa mai inteligentă, mai agilă și mai capabilă să reacționeze la schimbările de pe piață. Prin urmare, este considerată esențială pentru planificarea strategică a oricărei corporații.
Cum să-ți construiești tabloul de bord de vânzări?
Crearea unui tablou de bord de vânzări depinde de nevoile și condițiile specifice ale companiei dvs. Totuși, unele elemente trebuie să fie prezente, indiferent de sectorul de activitate, tipul de client și dimensiunea echipei de vânzări. Vedeți mai jos cum să creați un tablou de bord complet al vânzărilor.
stabilește-ți obiectivul
Primul pas este definirea scopului creării tabloului de bord. Printr-un scop bine stabilit, este posibil să determinați care sunt principalele informații pe care ar trebui să le includeți în acest instrument, metricile care trebuie calculate și aspectele procesului de vânzare vor fi evaluate .
Dacă preocuparea ta este centrată pe performanța echipei tale, merită să investighezi cum este serviciul, care este rata de conversie a vânzărilor și alți KPI -uri ai echipei tale. Dacă obiectivul este de a extrage mai multe informații despre clienți, merită să verificați biletul mediu, valoarea pe viață (LTV) și alte măsuri legate de publicul dvs.
Stabiliți-vă publicul țintă
Fiecare companie vinde unui public diferit și cu nevoi diferite. Prin urmare, este necesar să vă personalizați tabloul de bord în funcție de valorile de care aveți nevoie pentru a obține o performanță bună.
Prin enumerarea principalelor informații referitoare la audiența dvs., este posibil să măsurați unele măsuri de interes și interacțiunea acestor indivizi cu echipa dumneavoastră. Astfel, pâlnia de vânzări poate fi aplicată pe măsură ce clienții avansează în călătoria lor de cumpărături.
Alegeți tipul tabloului de bord
Pentru a putea vizualiza informațiile care contează cu adevărat pentru organizația dvs. , este necesar să faceți o alegere bună a tipului de tablou de bord. De exemplu, dacă doriți să înțelegeți cum se desfășoară agenții de vânzări ai companiei dvs., formatul pe care îl alegeți trebuie să aibă date de performanță.
Dacă vrei să știi cum progresează vânzările și să vizualizezi cele mai importante metrici pentru optimizarea rezultatelor, atunci este bine să conții informații strategice, iar tipul de tablou de bord ar trebui să ia în considerare aceste aspecte.
creați o schiță
După ce ați finalizat pasul anterior, este timpul să vă murdăriți mâinile. Deci, trebuie să faceți o schiță și să verificați dacă este ușor de văzut și dacă poate ajuta în luarea deciziilor . De exemplu, merită să perfecționați aspectul pentru a avea informații ușor de observat.
În plus, cu schița gata, poți invita conducerea echipei tale să analizeze rezultatul și să propună îmbunătățiri. Cu aceasta, puteți optimiza acest instrument și, după implementarea aspectelor relevante, puteți începe să îl utilizați.
Înțelegeți cum să vă configurați tabloul de bord de vânzări? Dacă te chinui să faci multe negocieri și să duci la bun sfârșit tot ceea ce ai planificat, acest tip de instrument poate oferi o imagine mai clară asupra greșelilor și succeselor tale, pe lângă faptul că îți permite să iei decizii agile și corecte.