Multe companii care fac publicitate pe internet pariază mai mult pe publicitate prin Pay Per Click (PPC) decât pe o treabă bună de optimizare a reclamelor în motoarele de căutare ( SEO ).
Dar adevărul este că PPC – chiar dacă este o alternativă care depinde de debursarea unei sume – nu înseamnă că este o acțiune mai simplă și cu rentabilitate garantată.
Bineînțeles, auziți de mulți oameni care au avut succes prin PPC, dar subliniem că există o serie de precauții în strategia de diseminare care trebuie luate sau rezultatele nu vor veni cu adevărat conform așteptărilor.
Având în vedere acest lucru, aducem în acest articol sfaturi valoroase pentru cei care folosesc PPC ca o modalitate de a-și răspândi marca și doresc să stea departe de daunele unei campanii greșite .
Citiți în întregime și aflați totul despre el.
Neacordând atenție problemei segmentării
Știți care este factorul principal într-o campanie de succes? Să poţi oferi produsele sau serviciile tale persoanelor potrivite .
Oricine nu este interesat de tipul de marfă la care lucrați cu greu va face clic pe un anunț făcut de dvs.
Platformele care folosesc cel mai mult sistemul PPC ca formă de publicitate sunt Google Adwords și Facebook Ads , care operează cu diferite profiluri de direcționare care trebuie respectate dacă vrei să reușești în campaniile tale.
Reclame Facebook
În cazul reclamelor Facebook , amintiți-vă că oamenii nu sunt în mod normal pe o rețea de socializare cu intenția de a cumpăra ceva.
Adică, oricum nu poți să-ți „arunci” reclamele pe platformă sau vei pierde bani cu el.
Cheia în această situație este să aveți stăpânire asupra acestei părți de segmentare a reclamelor Facebook.
Cauta tutoriale, articole, discuta cu persoane care te pot ajuta in acest sens, astfel incat setarile de vizualizare sa se adreseze persoanelor care par a fi cu adevarat interesate de nisa de piata in care se incadreaza produsele sau serviciile tale.
Chiar dacă nu o explicăm în detaliu în acest articol – pentru că am avea nevoie de o postare exclusivă pe acest subiect ca să înveți cu adevărat cum să efectuezi aceste setări – avansăm că este legat de paginile pe care le-au plăcut oamenilor, cui prietenii sunt și toate celelalte cerințe.care îi pot face clienți potențiali.
În acest fel, dezvoltați o persoană care ar putea să vă cumpere bunurile și să vă configurați reclamele Facebook astfel încât persoanele care vă vor vedea anunțurile să fie profilate cât mai aproape de acest personaj pe care l-ați dezvoltat.
Așadar, nu mai plătiți pentru clicurile de la oameni curioși.
Google AdWords
PPC în Google Adwords este eficient din momentul în care poți „slăbi” oamenii care intenționează să cumpere ceva de pe internet.
Adică, anunțurile dvs. pot apărea acestor potențiali clienți din căutările organice pe care le fac în căutarea produselor sau serviciilor pe care doresc să le cumpere prin Google.
În acest caz, secretul constă în setarea cuvintelor cheie potrivite .
Problema segmentării aici este să știi exact cum gândește persoana dezvoltată pentru bunurile tale.
Cu alte cuvinte, a fi capabil să prezică ce cuvinte vor căuta acești oameni pentru a găsi cea mai bună ofertă.
Vestea bună este că Google Adwords vă poate oferi acea putere atunci când vine vorba de definirea celor mai bune cuvinte cheie pentru ceea ce faceți publicitate.
Există un instrument în Google Adwords numit „ Planificator de cuvinte cheie ” în care puteți obține sugestii despre care sunt cele mai căutate cuvinte cheie în funcție de nișa dvs. de afaceri, în funcție de locația dvs., inclusiv posibilitatea de a alege dacă doriți ca marca dvs. să apară sau anunțurile dvs. pe motoarele de căutare sau așa-numita „Rețea de display” afișează anunțurile dvs. pe site-uri unde sunt prezente spații publicitare Google.
În acest caz, dacă nu ați acordat atenția necesară setărilor Google Adwords, mai ales când vine vorba de cuvinte cheie, probabil ați pierdut o sumă considerabilă de bani crezând că doar să vă bazați pe acest instrument fără să-l cunoașteți și să-l folosiți în profunzime. fi suficient pentru a avea succes.
Dirijați potențialii cumpărători direct către paginile de vânzări
Așa- numita „călătorie a clientului” nu este atât de simplă pe cât ar putea părea . Cu greu un utilizator va da peste un anunț o dată și apoi va decide dacă îl cumpără sau nu.
Procesul de vânzare a unui produs sau serviciu pe internet necesită comparații, verificarea detaliilor, analiza soluțiilor pe care le poate aduce acel produs și așa mai departe.
În acest fel, o greșeală foarte gravă pe care o fac majoritatea vânzătorilor noi de pe internet este să-și „legă” anunțurile direct la pagina lor de vânzări.
Rezultatul este campanii care utilizează PPC cu o rentabilitate foarte scăzută a investiției.
O soluție care funcționează de obicei foarte bine este utilizarea „Pagini de destinație” , adică pagini de destinație care în loc să pună utilizatorul în contact direct cu opțiunile de cumpărare și plată, oferă mai multe detalii despre companie, despre bunuri, soluțiile pe care le are. poate oferi cumpărătorului etc.
Cel mai bun lucru la Landing Pages este posibilitatea de a obține contacte extrem de vizate prin completarea câmpurilor care conțin informațiile necesare pentru a începe o relație cu acel potențial client, cum ar fi adresa de e-mail, de exemplu.
Acest lucru asigură că potențialii clienți, așa-numiții „ Leads ”, sunt persoane care sunt cu adevărat interesate de produsele sau serviciile dvs., crescând considerabil posibilitățile unui contact inițial, care începe cu un anunț Google Adwords sau Facebook Ads, transformându-se într-o vânzare. .si in consecinta in intarirea relatiei clientului cu marca.
Sfaturi pentru o pagină de destinație eficientă
- Amintiți-vă că scopul paginii de destinație este de a obține contactul cu clienții , așa că ar trebui să fie cât mai puțin poluat posibil.
- Evidențiați îndemnul dvs. la acțiune , adică instrucțiuni despre ce ar trebui să facă clientul potențial după ce este direcționat către pagina respectivă. Folosirea ramelor, a butoanelor de diferite culori, a săgeților și a unor astfel de resurse este foarte recomandată.
- Teste, teste și mai multe teste! Ați primit o mulțime de clicuri pentru redirecționare, dar cu puține achiziții de clienți potențiali? Schimbați culorile, conținutul, locațiile butoanelor și ale textului etc. Acest lucru vă va permite să decideți care opțiuni sunt cele mai atractive pentru utilizator.
- Fiți foarte atenți la politicile de publicitate ale fiecărei platforme . De obicei, în campaniile PPC, este inadmisibil să vizați pagini care conțin fotografii cu mai mult de 20% din text, conținut ofensator sau scuze pentru ideologii sau practici ilegale.
Nu acordați atenție procesului de conversie
Să presupunem că ați obținut deja un anumit succes, făcând ca oamenii care au făcut clic pe campania dvs. PPC de pe diferite platforme să vă părăsească contactul, astfel încât să puteți continua să lucrați la procesul de conversie a acelui client potențial în vânzări.
Dar se dovedește că conversiile nu s-au petrecut așa cum v-ați imaginat, rezultând o rentabilitate încă nesatisfăcătoare a investiției . Ce s-ar putea întâmpla?
Principalul mijloc de contact între vânzător și potențial cumpărător pe internet este marketingul prin e-mail.
Se pare că acest mijloc de contact poartă câteva secrete în eficacitatea sa:
- O greșeală comună în rândul agenților de publicitate este să fie prea grăbită, încercând deja să-și vândă produsul sau serviciul de la primul contact.
Amintiți-vă că această persoană care a primit emailul știe probabil puține despre marca dvs. sau despre produsele dvs. și, prin urmare, înainte de a începe faza de cumpărături, va dori să afle mai multe despre dvs. - Un sfat valoros pentru o „carte de vizită” bună în ceea ce privește marca și bunurile dumneavoastră este formarea de autoritate , adică oferirea de conținut relevant, astfel încât acel utilizator să simtă că are în vedere o achiziție de la cineva care cunoaște subiectul în contextul marfă care urmează să fie vândută. Aceasta transmite credibilitate care va ajuta foarte mult la formarea interesului potentialului cumparator.
- După introduceri despre tine și brandul tău, și cu o autoritate relativ consolidată, semnalează că poți prezenta soluții care să rezolve problemele legate de subiectele menționate, prin achiziția produselor pe care le oferi.
- Un alt sfat relevant este să evitați să vă tratați contactul în mod impersonal. Vorbește cu el într-o limbă apropiată, explicându-i toți termenii foarte tehnici, numindu-l mereu pe prenumele lui .
Aceste atitudini îl vor face să creadă că este tratat exclusiv și că relația dintre el și tine va fi necomplicată. - Gândește-te și la tot spamul pe care l-ai deschis vreodată. Ce au in comun? Domenii neatractive. Rețineți că termeni precum „gratuit”, „face bani”, „schimbă-ți viața”, printre alții, par în mod clar a fi ceva incomod pentru cei care îl primesc.
În acest fel, formulează-ți subiectul cu cea mai mare grijă , pentru a convinge lead-ul să-l deschidă și să interacționeze prin link-uri. - Concentrați-vă și pe conținut. Amintiți-vă că mulți oameni își accesează e-mailurile prin telefoane mobile și tablete. Încercați să redirecționați textele și imaginile în formatul ideal, astfel încât citirea lor să fie facilitată în aceste gadget-uri.
- Și din nou, teste, teste și mai multe teste. Utilizați versiunile cu cele mai mari rate de deschidere , scrieți un CTA ucigaș și vânzările vor începe să apară.
Încercarea de a comercializa „produsul greșit”
Reclamele PPC sunt realizate pentru ca vânzătorii pe internet să câștige bani făcând reclamele să apară pentru cei care doresc să cumpere produsele sau serviciile oferite.
Notă: „…pentru cei care doresc să cumpere serviciile oferite. ”
Dacă produsul dvs. nu este ceva de dorit, ajustările, cuvintele cheie bine concepute, generarea de clienți potențiali etc., sunt de puțin folos.
Ceea ce ar trebui făcut înainte de a vă aventura pe internet, vânzând produse sau servicii este cercetarea de piață, astfel încât să puteți afla de ce soluții de nișă de afaceri are cea mai mare nevoie.
Inovarea este esențială pentru oricine dorește să aibă succes pe internet, deoarece oamenii își doresc articole care le ușurează efectiv viața, indiferent de modul în care lucrează sau trăiesc.
Dar să știi că a te stabili pe piață este ceva destul de complex atunci când nimeni nu-ți cunoaște marca sau numele, sau când alegi un produs care nu aduce noi perspective, metode de producție sau facilități pentru consumator, sau chiar atunci când aplicațiile tale sunt realizate. într-un mod complex sau ineficient.
În acest fel, înainte de a cheltui banii pe campanii PPC și tot ce va urma după aceea, dedică-te exhaustiv dezvoltării produsului tău , de la prezentare, calitate, aplicabilitate și diferențe ale acestuia.
După cum am spus deja, așa cum niciun produs nu se vinde singur , nici un marketing nu este suficient de eficient atunci când produsul vândut este ceva greu de apărat.
Concluzie
Motivele pentru utilizarea PPC, așa cum se vede în acest articol, pot fi mai multe.
Ceea ce este clar este că este mult mai mult o chestiune de muncă grea de a învăța despre platforme, de a folosi instrumente PPC, de a cunoaște marketingul de conținut și de piața în care sunteți implicat.
În ciuda importanței materialelor educaționale și a tuturor cunoștințelor extrem de necesare pe care acestea le pot oferi, a fi conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău este ceva mult mai relevant decât a urma rețetele de prăjituri pentru a reuși.
Inteligența și experiența dvs. vor conta foarte mult atunci când proiectați cele mai mari campanii care implică PPC.
Acum că știi câteva secrete valoroase, mergi acolo, studiază multe despre știrile din piață și tehnologie și încearcă să le folosești în favoarea ta.
Și mai presus de toate, contați pe noi ori de câte ori aveți nevoie. Suntem aici pentru a ne împărtăși cunoștințele și, de asemenea, pentru a face tot posibilul pentru a face din dvs. un adevărat mit al vânzărilor pe internet!
Mai aveți întrebări despre cum să stăpâniți instrumentele PPC și ce să faceți pentru a genera mai multe conversii și a obține o rentabilitate mai mult decât satisfăcătoare a investiției? Bucurați-vă de comentariile de mai jos și discutați cu noi!