Pe zi ce trece, blog-urile au devenit o componentă esențială a afacerilor din mediul online și nu numai. Acestea pot să fie pe teme și domenii diferite iar un blogger se asigura că în permanentă conținutul este actualizat și prin intermediul blog-ului se stabilește o punte de comunicare cu vizitatorii sau, de ce nu, cu potențialii cumpărători.
Alegerea unui nume de domeniu web trebuie să se facă inspirat
O bună parte din bloggerii din mediul online folosesc subdomenii gratuite oferite de platforme precum WordPress. Însă, pentru a asigura o prezența profesională în mediul online, un blog are nevoie de un domeniu web propriu si gazduire web wordpress.
Atunci când începi un blog trebuie să iei în considerare și posibilitatea de a fi transformat într-un brand iar atunci numele domeniului ales trebuie să fie cât mai reprezentativ și original. De regulă, serviciile de hosting includ și posibilitatea de a înregistra gratuit sau contra unei sume modice un nume de domeniu web. Această investiție merită să fie făcută chiar dacă peste câțiva ani, renunți la blog sau îl transformi într-un brand. Citeste mai mult aici.
Un nume de domeniu web propriu oferă avantajul de a fi indexat de motoarele de căutare și să se genereze mai mult trafic întrucât un număr mare de utilizatori caută pe Google informații. În plus, atunci când beneficiezi de un serviciu plătit precum cel de găzduire web, avantajul este acela că poți să gazduiesti într-un singur loc domeniul și subdomeniile contului, să instalezi pe platforma orice soft dorești, să personalizezi totul după bunul plac, totul, desigur, în limita pachetului de servicii ales.
Cum poate fi achiziționat un domeniu web?
Achiziționarea unui nume de domeniu poate să fie făcut și prin intermediul aceleiași companii care îți pune la dispoziție serviciile de web hosting dar și separat de la un alt provider. De exemplu, dacă dorești să testezi mai multe tipuri de servicii de hosting pentru a lua decizia după o testare a serviciilor, în acest caz domeniul tău poate să fie înregistrat la un alt provider și încărcat ulterior.